Wet kwaliteitsborging en BENG

Meer over HEO

Besparing op bouw- en ontwerpkosten
De besparing wordt veroorzaakt door verbetering van het ontwerp- en bouwproces. De geïntegreerde pre-engineering hoeft in de praktijk alleen nog maar projectspecifiek te worden toegepast. 85% van het voorwerk is al verricht. Deze integrale benadering zorgt voor een betere ontwerp- en bouwkwaliteit én een proces dat sneller verloopt dan normaal. Het resultaat is een betere woning en lagere ontwerp- en bouwkosten. Deze besparing kan oplopen tot meer dan 10%.

Lees meer over het wetsvoorstel:

Wat verandert er nadat de Wet is ingevoerd?

Dit wetsvoorstel regelt de invoering van een nieuw stelsel van kwaliteitsborging voor het bouwen. Hiermee wordt de positie van de particuliere en de zakelijke bouwconsument versterkt. Door de toenemende complexiteit in de bouw is herziening van het huidige stelsel van kwaliteitsborging noodzakelijk. Hiermee wordt de relatie tussen de opdrachtgever, de bouwconsument, en de bouwende partijen evenwichtiger. In de kern moet de bouwer de kwaliteit aantonen met onderaannemer en leveranciers en wordt deze bewaakt en afgehecht door een onafhankelijke kwaliteitsborger aan de hand van een kwaliteitsinstrument.

Meer weten over HEO voor uw project?

Neem contact op met Develop inc., woordvoerder namens de House Energy Optimum partners via
030 - 303 64 65 of stuur een e-mail naar: info@bouwheo.nl

Wilt u op de hoogte blijven de laatste ontwikkelingen van HEO? Volg dan onze LinkedIn-groep of bezoek de website www.bouwheo.nl
 

volg HEO