Installateur André ten Have

Porskamp Installatie Techniek BV, Lichtenvoorde

Hoe help je je klant bij de keuze voor het juiste product?


“Dat doen wij aan de hand van de wens van de klant met betrekking tot comfort, warm water en voor hun centrale verwarming. Mensen willen graag een goed en betrouwbaar product en dan zit je bij ATAG goed. Je probeert mensen te ontzorgen door hen van goed advies te voorzien en de nodige service te verlenen. In sommige gevallen geeft de gezinswijziging aanleiding voor een aanpassing. De samenstelling van het gezin bepaalt in grote mate de keuze van de warmtebron en de uitvoering ervan. Daarnaast is duurzame energie enorm in opkomst. Rond 2030 wordt een redelijk percentage van de Nederlandse bevolking enkel voorzien van duurzame energie.”

Mensen laten zich tegenwoordig vaak informeren via internet maar kopen toch uiteindelijk bij de installateur. Merken jullie dat ook?


“Internet en social media zijn niet meer weg te denken. In deze tijd is het dan ook logisch dat men veelal eerst zelf gaat rondkijken wat er zoal te koop is. Het blijkt in de praktijk dat klanten hiernaast graag persoonlijk advies wensen van een vakbedrijf. We installeren volgens afspraak, zorgen voor een veilige situatie voor de klant en geven de nodige instructies. Daarnaast kunnen de opdrachtgevers rekenen op onze 24/7 storingsdienst.”

 

Naast je eigen huis is je werkplek ook een plek waar comfort telt. Hoe is deze voor jou?


“Voor mij persoonlijk is een temperatuur van 18 graden perfect. Daarbij is het voordeel dat ik de ruimte niet hoef te delen met anderen. Wanneer de temperatuur te hoog wordt, gaat dit ten koste van de concentratie, dus dat hou ik erg in de gaten. Daarnaast zorg ik ervoor dat de temperatuur binnenshuis nooit teveel schommelt, maar ook dat het verschil naar buiten niet te extreem is. Je probeert voor jezelf een behaaglijk klimaat te scheppen, of je er nu werkt of dat je er woont en leeft.”