05-11-2019

ATAG Verwarming op de VSK 2020

ATAG Verwarming presenteert zich op de VSK 2020 voor het eerst met 3 merken; ATAG, Elco en Ariston. Elk merk heeft zijn eigen specifieke productmarktcombinatie, waarbij echter de gezamenlijke focus ligt op het reduceren van de wereldwijde CO2-uitstoot.

Onthulling ATAG noviteit op de VSK 2020

Water is de drijvende kracht in de natuur

Leonardo da Vinci

De markt beweegt: Van hybride warmtepomp, warmtenetten, groen gas tot waterstof – al dan niet met bijmenging. Maar wat het wordt? Niemand die het nu weet. ATAG Verwarming presenteert tijdens de VSK een primeur dat laat zien dat er meerdere wegen leiden naar CO2-neutraal. Wij nodigen je uit op dinsdag 4 februari om 13.30 uur op de ATAG stand D106 in hal 7. Waar de noviteit, die te maken heeft met ‘water’, gepresenteerd en gecertificeerd zal worden en veel ‘stof’ zal doen opwaaien.

Onze 4 duurzaamheidsstappen

Ons thema - dat geldt voor alle 3 genoemde merken - “Er zijn meerdere wegen zijn die leiden naar CO2-neutraal”, wordt ingevuld met 4 duurzaamheidsstappen:

  1. Verwarmen met aardgas
  2. Verwarmen met zon
  3. Hybride verwarmen
  4. All Electric verwarmen

Ariston

Ariston heeft als kernactiviteit energiezuinig produceren van warm tapwater. Vanaf 1 februari  is de nieuwe lijn Ariston warmtepompboiler beschikbaar in Nederland. Deze biedt de mogelijkheid om veel warm tapwater op een energiezuinige manier te verkrijgen. Ideaal als duurzame vervanging van de traditionele geiser. Beschikbaar in 3 uitvoeringen Lydos, Nuos Evo en Nuos Plus.

De eerstgenoemde is een zgn. instapper die lucht en elektriciteit combineert en lijkt op een traditionele elektrische boiler, maar is een stuk energiezuiniger en werkt bovendien met duurzame energie. De Nuos Evo is een wandhangend toestel met een inhoud van 128L, vooral voor kleinere gezinnen.

De Plus heeft een grotere inhoud – 345L – en kan samenwerken met zonthermische-,  PV- en /of andere energiebronnen. Het vat  kan tot 346L warm water van 40˚C leveren.

Een warmtepompboiler kan interessant zijn voor woningbouwcorporaties die bijvoorbeeld de bestaande elektrische boilers willen vervangen voor een duurzame variant. Om op deze manier de woningvoorraad betaalbaar te verduurzamen, aangezien de Overheid de aanschaf stimuleert door ISDE subsidie beschikbaar te stellen voor warmtepompboilers.

Elco

Elco is aanbieder van verwarmingstoestellen voor utiliteit en industrie met specialistische kennis van hoge vermogens, veel tapwater en lage emissies. Gerealiseerd door de RVS warmtewisselaar techniek en ‘Low water’ technologie.

Op de VSK is als primeur voor Nederland de Thision- en Trigon L Plus te zien, een wandhangend- en vloerstaand hoog vermogen verwarmingstoestel met
• een warmtewisselaar van hoogwaardig RVS,
• een lage NOx en CO-uitstoot en
• een economische voorsprong: Er zijn minder ketels in cascade nodig voor dezelfde output.

Meer informatie

ATAG

ATAG verandert van een grotendeels op aardgas gerichte onderneming naar een bedrijf met een breder portfolio gericht op verwarming.

De rol van aardgas is nog niet uitgespeeld. Jaarlijks worden meer dan 450.000 warmteopwekkers vervangen. Een groot gedeelte wordt nog steeds voorzien van aardgas. Het aanbieden van aardgasketels blijft dan ook logisch. Het verder ontwikkelen van CV-ketels hoort ook hierbij: Het rendement van tapwater is bijvoorbeeld nog te verbeteren en een hybride systeem kan één component worden.

Op de VSK is de P-Serie CV-ketels te zien, een nieuwe projectketel met de techniek van de bekende i-Serie: RVS warmtewisselaar en rookgaskoeler (EC).

Met de Energion warmtepomp heeft ATAG een eigen warmtepomplijn, monoblock toestellen in zowel hybride als all-electric uitvoering.

Op ‘Zon-gebied’ worden een 2-tal nieuwe RVS Energieopslagvaten getoond, die zowel als energie-opslagvat voor tapwater bij zonlichtsystemen dient als ook een uitbreiding van een all-electric systeem kan zijn voor warm tapwater én LT-verwarming. De laatste mogelijkheid is een nieuwe toevoeging.

Met de genoemde produktseries zijn alle gangbare “smaken’’ bij ATAG Verwarming beschikbaar. Hierbij staan de genoemde 4 duurzaamheidsstappen centraal. Van verwarmen met aardgas, met zon, hybride tot een all-electric oplossing, alle mogelijkheden zijn bespreekbaar en leverbaar.

Kom naar de VSK 2020

We zien je graag in de ATAG Comfort Zone, hal 7 stand D106

Meld je gratis aan