Over ATAG Verwarming

Innovatie aan de basis

Al 75 jaar worden in het Gelderse Lichtenvoorde prijswinnende verwarmingsproducten gemaakt. Gedegen vakmanschap en Achterhoekse nuchterheid staan hierbij centraal. We zijn trots op onze collega's. Collega's met een grote passie voor comfort, warmtetechniek en duurzame producten.
 
Met elkaar zorgen we ervoor dat –wereldwijd- ruim 1.000.000 huishoudens dagelijks genieten van hun comfort zone, waarbij het aan niets ontbreekt als het gaat om warmte.

Bekijk onze bedrijfsvideo Werken bij ATAG

Waarom we de dingen doen, zoals we ze doen...

Naast ons specialisme, Hoog Rendementstechniek voor CV-ketels, ligt onze focus steeds meer op duurzaamheid en het verminderen van de wereldwijde CO2-uitstoot. Hierbij hebben wij één doel: het bieden van nieuwe en vernieuwende warmteoplossingen, die een duurzame bijdrage leveren aan milieu en samenleving. De warmtepomp is bijvoorbeeld bij veel toepassingen belangrijk en een goed alternatief voor je huidige verwarmingstoestel. 

Wij kiezen niet op basis van energievorm en techniek, maar maken de keuze op basis van hoe snel en efficiënt mogelijk de uitstoot van CO2 tot een minimum kan worden beperkt. Hierbij zoeken we de samenwerking met andere vormen van energie.

Alleen zo gaan we 'vol gas naar CO2 neutraal' en zijn er meerdere wegen die leiden naar dit gezamenlijke doel.
 

Sprekende getallen...

Samen met ATAG genieten wereldwijd ruim 1.000.000 huishoudens dagelijks van hun comfort zone, waarbij het aan niets ontbreekt als het gaat om warmte en gemak.

De ATAG dealers, ruim 600 speciaal getrainde installatiebedrijven, spelen een belangrijke rol in de ATAG Comfort Zone. Zij weten exact hoe de ATAG verwarmingsproducten de beste bijdrage leveren aan jouw comfort zone.

Iedere 8 minuten wordt er 'ergens op de wereld' een ATAG verwarmingsproducten geïnstalleerd. En het aantal neemt snel toe. Zo komen er dagelijks tientallen nieuwe comfort zones bij.

ATAG Verwarming als onderdeel van Ariston Group

Ariston Group is een wereldspeler op gebied van verwarming en warmwaterbereiding. In 2021 werd een omzet behaald van € 1,99 miljard en werden er wereldwijd – in meer dan 150 landen –  9 miljoen producten verkocht. 

Wereldspeler in cijfers
In 2021 had Ariston Group 7.750 medewerkers met 68 eigen vestigingen en 5 vertegenwoordigingen in 42 landen, 23 productielocaties in 15 landen en 25 R&D vestigingen in 4 continenten.
Het complete productaanbod wordt onder andere aangeboden onder de merken Ariston, ATAG, ELCO, Chaffoteaux, Racold, NTI en HTP.

Duurzaam comfort voor iedereen
Ariston Group kent een sterke betrokkenheid met energiebesparing. Dit zie je terug in de productoplossingen, gebaseerd op duurzame energiebronnen zoals zonlicht en buitenlucht.

De rol van waterstof
Daarnaast wordt dagelijks gewerkt aan het energiezuiniger maken van de traditionele producten (zoals CV-ketels en warmwatertoestellen) en investeringen in projecten gericht op de toekomstige energietoepassingen, zoals waterstof. Als lid van de European Clean Hydrogen Alliance wordt gewerkt aan verschillende projecten, waarbij de inzet van 100% waterstof centraal staat.

In het eigen waterstoflaboratorium worden testen uitgevoerd met de zelfproductie van groene waterstof.

Het doel wat we hierbij hebben is het bieden van een optimale combinatie van comfort, energiebesparing en zorg voor het milieu.

Ariston Thermo Group
75
jaar ervaring
Al 75 jaar worden in het Gelderse Lichtenvoorde duurzame verwarmingsproducten gemaakt
1.000.000
huishoudens
Ruim 1.000.000 huishoudens wereldwijd voorzien van warmte
600
installatiebedrijven
Getrainde ATAG SelectDealers als eerste aanspreekpunt voor een advies op maat van jouw woonsituatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

ATAG is ambassadeur ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’

ATAG Verwarming werkt al meer dan 10 jaar samen met Werkbaan Oost (voorheen Hameland). Werkbaan Oost begeleidt medewerkers die door een lichamelijke, psychische en/of verstandelijke beperking alleen onder aangepaste omstandigheden kunnen werken. Zo is er al meer dan 10 jaar een samenwerking op basis van Social Return.

Medewerkers krijgen de kans zich te ontwikkelen. Dagelijks werken er tussen de 20 en 30 zeer gemotiveerde medewerkers van Werkbaan Oost binnen de ATAG muren, zij verrichten hun werkzaamheden voornamelijk vanuit de Participatiewet.

ATAG ISO 9001 gecertificeerd

ATAG Verwarming heeft voor de periode van 3 jaar -tot en met 2022- het predicaat ISO 9001 ontvangen. Hiermee wordt voldaan aan de internationale normen voor kwaliteitsmanagementsystemen.

Daarnaast wordt ieder jaar door een onafhankelijk keuringsinstituut gekeken of aan de huidige ISO normen wordt voldaan. Met ISO 9001 zijn we klaar voor de toekomst.

"Het ISO 9001-keurmerk is een geruststelling voor onze klanten dat wij hoogwaardige producten produceren."

Waarom kiezen voor een ATAG SelectDealer?

De ATAG SelectDealers, ruim 600 speciaal getrainde installatiebedrijven spelen een belangrijke rol in de ATAG comfort zone. Zij weten exact hoe de ATAG verwarmingsproducten de beste bijdrage leveren aan de comfort zone van hun klanten. Wat mag je verwachten van een ATAG SelectDealer?

Lees verder