Hoe u als aannemer of projectontwikkelaar professioneel advies geeft en de beste keuzes maakt

Woningen verduurzamen is voor u -als aannemer of projectmanager- dagelijkse kost, om de doelstellingen van het Klimaatakkoord te behalen. Elk project dient te voldoen aan de nieuwste verduurzamingseisen. Zo creëren we leefbare wijken en duurzame steden waarin bewoners profiteren van een comfortabel en gezonde leefomgeving. Wat uw rol is binnen deze energietransitie, ontdekt u op deze pagina.

De energietransitie heeft niet alleen impact op nieuwbouw maar ook op bestaande bouw. De transitie vraagt om slimme keuzes op het gebied van duurzaam verwarmen. Welke keuze is best past bij uw project, hangt af van meerdere factoren zoals kostenbesparing, gewenste comfort en minimale energieprestatiegarantie. In de praktijk houdt u rekening met de BENG-eisen, de aangescherpte geluidseisen voor warmtepompen en de subsidie- en financieringsmogelijkheden.
 
Kortom, uw takenpakket is inmiddels flink uitgebreid met regels die voortdurend veranderen. Dat maakt het best ingewikkeld om op de hoogte te blijven. Daarom staan wij op deze pagina stil bij de volgende onderwerpen:
 

  • De adviserende rol van aannemers & projectontwikkelaars
  • Waarom ATAG als uw langetermijnpartner?
  • Ervaring uit de praktijk: Meerstad Groningen
  • Woningen verduurzamen met de juiste warmteoplossingen
  • Whitepapers over de energietransitie & verduurzaming
 
Elke project vraagt om een specifieke aanpak als het gaat om verduurzaming. Daarom gaan we graag met u in gesprek over de mogelijkheden. Wij denken graag met u mee!
 

Vrijblijvend advies aanvragen

De rol van aannemers & projectontwikkelaars in de energietransitie

Verduurzaming staat de komende jaren hoog in het vaandel: in 2050 zijn alle woningen in Nederland CO2-neutraal. Hier ligt een belangrijke rol voor u, als aannemer of projectontwikkelaar.
 
Een aannemer of projectontwikkelaar beschikt over de kennis en bijbehorende technieken rondom het verduurzamen van woningen. U bepaalt wat er dient te gebeuren op het gebied van verduurzaming, overtuigt uw klant van de beste keuzes en stuurt vervolgens bouwbedrijven aan zodat de uitvoering ervan soepel verloopt.
 
Slimme en betaalbare oplossingen liggen hieraan ten grondslag. Welke oplossing het meest geschikt is, hangt af van uw project: welke regels zijn van toepassing, welke subsidies zijn beschikbaar, wat zijn de wensen van uw klant en wat is het beschikbare budget?

Waarom ATAG als uw langetermijnpartner?

Gelukkig staat u er niet alleen voor. Wij bij ATAG Verwarming informeren u graag over de laatste ontwikkelingen en regels. Zo komt u beslagen ten ijs en voorziet u uw klanten en partners van het beste advies op het gebied van woningverduurzaming met bijbehorende verwarmingstechnieken.
 
We delen onze kennis met u als het gaat om het energiezuinig verduurzamen van woningen voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Daarnaast ondersteunen we u bij het realiseren van de recent gestelde eisen, voortkomend uit de BENG en TO-juli. En we beschikken over een professioneel team van adviseurs en servicemonteurs voor onderhoud en service.
 
Onze producten voldoen aan de nieuwe regelgeving, zodat de toepassing ervan voor uw project soepel verloopt.

Ervaring uit de praktijk | 7 woningen bij Meerstad Groningen

In Meerstad, vlakbij Groningen, bevindt zich het nieuwbouwproject Meer Wonen: een project met meer natuur, meer leefbaarheid en bovenal meer duurzaamheid. Hier zijn onlangs 7 vrijstaande woningen gerealiseerd, die voldoen aan de BENG-eisen en aardgasloos verwarmen met ATAG Energion warmtepompen.

Meer over Meerstad Groningen

Woningen verduurzamen met de juiste warmteoplossingen

Hoe verwarmt u nieuwe of bestaande woningen op een duurzame manier? Hiervoor zijn verschillende oplossingen denkbaar:

Renovatie van bestaande woningen: Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is zeer geschikt voor bestaande woningen, mits deze zijn voorzien van goed isolatiemateriaal. Deze oplossing reduceert direct de CO2-uitstoot, verbetert het energielabel en werkt samen met een CV-ketel. Dat maakt de hybride warmtepomp geschikt voor bestaande woningen met relatief nieuwe CV-ketels, die nog niet aan vervanging toe zijn. De hybride warmtepomp is uitermate geschikt voor de meeste renovatieprojecten.

Tot 70% minder aardgas nodig
Volledig aardgasvrij verwarmen is niet voor elke bestaande woning weggelegd. Maar met een hybride warmtepomp is het mogelijk om tot 70% minder aardgas te gebruiken, zónder dat de bewoner inlevert op comfort. Daarnaast wordt hij beschermd tegen toekomstige stijgingen van de gasprijs.

Eenvoudige installatie
De Energion M Hybrid is voor veel bestaande woningen een slimme keuze. Het systeem is door zijn compacte formaat eenvoudig te installeren en ook nog eens stil in z’n werking.
Daarom is deze hybride warmtepomp geliefd bij velen!


  Meer over hybride verwarmen

Nieuwbouw: All-electric warmtepomp

Sinds 2018 worden nieuwe woningen niet meer aangesloten op aardgas. Deze all-electric ‘ready’ woningen zijn uitgerust van alternatieve verwarmingssystemen, zoals de all-electric warmtepomp in combinatie met zonnepanelen. De ATAG Energion M Compact biedt meerdere voordelen voor nieuwbouw:

Duurzaam verwarmen met een hoog rendement
Hoog rendement bij een laag buitentemperatuur van -7 °C door het ontwerp van de buitenunit in combinatie met de optimale aansturing.

Stilste in zijn klasse
De warmtepomp is voorzien van een speciaal gevormd ventilatorblad, waardoor het systeem voldoet aan de laatste geluidseisen.

Meer over all-electric verwarmen

Download de whitepapers

Toekomst van verwarmen in vier duurzaamheidsstappen

In het whitepaper de toekomst van verwarmen in vier duurzaamheidsstappen leest u welke rol aardgas heeft in de energietransitie en welke andere stappen ingezet kunnen worden om tot optimale routes naar CO2-neutraal te komen.

Whitepaper aanvragen

Checklist: Verduurzaming corporatievastgoed

Hoe kunt u uw woningbezit verduurzamen?
Wij geven in deze checklist concrete tips voor het verhogen van de energieprestatie.

Checklist aanvragen

Verduurzamen van corporatiewoningen

Een waaier van uitdagingen, een mix van oplossingen. Dit whitepaper behandelt het verduurzamingstraject van begin tot eind en neemt daarbij een fictieve bewoner in een fictieve woning als uitgangspunt.

Whitepaper aanvragen

Vraag persoonlijk advies aan voor uw project

ATAG denkt met u mee om tot de juiste duurzame oplossing te komen voor uw project. Soms heeft u behoefte aan een op maat gemaakt advies of een bezoek van één van onze adviseurs. Onze adviseurs staan graag voor u klaar. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Neem contact op