De Energion all-electric warmtepomp

Een all-electric warmtepomp creëert een aangename leefomgeving en warm tapwater zónder het gebruik van gas. De meest duurzame keuze op het gebied van verwarming! Deze gasloze warmtepomp haalt namelijk warmte uit de lucht, de bodem of grondwater en maakt deze vervolgens gebruiksklaar voor jouw woning. Deze oplossing is uitermate geschikt voor nieuwbouw en grondig gerenoveerde huizen.

Op deze pagina vind je meer informatie over:

Overweeg je een all-electric warmtepomp te kopen? Dan helpen wij je graag! Lees alle benodigde informatie op deze pagina of ontvang vrijblijvend advies op maat. Zo achterhaal je eenvoudig welk verwarmingstoestel het best past bij jouw situatie.

Een offerte incl. advies aanvragen

Ontdek de Energion Compact warmtepompen

De Energion Compact zijn lucht/water warmtepompen van ATAG, met een geïntegreerde boilers voor warm water. Voor deze 'all-electric' warmtepompen zijn namelijk geen aardgasaansluiting nodig en door de compacte afmeting gemakkelijk elke gewenste plek te plaatsen door ATAG SelectDealer/installateur. De warmtepomp levert energiezuinige stilte waarbij een hoog rendement en weinig geluid hand-in-hand gaan.
 
Ontdek het complete assortiment met Energion-warmtepompen:

Bekijk alle all-electric warmtepompen
CV-ketels ATAG

Monobloc of Split uitvoering

De ATAG Energion biedt naast de keuze uit hybride of all-electric ook de keuze uit twee soorten verbindingen tussen de binnen- en buitenunit. Er kan gekozen worden voor een Monobloc uitvoering, de ATAG Energion M. Of voor de Split uitvoering, de ATAG Energion S.

Bij de monobloc uitvoering is het volledige koelcircuit in de buitenunit verwerkt, waardoor er in de binnenunit minder ruimte nodig is. Bij de Split unit is het koelcircuit verdeeld over de binnen- en buitenunit.

In tegenstelling tot een monobloc warmtepomp bestaat bij een split warmtepomp deze verbinding uit leidingen voor koudemiddel (R32). Hierdoor zijn kleinere doorgangen in de muur nodig en is verbinden eenvoudiger. Daarnaast zijn een aantal componenten vanuit de buitenunit naar de binnenunit verplaatst. Hierdoor is de buitenunit van de Energion S circa 10kg lichter en de Energion S binnenunit groter. Ten slotte hoeft er bij de Energion S geen antivrieskit te worden gebruikt omdat het CV-water niet naar de buitenunit gaat.

De werking van een all-electric warmtepomp

De all-electric warmtepomp van ATAG heeft geen aardgasaansluiting nodig en werkt niet samen met een traditionele systeem, zoals een hybride warmtepomp. De pomp maakt enkel gebruik van elektriciteit -afkomstig uit zonne-energie, windenergie en/of warmteterugwinning. Zodoende is de full-electric warmtepomp de meest duurzame keuze!
 
De warmtepomp verhit -met warmte uit de lucht - het koudemiddel en laat dit middel verdampen tot een gas. Dit gas wordt nóg heter gemaakt gemaakt, waarna het via een condensor de benodigde warmte afgeeft voor de verwarming van ruimtes en water in huis en het koudemiddel condenseert. Hierna verlaagt de druk en herhaalt de cyclus zich. De gebruikte energie wordt efficiënt gebruikt waardoor kosten worden bespaard en je tegelijkertijd profiteert van een comfortabele leefomgeving.

Kosten en subsidies

De hoogte van de kosten is afhankelijk van het soort all-electric warmtepomp, de isolatie van je huis en de hoogte van de subsidie. Je bespaart jaarlijks zo’n €500 omdat je geen gas meer verbruikt.

ISDE subsidie aanvragen?

Alle all-electric warmtepompen van ATAG komen in aanmerking voor de ISDE subsidie . De hoogte van deze subsidie hangt af van het soort apparaat en het vermogen. Het bedrag ligt in 2022 tussen de €2.700 en €3.600, afhankelijk van het gekozen type.

  Bekijk de ISDE-subsidies

De voordelen

  • Duurzaam verwarmen en koelen van jouw woning
  • Altijd een voorraad van warm tapwater
  • Geen aardgasaansluiting nodig en geschikt voor koppeling met zonne-energie/PV panelen
  • Hoog rendement bij lage buitentemperatuur van -7°C
  • De stilste in zijn klasse door het speciaal gevormde ventilatorblad
  • Optionele variant met gescheiden temperatuurregelingen voor meerdere ruimtes

Is een all-electric warmtepomp geschikt voor mijn woning?

Voor nieuwbouwwoningen en grondig gerenoveerde huizen is een all-electric warmtepomp zeer geschikt. Deze huizen zijn immers geïsoleerd met de nieuwste materialen en verliezen vrijwel geen warmte. Voor bestaande en slecht geïsoleerde woningen is deze oplossing geen goed idee.

Liefhebber van veel warm water -voor bijvoorbeeld een stortdouche of bad- hebben een (extra) grote boiler nodig om voldoende warm water ‘op voorraad’ te houden. Ook moet jouw meterkast aan de juiste eisen voldoen. Laat je daarom goed informeren en maak een afspraak met een ATAG SelectDealer voor een advies dat past bij jouw situatie.

Maak de beste keuze met een offerte op maat

De all-electric warmtepompen van ATAG zijn in diverse varianten en maten beschikbaar en zodoende geschikt voor verschillende huizen en aantal personen per huishouden. Bovendien is er een variant beschikbaar waar je de temperatuur voor meerdere ruimtes onafhankelijk van elkaar regelt. Je creëert je eigen comfortabele leefomgeving geheel volgens jouw wensen.
 
Vraag vrijblijvend een offerte om een goede keuze te maken.

START WARMTEPOMP COMFORTKIEZER

Ervaring uit de praktijk

Bekijk hier het succesverhaal van een tevreden bewoner, die zijn 100 jaar oude woning heeft verduurzaamd.

All-electric verwarmen?

Kijk of deze geschikt is voor jouw situatie.

START WARMTEPOMP CONFORTKIEZER