INTRODUCTIE i ZONE

De belangrijkste verschillen:

  1. Nieuwe stuurautomaat
  2. Standaard concentrische rookgasafvoer
  3. Samenwerking met One Zone thermostaat
  4. Beschikbaarheid Comfortpakketten

Nieuwe stuurautomaat

De besturing is gewijzigd en heeft een nieuw elektronisch platform. Hierdoor kan de i Zone direct communiceren met de Energion M Hybride warmtepomp. Ook het aansturen van verschillende zones (lees: menggroepen) is mogelijk. OpenTherm en de aan/uit-aansluiting blijft naast de busaansluiting beschikbaar. Het assortiment bestaat uit dezelfde typen als de huidige i-Serie. De zone-aanduiding wordt weergegeven door de letter Z, bijv. de bestaande i36EC wordt i36ECZ. De installatiehandleiding is hier te vinden.


Concentrische rookgasafvoer

Standaard voorzien van een concentrische rookgasaansluiting (ø60/100). Het is mogelijk om deze te vervangen door een concentrische uitvoering ø80/125 of een parallelle aansluiting ø80/80.


Samenwerking ATAG One Zone

Vanaf april 2019 is de One Zone thermostaat als aanvulling beschikbaar op het  huidige assortiment en alleen toepasbaar op de ATAG i Zone en ATAG Energion M warmtepomp. De huidige ATAG One blijft leverbaar voor de overige ATAG ketelseries.


Beschikbaarheid Comfortpakketten

De witte One Zone en zwarte variant zijn verkrijgbaar in een zgn. Comfortpakketten, maar alleen met de EC-varianten. 

Installatievoorschrift ATAG i-ZONE

One Zone

Vanaf april 2019 is de One Zone thermostaat als aanvulling beschikbaar op het  huidige assortiment en alleen toepasbaar op de ATAG i Zone, ATAG P en ATAG Energion M warmtepomp. De huidige ATAG One blijft leverbaar voor de overige ATAG ketelseries.

De One Zone is onderdeel van het ATAG Zone platform dat ook de verbinding legt met de wereld van domotica zoals bijv. Apple Homekit en Amazon Alexa.

Zo onstaat er een wereld aan verbindingen.