Warmtepompboilers

Een warmtepompboiler zorgt op een duurzame manier voor warm water in je woning. Zo kun je lang douchen met minimaal elektriciteitsverbruik, omdat de ingebouwde warmtepomp gebruik maakt van de aanwezige buiten- en /of binnenlucht om een comfortabele hoeveelheid water te verwarmen. 

Wil jij ook beschikken over veel warm water, dat energiezuinig wordt 'gemaakt', waarbij je ook nog eens een bijdrage levert aan de CO2-reductie? Hieronder vind je de antwoorden op de volgende vragen:

Benieuwd of een warmtepompboiler geschikt is voor jouw woning en welk toestel het beste bij jouw situatie past? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact op met een ATAG SelectDealer bij jou in de buurt.

Zoek een ATAG SelectDealer

Warmtepomp ATAG

Wat is een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler kun je vergelijken met een elektrische boiler; het 'maakt' warm water. Het grote verschil is dat de warmtepompboiler over een ingebouwde warmtepomp en een voorraadvat van 100-250 liter beschikt. Deze hoeveelheid warm water is voldoende voor gezinnen van 2 tot 5 personen.

Het gebruikt zo weinig mogelijk elektriciteit, omdat de warmte wordt opgewekt door de aanwezige buiten- en /of binnenlucht. Dit maakt een warmtepompboiler tot een energiezuinig product, aangezien het water wordt verwarmd op een duurzame manier.

Hoe werkt een warmtepompboiler?

De ingebouwde warmtepomp haalt warmte uit de buiten- en binnenlucht om water te verwarmen. Dit water wordt vervolgens opgeslagen in het boilervat met een inhoud van 100 tot 250 liter.

Net zoals een warmtepomp is een warmtepompboiler uitgerust met een koelvloeistof die bij lage temperaturen kookt. Tijdens het kookproces treedt gasvorming op. De compressor perst dit gas samen waardoor de temperatuur stijgt. Deze temperatuurstijging geeft warmte af aan het aanwezige water in de boiler.
 
Hierna wordt de druk verlaagd, het gas wordt weer vloeistof en de cyclus begint opnieuw. Het boilervat beschikt ook over een elektrische element om het water nog sneller op temperatuur te krijgen

Welke warmtepompboiler kiezen?

Het ATAG assortiment bestaat uit 2 modellen: De Energion Lydos Hybrid en Energion Nuos Plus.

Deze modellen bestaan in totaal uit 5 typen, variërend in grootte van 100-250L en zijn geschikt voor gezinnen van 2 tot 5 personen.

 

Bekijk alle warmtepompoilers
CV-ketels ATAG

ATAG Energion Lydos Hybrid

De Lydos Hybrid is een wandhangende hybride warmtepompboiler met een inhoud van 100L.
Het unieke van de Lydos is de combinatie van twee energiebronnen in één product: elektriciteit en duurzame energie.

Zo worden de presentaties van de elektrische boiler en de warmtepomp samengevoegd. Hierdoor is het mogelijk om tot 50% energie te besparen op het verwarmen van water.

De Lydos Hybrid beschikt onder andere over een i-Memory functie. Gedurende 4 weken analyseert deze functie het warmwaterverbruik. Zodoende weet de Lydos Hybrid precies wanneer er (veel) warm water nodig is en voldoet het product zo efficiënt mogelijk aan de vraag.

ATAG Energion Nuos Plus

De Nuos Plus is een staande warmtepompboiler met een inhoud van 200-250L en een extra hoog rendement. Dit hoge rendemet zorgt voor 80% energiebesparing tov een 'gewone' elektrische boiler. De Nuos Plus is beschikbaar in 4 varianten.

De warmtepomp functioneert met zowel binnen- als buitenlucht en wordt indien nodig ondersteund door elektrische elementen.
 

  • De variant 250L Sys heeft een aansluiting voor een externe warmteopwekker door middel van één spiraal.
  • De variant 250L Twin Sys heeft een aansluiting voor twee externe warmteopwekkers door middel van twee spiralen.

Besparing en subsidies

Met een Energion warmtepompboiler bespaar je tot wel 80% op je energierekening voor warm water. Dit komt vooral door de prestaties van de warmtepomp en de voordelen van groene energie. Hierdoor krijg je van de overheid een subsidie na aanschaf van een Energion warmtepompboiler.

Bekijk de ISDE-subsidies op ATAG warmtepompboilers

De voordelen op een rij

  • Een duurzaam alternatief voor aardgas
  • Je woning wordt meer waard en stijgt naar het energielabel A of A+
  • Extra wooncomfort met een aanzienlijk lagere energierekening
  • Extra capaciteit voor bijv.een 2e badkamer of bijgebouw
  • Voor vele woningen geschikt dankzij compacte afmetingen
  • Eenvoudig te installeren
  • Klaar voor gebruik dankzij voorgeprogrammeerde gebruiksprogramma’s 

Ervaring uit de praktijk

Meer weten over hoe een warmtepompboiler kan worden toegepast? Een bewoner vertelt hoe hij zijn woning voorziet van duurzaam warm tapwater.

Meer weten of een warmtepompboiler aanschaffen?

Neem eens contact op met een ATAG SelectDealer bij jou in de buurt voor het juiste advies.

Zoek een ATAG Dealer