XL-serie, maximaal vermogen in een minimale ruimte

De XL-Serie is een energiezuinige (wand)hangende hoogvermogen CV-ketel voor de nieuwbouw en renovatie. Het gebruik van duurzame materialen en toepassing van de RVS OSS warmtewisselaar zorgen voor een minimale onderhoudsfrequentie en een maximale levensduur van de CV-ketel. Dit maakt, in combinatie met de investering, de ATAG XL in cascade tot de verwarmingsinstallatie met de laagste Total Cost of Ownership (TCO).

  • Laaste energieverbuik en emissies
  • Lage onderhoudsfrequentie
  • Blijvend hoog rendement gedurende de hele levensduur dankzij de RVS iCon warmtewisselaar
  • Belastingvoordeel met MIA regeling
  • Laagste Total Cost of Ownership
  • Vermogens van 70 kW tot maar liefst 1,1 MW

De complete utiliteitsketel

Een modulair systeem dat als een set bouwstenen in elkaar past. Er zijn diverse opstellingen mogelijk, van wandhangend in lijn tot vrijstaand in lijn en rug aan rug.

XL in cascade

De beste oplossing voor situaties waarin hoge eisen worden gesteld aan vermogen, energiebesparing, betrouwbaarheid en CO2-reductie: de ATAG XL in cascade. Een gekoppeld systeem waarin de ATAG XL samen met de hydraulische systemen een zuinige en efficiënte installatie vormen.

Waarom ATAG CV-ketels het meest zuinig en duurzaam zijn!

De RVS warmtewisselaar, het ‘hart’ van de CV-ketel, is een cruciaal onderdeel: hier wordt de warmte overgebracht op het water.

De warmtewisselaar – het warme hart van een CV-ketel – is het meest belangrijke en meest kwetsbare onderdeel van een CV-ketel. Daarom heeft ATAG een wisselaar van Roest Vast Staal ontwikkeld. Dit materiaal is ongevoelig voor corrosie en slijtage en zorgt voor maximale warmteoverdracht. Dat scheelt niet alleen in onderhoud maar ook in gebruikskosten; na 15 jaar is een ATAG CV-ketel nog net zo zuinig als bij de aankoop.

Zo werkt de RVS warmtewisselaar

ATAG Economizer | Rookgaskoeler

De ATAG i EC-versies (Economizer) onderscheiden zich van een C versie door de Tapwater Technologie. Een extra warmtewisselaar (gepatenteerde Economizer) in de rookgasafvoer warmt bij warmwatergebruik het inkomende koude water eerst op, voordat het door de RVS warmtewisselaar tot de ingestelde temperatuur wordt gebracht. Dit zorgt voor een uitzonderlijk hoog tapwaterrendement. Bovendien zorgt het voor de vermindering van het energieverbruik en de CO2-reductie.

Meer over de Rookgaskoeler
Wil je meer weten over de XL-Serie?

Vraag het direct aan uw ATAG adviseur

Neem contact op