Is de CV-ketel taboe in 2021?

De CV-ketel blijft volop onder de aandacht in de media. Er is veel onduidelijkheid over de rol van de CV-ketel bij het verwarmen van een woning. Is er nog ruimte voor de CV-ketel? Een vraag die niet zomaar is te beantwoorden: Het is een uitdaging om samen met je installateur tot een goede oplossing te komen.

Aanleiding is het Manifest dat op 28 maart 2019. -  is overhandigd aan de 2e Kamer. Naar aanleiding hiervan wordt in diverse krantenartikelen en online nieuwssites vooral het einde van de CV-ketel benadrukt. Waar gaat het nu echt om?

De CV-ketel blijft dus bestaan?

Jazeker, de rol van aardgas is nog niet uitgespeeld. Jaarlijks worden meer dan 450.000 warmteopwekkers vervangen. Een groot gedeelte wordt nog steeds voorzien van aardgas. Het aanbieden van aardgasketels blijft dan ook logisch.

Het verder ontwikkelen hoort ook hierbij: het rendement van tapwater is bijvoorbeeld nog te verbeteren en een hybride systeem kan één component worden.

Ontdek de Energion M Hybride

Voor elk probleem een oplossing op maat

De CV-ketel kan een belangrijk onderdeel van de nieuwe zgn. hybride verwarmingssystemen worden, waarin een warmtepomp het grootste deel van de verwarming voor haar rekening zal nemen. De CV-ketel ondersteunt slechts in die gevallen, wanneer er een verhoogde warm water behoefte is, dan wel extra warmte noodzakelijk is bij strenge vorstperioden. Wil je weten wat de juiste verwarming is voor je woning? Voor elk probleem is er een oplossing op maat. De ATAG SelectDealer weet wat er mogelijk is en wat bij jouw woonsituatie en woonwensen past.

Zoek een ATAG SelectDealer