ATAG en de rol van de CV-ketel in de energietransitie

De CV-ketel de deur uit? Of toch niet?

Gas, water en elektriciteit zijn vanzelfsprekend aanwezig in elke woning. Het is niet voor te stellen hoe je het zonder moet stellen. De laatste tijd wordt steeds vaker de vraag gesteld: “Wat moet ik doen met mijn CV-ketel nu we van het aardgas af moeten”? Een vraag die niet zomaar is te beantwoorden: Het is een uitdaging om samen tot een goede oplossing te komen.

Voor elk probleem een oplossing op maat

Net als jou zijn we bezorgd om het milieu. Daarom staan we achter nieuwe energiebronnen, zoals een warmtepomp en zonne-energie. Maar ook de rol van de CV-ketel is nog niet uitgespeeld. De juiste verwarming voor een woonhuis? Wij weten wat er mogelijk is en wat bij jouw woonsituatie en woonwensen past.

Waarom een hybride verwarmingssysteem?

Met een hybride verwarmingssysteem is er minder aardgas nodig. Zo wordt er een belangrijke bijdrage geleverd aan de klimaatdoelstelling om in 2050 CO2-neutraal te zijn. CO2 wordt namelijk als één van de veroorzakers gezien van de gevolgen van de wereldwijde klimaatveranderingen.
Op dit moment is het niet mogelijk om ‘Nederland volledig om te zetten naar elektrisch’. Volledig omzetten wordt ook wel all-electric genoemd. Dit levert problemen op in de energievoorziening, omdat het bestaande elektriciteitsnetwerk nu nog niet beschikt over de juiste capaciteit en de vraag niet aankan.

Ontdek de Energion M Hybride

Wat is de rol van ATAG hierin?

Als lid van De Nederlandse Verwarmingsindustrie zet ATAG maximaal in op het zo snel mogelijk realiseren van duurzame comfortabele hybride verwarmingssystemen. Zo zal een versnelde verduurzaming van de Nederlandse woningen plaatsvinden, waarbij minder aardgas noodzakelijk is voor het verwarmen van de woning.

Hoe zien wij deze energietransitie?

Wij maken geen vooringenomen keuze vwb energiedrager en techniek, maar het meest belangrijke van de ‘van gas los discussie’ is dat ATAG een keuze maakt op basis van een maximale reductie van de CO2 uitstoot tegen minimale kosten. Van energiebron tot gebruiker. En hierbij wordt geen enkele samenwerking tussen energievormen uitgesloten. Alleen op deze manier is het mogelijk om ‘vol gas naar CO2 neutraal’ te gaan.

ATAG's visie op duurzaamheid

Ons advies

Isolatie is het startpunt om na te denken over hoe je je woning verwarmt. Is je woning goed geïsoleerd? Dan is op dit moment een hybride verwarmingssysteem – de bestaande CV-ketel in combinatie met een warmtepomp - een uitstekende tussenoplossing, waarbij je alvast kunt wennen aan het nieuwe verwarmen. Ingrijpende woningaanpassingen zijn dan niet nodig.

Belangrijk om te weten: Alle ATAG CV-ketels zijn geschikt om samen met een hybride warmtepomp uw woning te verwarmen.