Over ATAG Verwarming

Innovatie aan de basis

Al 75 jaar worden in het Gelderse Lichtenvoorde prijswinnende verwarmingsproducten gemaakt. Gedegen vakmanschap en Achterhoekse nuchterheid staan hierbij centraal. We zijn trots op onze collega's. Collega's met een grote passie voor comfort, warmtetechniek en duurzame producten.
 
Met elkaar zorgen we ervoor dat –wereldwijd- ruim 1.000.000 huishoudens dagelijks genieten van hun comfort zone, waarbij het aan niets ontbreekt als het gaat om warmte.

Bekijk onze bedrijfsvideo Werken bij ATAG

Jouw Comfort Zone

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

ATAG heeft al 25 jaar programma’s om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een volwaardige baan te bieden, en daarmee een duurzame en werkzame toekomst voor ze te creëren.
De gedachte is vaak: als je zo’n programma eenmaal hebt staan, dan loopt het vanzelf. Maar gedurende de 25 jaar dat we met deze doelgroep werken, veranderde de overheid meer dan eens de spelregels.

In onderstaand whitepaper hebben wij onze visie, hoe het 25 jaar geleden begon en hoe het uitgroeide tot wat het nu is.

Lees het whitepaper

Waarom we de dingen doen, zoals we ze doen...

Naast ons specialisme, Hoog Rendementstechniek voor CV-ketels, ligt onze focus steeds meer op duurzaamheid en het verminderen van de wereldwijde CO2-uitstoot. Hierbij hebben wij één doel: het bieden van nieuwe en vernieuwende warmteoplossingen, die een duurzame bijdrage leveren aan milieu en samenleving. De warmtepomp is bijvoorbeeld bij veel toepassingen belangrijk en een goed alternatief voor je huidige verwarmingstoestel. 

Wij kiezen niet op basis van energievorm en techniek, maar maken de keuze op basis van hoe snel en efficiënt mogelijk de uitstoot van CO2 tot een minimum kan worden beperkt. Hierbij zoeken we de samenwerking met andere vormen van energie.

Alleen zo gaan we 'vol gas naar CO2 neutraal' en zijn er meerdere wegen die leiden naar dit gezamenlijke doel.
 

Sprekende getallen...

Samen met ATAG genieten wereldwijd ruim 1.000.000 huishoudens dagelijks van hun comfort zone, waarbij het aan niets ontbreekt als het gaat om warmte en gemak.

De ATAG dealers, ruim 600 speciaal getrainde installatiebedrijven, spelen een belangrijke rol in de ATAG Comfort Zone. Zij weten exact hoe de ATAG verwarmingsproducten de beste bijdrage leveren aan jouw comfort zone.

Iedere 8 minuten wordt er 'ergens op de wereld' een ATAG verwarmingsproducten geïnstalleerd. En het aantal neemt snel toe. Zo komen er dagelijks tientallen nieuwe comfort zones bij.

ATAG Verwarming als onderdeel van Ariston Group

Ariston Group is een wereldspeler op gebied van verwarming en warmwaterbereiding. In 2022 werd een omzet behaald van € 3,1 miljard en werden er wereldwijd – in meer dan 150 landen –  9 miljoen producten verkocht. 

Wereldspeler in cijfers
In 2022 had Ariston Group ruim 10.000 medewerkers met vertegenwoordigingen in 43 landen, 28 productielocaties in 15 landen en 30 R&D vestigingen in 5 continenten.
Het complete productaanbod wordt onder andere aangeboden onder de merken Ariston, ATAG, ELCO, Chaffoteaux, Racold, NTI en HTP, Wolf, Brink, Thermowatt en Ecoflam.

Duurzaam comfort voor iedereen
Ariston Group kent een sterke betrokkenheid met energiebesparing. Dit zie je terug in de productoplossingen, gebaseerd op duurzame energiebronnen zoals zonlicht en buitenlucht.
 

Ariston Thermo Group
75
jaar ervaring
Al 75 jaar worden in het Gelderse Lichtenvoorde duurzame verwarmingsproducten gemaakt
1.000.000
huishoudens
Ruim 1.000.000 huishoudens wereldwijd voorzien van warmte
600
installatiebedrijven
Getrainde ATAG Dealers als eerste aanspreekpunt voor een advies op maat van jouw woonsituatie

ATAG ISO 9001 gecertificeerd

ATAG Verwarming heeft voor de periode van 3 jaar -tot en met 2022- het predicaat ISO 9001 ontvangen. Hiermee wordt voldaan aan de internationale normen voor kwaliteitsmanagementsystemen.

Daarnaast wordt ieder jaar door een onafhankelijk keuringsinstituut gekeken of aan de huidige ISO normen wordt voldaan. Met ISO 9001 zijn we klaar voor de toekomst.

"Het ISO 9001-keurmerk is een geruststelling voor onze klanten dat wij hoogwaardige producten produceren."

Waarom kiezen voor een ATAG Dealer?

De ATAG Dealers, ruim 700 speciaal getrainde installatiebedrijven spelen een belangrijke rol in de ATAG comfort zone. Zij weten exact hoe de ATAG verwarmingsproducten de beste bijdrage leveren aan de comfort zone van hun klanten. Wat mag je verwachten van een ATAG Dealer?

Lees verder