DUURZAAM PAKKET AANBIEDING op basis van OP = OP

Een ATAG warmtepompconfiguratie geleverd op 1 pallet voor een zeer lage prijs. Het is mogelijk om deze samenstelling aan te bieden aan jouw klant voor slechts €3750* incl. installatie en na aftrek ISDE-subsidie.

*Een vanafprijs afhankelijk van de extra uit te voeren werkzaamheden door jou als installateur.

ATAG Energion M Hybrid Light

De compacte en slimme warmtepomp die altijd parallel werkt met elke CV-ketel

Geen binnenunit, zeer lichte buitenunit, werkt parallel met elke CV-ketel, inbedrijfstelling binnen 15 minuten, geleverd als 1 pakket, blijft draaien in warmtepompmodus tot -20°C.

Belangrijkste kenmerken, installatievoorschrift en -schema's

Energion M Hybrid Light

Monobloc warmtepomp, eenvoudig aan te sluiten is op een bestaande verwarmingsinstallatie, zonder binnenunit, met R32 koudemiddel, die slim samenwerkt met iedere CV-ketel en een forse besparing levert bij temperaturen onder het vriespunt en zelfs blijft draaien in warmtepompmodus tot -20°C.
Beschikbaar in een 4kW uitvoering en leverbaar als pakket op één pallet met alle benodigdheden voor installatiegemak, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Met 2 jaar garantie.

PS. De installatieschema's vind je in het installatievoorschrift.

Schema's, installatievoorschrift, specificaties

Wat zit er in het pakket?

Het volledige pakket bestaat uit:
- Buitenunit ODM 40 - Hybrid Light versie
- Buffervat 25L
- Lightbox controlbox
- NEOZ bedieningsinterface
- One Zone WiFi thermostaat, zwart
- Aanlegvoeler 10K
- CV transportpomp (Wilo Yonos Pico 25/1-4-130)

Afmetingen en gewicht
- Pakket op pallet (lxbxh) in cm: 106 x 44 x140
- Gewicht totale pakket (kg):  90

actieleaflet

Unieke eigenschap: CV-ketel en warmtepomp werken parallel samen

ATAG Energion M Hybrid Light rekent af met het probleem waarbij een hybride systeem bij temperaturen onder het vriespunt alleen in de CV-modus of alleen in warmtepompmodus werkt. Door de intelligente regeling in de Energion Lightbox blijven de warmtepomp en CV-ketel ook samenwerken wanneer de temperatuur onder nul komt. Het resultaat? Een besparing op de gasrekening voor verwarmen die kan oplopen tot 80%!

De ATAG Energion M Hybrid Light is niet alleen de meest veelzijdige en meest complete warmtepomp die op dit moment beschikbaar is, ook is het toestel dankzij de compacte én intelligente controlbox bij uitstek geschikt voor Nederlandse woningen met beperkte ruimte.

 

Ook goed om te weten: Compact, flexibel en intelligent

Naast de geweldige resultaten als het gaat om energiezuinig verwarmen en optimaal plaatsingsgemak onderscheidt de Energion M Hybrid Light zich ook omdat deze warmtepomp met elke CV-ketel te combineren is.

Mag bovendien door iedere CV-monteur geïnstalleerd worden omdat er geen F-gassen certificering nodig is. ATAG biedt optioneel een inbedrijstellingsservice aan als garantie voor een zorgeloze werking.

Naast het compacte formaat bieden de verschillende aansluitmogelijkheden optimale flexibiliteit bij plaatsing van het toestel.

De buitenunit weegt slechts 66 kg en behoort hiermee tot de lichtste toestellen nu beschikbaar op de markt.

 

Schema's, installatievoorschrift, specificaties

Maximale prestaties

ATAG Energion M Hybrid Light onderscheidt zich ook door de indrukwekkende prestaties, onder álle omstandigheden. Of het 10 graden boven of 10 graden onder nul is, de 4kW warmtepomp levert nog steeds zijn volle vermogen bij A-10/W35, en dat zonder dat de CV-ketel hoeft bij te springen.

Het bijzondere is dat de ATAG Energion M Hybrid Light 40 ook in gecombineerde modus werkt en niet zoals gebruikelijk alleen in warmtepomp- of in CV-modus.

De COP van 5 bij A7/W35 zorgt voor een maximale gasbesparing tot 80%, een energielabel A+++ en een ISDE-subsidie van €2925. Dit is inclusief een extra subsidie van €225 dankzij het energielabel A+++ en relatief lage energieverbruik.

Hybride verwarmen, de oplossing voor netcongestie

Dankzij het hybride systeem kan er gebruik gemaakt worden van duurzaam opgewekte elektriciteit én gas. Zo kan altijd de meest energie-efficiënte en economisch voordelige optie gekozen worden.
Groot verschil met andere hybride installaties is dat deze installatie ook bij lagere buitentemperaturen in de warmtepompmodus blijft draaien, eventueel in samenwerking met de cv-ketel indien het gevraagde vermogen niet alleen door de warmtepomp geleverd kan worden. Hierdoor wordt de hoogste mogelijke besparing op gas in de markt behaald. In vergelijkbare andere hybride configuraties neemt namelijk de cv-ketel het vaak volledig over van de warmtepomp op basis van een lage buitentemperatuur.
 
Oplossing voor netcongestie
De regeling stuurt niet op buitentemperatuur, maar op economische kosten (op basis van ingegeven gas- en elektraprijzen) of duurzaamheid (zo min mogelijk aardgas). Ook wanneer het 10 graden onder nul is levert de 4kW warmtepomp nog altijd het volledige vermogen (A-10/W35). Hierdoor blijft het warmtepompaandeel in verwarming (de bèta-factor) hoog. De installatie blijft binnen de 16A afzekerwaarde, zodat de meterkast niet verzwaard hoeft te worden.

 

Energion M Hybrid Light vermogensoutput (bij 35°C​ aanvoertemperatuur)
Buitentemperatuur  °C      -20 -15 -10 -7 -3 0 2 7 10 12 15 20 25 30
Maximaal vermogen kW 2,92 3,53 4,07 4,52 5,21 5,75 5,98 6,35 6,42 6,48 6,54 6,67 6,80 6,80

Maximaal ontzorgen

Dat ATAG de installateur maximaal wil ontzorgen, blijkt uit het feit dat de warmtepomp op afstand volledig is in te regelen en uit te lezen met het ATAG ProZone portal en de meegeleverde ATAG One Zone kamerthermostaat. Wie nog een stap verder wil gaan kiest voor ATAG ComfortConnect waarmee de eindgebruiker de zekerheid van permanente online monitoring krijgt. ATAG ComfortConnect is ontworpen om potentiële problemen te detecteren en op te lossen voordat het systeem ontregelt raakt. Dat betekent dat de eindgebruiker geen hinder hiervan ervaart en het de installateur minder tijd kost.

En waar is deze aanbieding te koop?

Vanaf 1 juli 2024 is de Energion M Hybrid Light te bestellen bij je groothandel. Op basis van op = op tegen een scherpe actieprijs. Samen blijven we Nederland verduurzamen. 

ISDE subsidie aanvragen

De Energion M Hybrid Light 40 is extra voordelig doordat deze in aanmerking komt voor een ISDE subsidie van €2925,-. Deze subsidie is eenvoudig aan te vragen via onze ComfortSubsidie module via meldcode KA21170.

ISDE subsidie aanvragen