Meerdere wegen leiden naar CO₂ neutraal. 

Op onze website zal de komende maanden steeds meer informatie beschikbaar zijn over warmtepompen, hoe deze te installeren, waar je op moet letten en welk advies te geven aan je klant welk verwarmingssysteem geschikt is voor hun woning. Hierbij geldt dat er niet slechts 1 oplossing mogelijk is, maar dat er meerdere wegen zijn die leiden naar CO2 neutraal. 

 

Warmtepomp ready >>

Installateur is dé adviseur

Veel consumenten hebben vragen over hoe hun woning verwarmd moet worden in de nabije toekomst nu er steeds vaker gesproken wordt over ‘het van aardgas los’ moeten. Als installateur word je steeds vaker de adviseur.
Voor de bestaande bouw zullen veel adviezen uitwijzen dat een warmtepomp op dit moment nog niet de juiste investering is. Vaak is de woning-isolatie nog niet op orde, er is sprake van een HT-afgiftesysteem en ook de investering op zich kan een reden zijn om nu nog niet in de warmtepomptechniek te investeren. 

Het beste advies


Het beste advies wat je nu kunt geven aan de consument is om als tussenoplossing een ATAG CV-ketel te laten installeren. Alle ATAG CV-ketels zijn warmtepomp-ready. Dit geeft de consument de gelegenheid en tijd om aanpassingen in hun woning/afgiftesysteem te doen en/of  af te wachten welke ontwikkelingen nog volgen. Op deze manier is het mogelijk om op een later tijdstip alsnog in een warmtepomp te investeren en te combineren met de aangeschafte ATAG CV-ketel. 
 
Voor het geven van een zo goed mogelijk advies hebben we op de website eea op een rij gezet>>

Binnenkort zal hier meer informatie over o.a. het selecteren van de juiste warmtepomp te vinden zijn.