WELKOM BIJ DE ATAG WARMTEGARANTIE WEKEN

Tijdens de Warmtegarantieweken kan je als consument profiteren van een aantal voordelen, die helpen bij het maken van de juiste keuze hoe je je woning kunt gaan verwarmen, nu en in de toekomst. En dat op een duurzame manier. Ook maak je kans op een wintersport vakantie naar keuze twv €1.500,- bij de aankoop van één van de ATAG producten uit het actieassortiment. Genoeg redenen om nu met verduurzaming aan de slag te gaan.

DE WARMTEGARANTIEWEKEN BESTAAN UIT 3 ONDERDELEN:
❶       de ‘Omwisselgarantie’
❷       de ‘Hybrid ready garantie’
❸       de ‘15 jaar Comfortgarantie’
 
Om deel te nemen aan de wintersport vakantie actie dien je je gekochte ATAG product te registeren. Bovendien profiteer je dan automatisch van de Omwisselgarantie als je een CV-ketel uit de i-Serie of de Q-Serie hebt gekocht.

Direct registeren Meer informatie over Omwisselgarantie

Win een wintersport vakantie naar keuze twv €1.500,-

Tijdens de Warmtegarantieweken krijg je niet alleen bij de aankoop van een ATAG warmteoplossing een product waarmee je direct bespaart en klaar bent voor de toekomst van verwarmen, maar maak je ook kans op een wintersport vakantie twv €1.500,-.

De voorwaarden van deelnemen zijn eenvoudig:

  • Koop en installeer een ATAG warmteoplossing uit het actieassortiment* tijdens de Warmtegarantieweken van 1 oktober 2021 t/m 31 maart 2022;
  • Registreer je deelname aan de actie tussen 1 oktober 2021 en 15 april 2022. Buiten deze periode is (registratie voor) deelname niet mogelijk. Let wel: De installatiedatum is niet later dan 31 maart 2022;
  • Deelname geldt alleen als het registratieformulier volledig en juist is ingevuld;
  • De winnaar wordt op woensdag 16 maart 2022 bekend gemaakt via de website en social media kanalen van ATAG Verwarming.
*Actieassortiment: ATAG i-Serie, Q-Serie CV-ketels en Energion M Hybrid en Energion M All-electric warmtepomp (Warmtepompboiler zijn uitgesloten) die geïnstalleerd is bij de deelnemer in de periode 1 oktober 2021 t/m 31 maart 2022.

Registratieformulier Lees alle actievoowaarden

DE OMWISSELGARANTIE

Weet je niet wat je moet kiezen als verwarming voor je huis? Wel of niet overstappen naar een warmtepomp of toch nog een CV-ketel aanschaffen om de woning te verwarmen? Er bestaat geen eenduidig antwoord op deze vragen. Met de Omwisselgarantie wordt de keuze wel gemakkelijker gemaakt.

Wanneer de overheid in je woonplaats nog niet heeft besloten of aardgas een rol blijft spelen bij het verwarmen van woningen, is het mogelijk om met de Omwisselgarantie een juiste keuze te maken door een CV-ketel aan te schaffen. In het kort garandeert de Omwisselgarantie een terugname van de CV-ketel en een korting op de aankoop van een ATAG warmtepompsysteem. Belangrijk hierbij is dat de overheid binnen 10 jaar besluit om aardgasloos te gaan verwarmen. Zo ben je nu en straks verzekerd van een energiezuinige en comfortabele woning.

Wil je ook gebruik maken van de Omwisselgarantie? Via onderstaande button vind je alle informatie hierover.

Meer informatie over de Omwisselgarantie >>

DE HYBRID READY GARANTIE

IS JOUW KETEL KLAAR OM DUURZAAM TE VERWARMEN?

De Hybrid ready garantie houdt in dat alle ATAG CV-ketels geschikt zijn om samen te werken met een warmtepomp. De CV-ketel blijft hierbij een belangrijk onderdeel van deze zgn. hybride verwarmingsoplossing, die bestaat uit een warmtepomp én CV-ketel die met elkaar samenwerken.

Zo ontstaat er een compacte eenheid, die een belangrijke bijdrage levert aan de klimaatdoelstelling om in 2050 CO2 neutraal te verwarmen. De warmtepomp zal het grootste deel van de verwarming voor haar rekening nemen. Alleen is er met een hybride verwarmingssysteem minder aardgas nodig.

Bekijk hieronder de film over de gebruikservaring van een consument, die zijn woning uit 1983 stapsgewijs heeft verduurzaamd.

15 JAAR COMFORTGARANTIE

DE ZEKERHEID VAN EEN GOED WERKENDE CV-KETEL TIJDENS DE HELE LEVENSDUUR

Bij de ATAG SelectDealer heb je een streepje voor. Het is mogelijk om te kiezen voor 15 jaar ATAG ComfortGarantie bij de aanschaf van een CV-ketel uit de i- of Q-Serie. Deze extra garantie geeft 15 jaar zekerheid op onderdelen en op de warmtewisselaar. Zo word je nooit verrast door onverwachte uitgaven.

Een ervaring uit de praktijk: Een gebruiker vertelt

Bekijk hier het enthousiaste verhaal van een tevreden gebruiker, die stapsgewijs zijn woning uit 1983 verduurzaamt.

NU AL KIEZEN VOOR EEN WARMTEPOMP?

