Waar doen we het allemaal voor?


Vanaf 2050 moet Nederland CO2-neutraal zijn. Dat hebben de wereldleiders met elkaar afgesproken in het Klimaatakkoord van Parijs. Dat is over 32 jaar. Die tijd hebben we nodig om alternatieven te zoeken en toe te passen. Of je nou wilt of niet: het gaat ook jou aan. De weg naar duurzaamheid kost geld en vraagt om inzet. Je zou onderweg bijna vergeten dat het resultaat loont.
 

Jouw voordelen op een rij

  1. Een energiezuinig of energieneutraal huis bespaart je geld. Jouw investeringen verdien je op de lange termijn terug door het reduceren of zelfs verdwijnen van je energiekosten.
  2. Je draagt geen steentje, maar een enorme steen bij aan het tegengaan van de opwarming van de aarde. 
  3. Energieneutraal is en blijft de norm. Een energiezuinig huis stijgt in waarde. 
  4. Je perfectioneert jouw binnenklimaat. Je verwarmt je woning optimaal en haalt het hoogst haalbare wooncomfort in huis.

ATAG's visie op duurzaamheid

Er zijn meerdere wegen die leiden naar CO2 neutraal

Wat we morgen weten, weten we vandaag nog niet. De energietransitie staat geen dag stil. Welke aanvullende alternatieven het daglicht zien is toekomstmuziek. In 2030 stopt de winning in Groningen. Iedereen werkt mee aan de uitdaging tot blijvend comfort in huis zonder aardgas, in ons land en de rest van de wereld. Lees meer over de weg naar duurzaamheid die ATAG neemt om in 2050 CO2 neutraal te zijn.

Visie van ATAG