ATAG Zonneboiler

Een zonneboiler is een mooie toevoeging aan je woning wanneer je een mileuvriendelijk huishouden wilt en (meer) onafhankelijk wilt zijn van aardgas. Een zonneboiler slaat warmte op die geleverd wordt door zonnecollectoren op het dak. Zo maak je gebruik van ‘gratis’ warm water. Deze zonneboilers functioneren altijd in combinatie met een Combi-ketel (type EcoNorm en CBSolar) of Solo-ketel (type CBHotTop). Via de CV-ketel stroomt het water naar de kraan en/of douche.

Eigen onderzoek en ontwikkeling van ATAG hebben geresulteerd in diverse hoogwaardige oplossingen voor warm water, zoals deze zonneboilers.

Assortimentsoverzicht zonneboilers >>

Waarom kiezen voor een zonneboiler?

Met zonne-energie kan er fors bespaard worden op de energierekening. De zonneboiler maakt gebruik van de zon om het water voor bijvoorbeeld de douche te verwarmen. Dit zorgt voor een besparing. Verder draagt je een steentje bij aan het milieu: de zonneboiler vermindert de CO2-uitstoot. Dit maakt de wereld een stuk groener en duurzamer. En last but not least: de overheid geeft subsidie op de ALEC zonneboilercombi waardoor de aanschaf nu extra aantrekkelijk is.

Voordelen op een rij:

  • Energiebesparend
  • Water wordt opgeslagen in voorraadvat
  • Staand of liggend in diverse formaten
  • Komt in aanmerking voor ISDE- subsidie
  • Milieuvriendelijk
Zonneboiler ATAG

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler is een installatie die energie van de zon opvangt door middel van een zonnecollector en deze omzet in warmte en dit wordt gebruikt om het water in het voorraadvat op te warmen. Bij onvoldoend zonlicht ondersteunt de CV-ketel als er toch warm water nodig is.

Zonneboiler geschikt voor mijn huis?

Een zonneboiler kan zowel toegepast worden in de bestaande bouw als in de nieuwbouw. Bij de installatie moet er onder andere rekening gehouden worden met een aantal voorwaarden. Denk aan voldoende inpandige ruimte in de woning voor het plaatsen van het voorraadvat en dat de vloer voldoende draagkracht heeft. De collectoren worden op het dak geplaatst, dus het is van belang dat het dak hiervoor geschikt is.

We adviseren dan ook om met een ATAG SelectDealer in je regio te mogelijkheden te bespreken en advies te vragen.

Zoek een ATAG SelectDealer

Subsidiemogelijkheden

De overheid vindt het gebruik van zonne-energie belangrijk en stimuleert het gebruik hiervan door het geven van subsidie op zonlichtsystemen, de zogenaamde Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)-subsidie. Deze subsidie maakt de aanschaf van een zonneboiler nu extra aantrekkelijk. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet de zonneboiler voldoen aan bepaalde voorwaarden die terug te vinden zijn op de website van de RVO.

ISDE subsidies op ATAG zonlichtsystemen
Meer weten over de zonneboiler?

Welk zonneboiler past het beste bij jouw situatie?

Zoek een ATAG SelectDealer