Hoe vaak heeft mijn CV-ketel onderhoud nodig?

Elk product dat bewegende delen heeft moet onderhouden worden. Dat geldt dus ook voor jouw CV-ketel. Zonder zou het niet mogelijk zijn een heerlijke warme douche te nemen of de temperatuur in je woonkamer te regelen. Daarom is het verstandig om eens per jaar een ervaren installateur langs te laten komen voor professioneel onderhoud van jouw CV-ketel.

De voordelen van goed onderhouden CV-ketels 

Verhoogt je rendement en besparing op je energiekosten

Tijdens het periodieke onderhoud zorgt de installateur ervoor dat de CV-brander schoon is en de ontsteking optimaal werkt. Onder invloed van warmtewisselingen zullen bepaalde bewegende delen en onderdelen uitzetten en krimpen. De service-monteur checkt of deze delen nog optimaal werken. Hierdoor wordt voorkomen dat de CV-ketel energie verspilt door verlies van warmte of door een gebrekkige verbranding. Alleen met een juiste verbranding profiteer je van een hoog rendement en bezuinig je op de energierekening. Een meevaller is altijd leuk.
 

Verhoog de veiligheid in je woning

Tijdens het gebruik van de ketel onstaat er slijtage. Als de installateur dit op tijd opmerkt kunnen er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Hiermee verhoog je de brandveiligheid in je woning. CO-vergiftiging valt onder zo'n gevaarlijke situatie.  Bij een niet optimale verbranding kan er koolmonoxide ontsnappen. Je verkleint de kans hierop aanzienlijk door een jaarlijkse controle uit te laten voeren: De servicemonteur kan tevens advies geven over het plaatsen van een CO-melder.
 

Verleng de levensduur van jouw CV-ketel

De aanschaf van een CV-ketel is vaak een behoorlijke kostenpost. Uiteraard wil je er dan ook zo lang mogelijk mee doen. Bespaar daarom niet op de kosten van een onderhoudsbeurt. Op den duur zul je er alleen maar profijt van ervaren. Want met goed onderhoud verleng je de levensduur van je CV-ketel. Is jouw ATAG CV-ketel aan een onderhoudsbeurt toe? Neem dan snel contact op met een ATAG SelectDealer bij jou de in de buurt.

Onderhoud aan jouw ATAG CV-ketel

In de gebruikshandleiding van jouw CV-ketel staat vermeld hoe vaak er inspectie en/of onderhoud nodig is.

Handleiding kwijt? Zoek dan jouw CV-ketel binnen ons assortiment cv-ketels. Op de productpagina van de CV-ketel vind je onder 'Downloads' de gebruikshandleiding. Voor vragen of het maken van een afspraak voor een onderhoudsbeurt staan de ATAG SelectDealers voor je klaar.

Zoek een ATAG SelectDealer