20-06-2024

ATAG Verwarming zoekt consument op met ComfortCenters in elke provincie

Shop-in-shops bundelen netwerk lokale installateur met kracht Nederlandse fabrikant

 

LICHTENVOORDE, 17 juni 2024 – Met de opening van een aantal zogeheten ComfortCenters in Putten, ’t Harde en Hoogeveen heeft ATAG Verwarming afgelopen vrijdag de eerste stap gezet om consumenten advies, uitleg en concrete oplossingen te bieden voor de verduurzaming van de eigen woningen. Het is de bedoeling dat er voor het einde van het jaar minimaal vijf ComfortCenters in elke provincie zijn geopend.
De ComfortCenters zijn een samenwerking tussen ATAG Verwarming, producent van energiezuinige verwarmingsproducten, en de GreenDealers die bij het bedrijf zijn aangesloten. Dat zijn installateurs die zich hard maken voor duurzame verwarmingsoplossingen en daarbij ondersteund worden door ATAG Verwarming. Sinds het bedrijf medio vorig jaar dit nieuwe dealermodel introduceerde zijn er 259 GreenDealers bij ATAG Verwarming aangesloten.

Veel vragen bij consument
“Zeker gezien de verwarring over de saldering en terugleverkosten van zonnepanelen, de discussie over netcongestie en de plannen van een nieuw kabinet om vanaf 2026 een hybride warmtepomp niet meer te verplichten bij vervanging van de CV-ketel merken wij toch dat er veel vragen bij consumenten zijn over het verduurzamen van woningen”, zegt Rob Maassen, Country Manager Nederland van ATAG Verwarming. “Daarom zoeken we die consument met onze ComfortCenters op. Zo bundelen we de kennis van de lokale installateur met de kracht van een Nederlandse fabrikant die al decennialang bekend staat om kwalitatief hoogstaande verwarmingsoplossingen.”
De ComfortCenters zijn ingerichte shop-in-shops bij de ATAG GreenDealers. De plek is een bewuste keuze omdat de GreenDealer exact weet wat de consument in zijn werkgebied nodig heeft en welke vragen er leven. Elke consument kan gewoon binnenlopen bij de GreenDealer om zijn of haar vragen over verduurzaming te stellen. Laagdrempelig en heel toegankelijk.

Doorzetten energietransitie
Ondanks al het ruis op de lijn is ATAG Verwarming ervan overtuigd dat de energietransitie doorzet en de consument bij het vervangen van een ketel een duurzaam alternatief wil. De steeds terugkerende vraag is dan welke oplossing het meest geschikt is voor het verduurzamen van de woning Het antwoord hangt af van zaken als de mate van isolatie en de beschikbare ruimte. In de ComfortCenters kunnen consumenten tekst en uitleg krijgen over hybride warmtepompen, all-electric oplossingen en warmtepompboilers, maar ook over de vraag welke CV-ketel geschikt is voor een combinatie met een warmtepomp.
Alle ComfortCenters staan vermeld op de website van ATAG Verwarming: https://www.atagverwarming.nl/zoek-een-atag-dealer

 

Meer foto's van de opening van de ATAG ComfortCenters:

afbeelding

Totaaltechniek Beugelink

afbeelding

Bos Installatietechniek Putten

afbeelding

TMI Bosch

afbeelding

Bos Installatietechniek Putten

afbeelding

TMI Bosch