De hybride warmtepomp

Met een hybride warmtepomp bespaar je direct op je energierekening. Het is mogelijk om tot 50% minder aardgas te gebruiken. Zonder comfort in te leveren. De hybride warmtepomp werkt namelijk samen met een CV-ketel, die alleen inschakelt wanneer nodig. Bijvoorbeeld op koude dagen of bij een grote vraag aan warmte. Een hybride warmtepomp is zeer geschikt voor bestaande woningen, waarbij je direct flink bespaart op de energierekening en tegelijkertijd een bijdrage levert aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

 Denk je om een hybride warmtepomp te laten installeren en wil je meer weten over de mogelijkheden? Lees dan de informatie op deze pagina en/of ontvang vrijblijvend advies/offerte op maat. Zo wordt je bijgepraat welke verwarmingsoplossing het beste past bij jouw woonsituatie.

Vrijblijvend advies aanvragen

Op deze pagina vind je meer informatie over:

Ontdek de ATAG Energion M Hybrid

De Energion M Hybrid speelt een belangrijke rol in de energietransitie en kan gezien worden als tussenoplossing voordat je volledig aardgasloos gaat verwarmen. Dit wordt ook wel 'all-electric' verwarmen genoemd.

De Energion M Hybrid is voor vele woningen geschikt en is eenvoudig te installeren, dankzij de compacte afmetingen en de stille werking. In meerdere uitvoeringen verkrijgbaar.
 
Ontdek het complete assortiment met Energion-warmtepompen:

Bekijk alle hybride warmtepompen
CV-ketels ATAG

ATAG Energion M Hybrid-all volgens de Consumentenbond:

"Deze monoblock heeft de kleinste binnenunit van allemaal. Fijn dat lange all-in garantie mogelijk is. Met deze warmtepomp zijn flinke besparingen mogelijk dankzij een goed rendement en omdat hij tot lage temperaturen blijft werken."

Lees meer over het onderzoek

De samenwerking tussen warmtepomp en CV-ketel

De hybride warmtepomp bestaat uit een buiten- en binnenunit. De buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht, waarna de compacte binnenunit de temperatuur verhoogt en gebruiksklaar maakt voor het centrale verwarmingssysteem. De gebruikte energie van een luch/water warmtepomp wordt efficiënt gebruikt waardoor kosten worden bespaard en je tegelijkertijd profiteert van een comfortabele leefomgeving.
 
De CV-ketel is aangesloten op aardgas en verwarmt meestal het water voor de keuken en de badkamer, omdat de vraag naar warm tapwater hier het grootst is. Ook springt de CV-ketel bij op zeer koude dagen.

Aanschaf en subsidies

De verkoopprijs hangt onder andere af van het vermogen/grootte van de installatie, die je nodig hebt om je huis te verwarmen, de isolatie en het subsidiebedrag, dat je terugkrijgt van de overheid.
 
De kosten van aanschaf en installatie liggen tussen de €5.000 en €7.000. Daarnaast bespaar je jaarlijks zo’n €200 - €600 per jaar vanwege het lagere aardgasverbruik. Wel gaat het elektriciteitsverbruik omhoog. Maar dit staat niet in verhouding met de aardgasbesparing. Trek nog tussen €1.800-€2.400 subsidie van de aanschafprijs af en je weet wat een hybride warmtepomp kost.

Meer weten? Lees het objectieve onderzoek van de Consumentenbond, waarin de hybride warmtepomp wordt getest.

ISDE subsidie aanvragen?

Alle hybride warmtepompen van ATAG komen in aanmerking voor de ISDE subsidie . De hoogte van deze subsidie hangt af van het soort apparaat en het vermogen. Het bedrag ligt tussen de €1.800 en €2.400.

  Bekijk de ISDE-subsidies

Alle voordelen op een rij

  • Duurzaam verwarmen, mét en zonder gas
  • Stijging woningwaarde door de opwaardering van het energielabel
  • Eenvoudig aan te sluiten op de (bestaande) cv-ketel
  • Stilste in zijn klasse door het speciaal gevormde ventilatorblad
  • Geschikt voor koppeling met zonne-energie/PV panelen
  • Zeer compact afmeting en zodoende geschikt voor elke woonsituatie
  • Meest geschikte tussenoplossing voor volledige overgang naar 'all-electric

Is een hybride warmtepomp geschikt voor mijn woning?

Belangrijk is de bestaande situatie in kaart te brengen. Voor nieuwbouwwoningen is een warmtepomp dé nieuwe voorziening, maar voor bestaande woningen is een warmtepomp een aanvulling op of vervanging van de CV-ketel. Een belangrijke voorwaarde is een goede isolatie van je huis om warmteverlies te voorkomen. Start daar eerst mee. Denk hierbij aan dubbel glas, vloerisolatie of spouwmuurisolatie.

Ben je liefhebber van veel warm water, bijvoorbeeld een stortdouche of bad? Dan heb je een (extra) grote boiler nodig om voldoende warm water ‘op voorraad’ te houden. Ook bestaat de kans dat je meterkast nog niet aan de juiste vereisten voldoet. Laat je daarom goed informeren en maak een afspraak met een ATAG SelectDealer voor een advies dat past bij jouw situatie.
 

Maak je keuze aan de hand van deskundig advies

Voor deskundig advies kun je terecht bij de ATAG SelectDealer. De SelectDealer biedt de juiste oplossing voor jouw woonsituatie. Wel/niet een warmtepomp? Zo ja, welk toestel? Allemaal vragen, die de SelectDealer kan beantwoorden.

Vrijblijvend advies aanvragen

Ervaring uit de praktijk

Bekijk hier het succesverhaal van een tevreden gebruiker, die stapsgewijs zijn woning uit 1983 verduurzaamt.

Hybride warmtepomp nodig?

Vrijblijvend advies aanvragen