Wanneer je een vervolgstap wilt zetten in de verduurzaming van je woning, is de warmtepomp een goed alternatief zijn voor je huidige verwarmingstoestel. De woning moet wel geschikt zijn voor de inzet van een warmtepomp.

Omdat de warmtepomp op elektriciteit werkt, daalt de CO₂-uitstoot voor verwarming met 40 tot 60 procent. Hierbij is een hybride warmtepomp een eerste vervolgstap naar duurzaam verwarmen. Iedereen omzetten naar ‘100% aardgasloos’ is op dit moment niet mogelijk en levert problemen op in de energievoorziening.

De hybride warmtepomp werkt samen met een bestaande CV-ketel en verbruikt geen fossiele brandstoffen en verlaagt direct de CO₂-uitstoot. Wanneer het buiten te koud is om de warmte te leveren of er extra warm water nodig is, springt de CV-ketel bij.  

DUURZAAM VERWARMEN VOOR IEDEREEN

Bij ATAG herkennen we 4 stappen naar duurzaamheid. Deze stappen zorgen ervoor dat duurzaam verwarmen voor iedereen tot de mogelijkheden gaat behoren.

De 1e stap is een energiezuinige CV-ketel van de laatste generatie. De vervolgstap is deze te koppelen aan een zonsysteem, die zorgt voor inzet van zonne-energie. Als 3e stap kun je nadenken over het gebruik van een hybride warmtepomp, waarbij aardgas wordt gecombineerd met duurzaam opgewekte elektriciteit. Van hieruit is het eenvoudig om de laatste stap te maken: een all-electric warmtepomp.

Zo wen je alvast aan de andere manier van verwarmen, nl. op een lagere temperatuur, zonder dat hierbij het warmtecomfort vermindert. Naast het stapsgewijs afscheid nemen van aardgas.

 

“Straks geen aardgas meer? Ik stap met een gerust hart over naar de warmtepomp, dankzij de Omwisselgarantie”.

WAT VERSTAAN WIJ ONDER DUURZAAM VERWARMEN?

Wat we morgen weten, weten we vandaag nog niet. De energietransitie – het langzaam afscheid nemen van aardgas - staat geen dag stil. Welke aanvullende alternatieven er komen om de woning te verwarmen, is toekomstmuziek. Bij ATAG zeggen we daarom dat er meerdere wegen zijn die leiden naar CO2 -neutraal. Graag helpen we je bij het maken van de juiste keuze.

Het is de vraag of en wanneer gemeenten besluiten om over te stappen op een andere manier van verwarmen dan aardgas. Niemand die dat nu weet. Om deze onzekerheid weg te nemen en de keuze hoe je woning te verwarmen gemakkelijker te maken, is er nu de Omwisselgarantie.

Wanneer je nu een ATAG CV-ketel koopt, nemen we deze terug en geven we een korting op een nieuw aan te schaffen verwarmingssysteem, wanneer de gemeente in je woonplaats besluit om binnen 10 jaar aardgasvrij te gaan verwarmen.

Een offerte aanvragen/advies aanvragen

Het vinden van de duurzame oplossing passend bij jouw situatie is niet eenvoudig. Wij helpen je graag hierbij. Als je onderstaand formulier invult ontvang je een vrijblijvend advies/offerte op maat.

De vanafprijs van een hybride warmtepomp –lees: toestel 4/5kW- bedraagt minimaal €5000:


Dit is excl installatiekosten, CV-ketel, extra hulpmiddelen en ISDE-subsidie. De ISDE-subsidie bedraagt in 2022 €2.700 - €3.600. In de offerte van de installateur zulllen meestal naast de warmtepomp ook extra zaken zoals transportleidingen, pomp, buffervat en evt. aanpassing van de meterkast worden genoemd. Deze zijn niet in bovengenoemde prijs inbegrepen.
De vanafprijs van een all-electric warmtepomp -lees: toestel 4/5kW- bedraagt minimaal €6200:


Dit is excl installatiekosten, extra hulpmiddelen en ISDE-subsidie. De ISDE-subsidie bedraagt in 2022 €2.700 - €3.600. In de offerte van de installateur zulllen meestal naast de warmtepomp ook extra zaken zoals transportleidingen, pomp, buffervat en evt. aanpassing van de meterkast worden genoemd. Deze zijn niet in bovengenoemde prijs inbegrepen.
Type woning:Je gas- en elektriciteitsverbruik is terug te vinden op de jaarrekening van de energieleverancier.
Hoe is de woning geïsoleerd:
Hoe wordt de woning momenteel verwarmd:

Vermeld hier de leeftijd en het merk van de CV-ketel.
Wordt de woning bijverwarmd:

Welk warmte afgiftesysteem is er in de woning:Is er een slimme meter aanwezig:


Wanneer verwacht je een nieuw verwarmingssysteem aan te schaffen:Door het plaatsen van een 'vinkje' in onderstaande checkbox ga je akkoord met het privacy statement van ATAG Verwarming Nederland B.V. naast het geven van uitdrukkelijke toestemming voor:
(a) het vastleggen en verwerken van de ingevulde gegevens door ATAG Verwarming Nederland B.V. en
(b) het communiceren of delen van deze gegevens met derde partijen (lees: ATAG partner) voor het afhandelen van (aan)vragen