Samen voor een mooie toekomst

We sluiten geen enkele samenwerking tussen energievormen uit en weten ook dat gas ‘eindig’ is. Met deze gegevens wordt er nu al als gezamenlijke industrie gewerkt aan diverse mogelijkheden om met elkaar versterkende energievormen tot het centrale doel te komen. Wanneer de doelstelling als leidend wordt beschouwd en niet de energiedrager en gekoppelde techniek is het mogelijk om met elkaar – van bron tot gebruiker – CO₂ -neutraal te worden in 2050.

Het doel centraal

Terug naar het centrale doel: CO₂-uitstoot naar nul. Het is van groot belang dat deze doelstelling centraal blijft staan en niet de middelen hoe te komen tot het doel.

Betaalbaar

Er ligt een enorme taak om de energietransitie betaalbaar te houden. De bestaande woningvoorraad zal er ook nog zijn in 2050.

Techniek is niet bepalend

De doelstelling moet leidend blijven en niet het denken in technieken. Zo wordt de industrie ook blijvend uitgedaagd om innovaties te blijven ontwikkelen.

Samenwerking

De Hoog Rendement techniek van CV-ketels kan niet meer verbeterd worden. Nieuwe innovatieve energieconcepten zijn nodig. Samenwerking van diverse energievormen staat hierin centraal.