ATAG Nieuws en Events

3-7-2023

Hybride cv-installaties leveren aantoonbaar forse besparingen op gas en energiekosten

Door het installeren van een hybride warmtepomp-installatie daalt het gemiddeld gasgebruik in een woning met 75%. Om deze besparing te halen, gebruikten de woningen gemiddeld 2360 kWh extra elektriciteit per woning. Afgezet tegen elkaar levert dit een jaarlijkse besparing op energiekosten van bijna 1000 euro per woning. Zonder bouwkundige aanpassingen, het betekent dat alle woningen een fors besparingspotentieel kennen. Dit zijn enkele van de resultaten uit het 'Demonstratieproject Hybride Warmtepompen in de gebouwde omgeving’.

6-6-2023

ATAG Verwarming introduceert ATAG Energion S in assortiment

Vanaf 1 juli wordt de Energion S Split lucht/water warmtepomp geïntroduceerd. Verkrijgbaar in Hybrid en All-Electric configuratie. Toe te passen in nieuwbouw en bestaande woningen. Op meerdere vlakken is de Energion S anders dan de bekende monobloc warmtepomp. Het voornaamste verschil is de hydraulische verbinding tussen de binnen-en buitenunit.

21-02-2023

ATAG Verwarming werkt samen met Simpelsubsidie

Kiest u voor een ATAG warmtepomp of warmtepompboiler? Dan kunt u gebruik maken van de diensten van SimpelSubsidie tegen gereduceerd tarief.

23-2-2023

De warmtepomp in het nieuws

Wellicht heb je het onlangs ook gelezen: De kranten stonden vol negatief nieuws over warmtepompen, veroorzaakt door een nieuwe berekening van milieubelastbaarheid. Warmtepompen zouden helemaal niet duurzaam zijn. Benieuwd hoe het echt zit?

21-12-2022

ATAG en ELCO naar de BouwBeurs 2023

ATAG en ELCO presenteren zich tijdens de BouwBeurs 2023 van 6 t/m 10 februari in de Jaarbeurs in Utrecht.

05-12-2022

ATAG Verwarming naar BouwBeurs 2023