ATAG's visie op duurzaamheid

Wij vinden het belangrijk om zuinig en duurzaam met energie om te gaan. Dit vind je terug in onze verwarmingsproducten, die zorgen voor schone verbranding en een zeer lage CO2 -uitstoot. Inleveren op comfort is hierbij niet nodig, zodat je kunt genieten van een energiezuinige wereld en comfortabele woning.

Meerdere wegen leiden naar CO₂-neutraal

Wat we morgen weten, weten we vandaag nog niet. De energietransitie staat geen dag stil. Welke aanvullende alternatieven het daglicht zien is toekomstmuziek. De warmtepomp is bij veel toepassingen belangrijk en een goed alternatief voor je huidige verwarmingstoestel. Bij de Energion M warmtepomp is er sprake van maximale reductie van CO2-uitstoot tegen de laagst mogelijke kosten. Om op deze manier een belangrijke bijdrage te leveren aan het doel om de samenleving in 2050 volledig duurzaam te maken.

De keuze voor hybride warmtepompen

Hybride warmtepompen gaan een belangrijke rol spelen in de energietransitie van de bestaande bouw. Iedereen omzetten naar ‘all-electric’ is op dit moment niet mogelijk en levert problemen op in de energievoorziening. Hiervoor heeft het bestaande elektriciteitsnetwerk te weinig capaciteit. Daarnaast zijn ook vele woningen niet geschikt om volledig ‘all-electric’ te gaan.

Met een hybride warmtepomp wordt er geleidelijk afscheid genomen van fossiel aardgas en is vooral toepasbaar in de renovatiemarkt of is als ‘tussentoepassing’ een goede keuze. De hybride warmtepomp werkt samen met een bestaande CV-ketel en verbruikt geen fossiele brandstoffen en verlaagt direct de CO2-uitstoot. Wanneer het buiten te koud is om de warmte te leveren of er extra warm water nodig is, springt de CV-ketel bij.