Meerdere wegen leiden naar CO₂ neutraal

Tijdens het Klimaatakkoord in Parijs is afgesproken dat in 2050 de wereld CO2-neutraal zal zijn. Er zal veel moeten gebeuren om deze doelstelling te halen: Zowel in de bestaande bouw als woningbouw zijn specifieke oplossingen noodzakelijk. Wij geven invulling aan het begrip ‘duurzaamheid’ om de logische stap te zetten naar CO2-neutraal en duurzaam verwarmen zodat uw projecten klaar zijn voor de toekomst!

Waar liggen uw uitdagingen op gebied van duurzaamheid?

Referentieprojecten met ATAG warmteoplossingen

Dagelijks worden projecten in de woningbouw opgeleverd met slimme duurzame warmteoplossingen met hart voor de toekomst. Of het nu gaat om renovatie, uitbreiding of complete nieuwbouw, altijd wordt gekeken welke duurzame oplossing past bij uw project. Om u een idee te geven van de verschillende projecten die wij aangaan, laten we graag een aantal gerealiseerde projecten zien.

Bekijk de projecten

Handige tools & Kennisbank

ATAG Verwarming op de BouwBeurs 2023

Van 6 t/m 10 februari wordt de BouwBeurs gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht.
U bent van harte uitgenodigd bij ATAG in hal 7 op stand D.032.

Op de BouwBeurs kunt u kennis maken met de nieuwe ENERGION split-warmtepompen en de vernieuwde P-serie CV-ketel. En wanneer u onze link gebruikt kunt u gratis toegangskaarten aanvragen.

Energietransitie en verduurzaming van woningen

Hoe gaat u er als adviseur mee om?

De energietransitie van woningen is in gang gezet. Er ligt een grote uitdaging voor ons om de gemaakte doelen in het Klimaatakkoord te realiseren. Daarom is duurzaam bouwen geen uitzondering meer, maar (bijna) vanzelfsprekend. Op die manier komen wij samen tot de juiste oplossing voor leefbare wijken en duurzame steden waarin bewoners profiteren van een comfortabel en gezonde leefomgeving.
Over ATAG
ATAG groeit: Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?

Werken bij een sterk groeiend bedrijf in een dynamische markt waarin warmte centraal staat? We hebben een aantal openstaande vacatures om ons team in Lichtenvoorde uit te breiden.

BLOG
Corporatiewoningen in drie stappen verduurzamen

Het verduurzamen van corporatiewoningen is een belangrijk en tegelijkertijd complex meerjarentraject. Er dienen strategische keuzes gemaakt te worden voor de energetische opwaardering van de corporatiewoningen, om  huidige én potentiële bewoners een toekomstbestendig ‘thuis’ te bieden. Maar hoe maakt je goede en strategische keuzes?

Documentatie
Productcatalogus 2023

Wij bieden een ruim assortiment Energiezuinige Warmteoplossingen aan. Bekijk in onze nieuwe productcatalogus 2023 een overzicht van onze warmtepompen, zonneboilers, CV-ketels en thermostaten.

Trends & Ontwikkelingen
BENG-eisen & TOjuli

Vanaf 1 januari 2021 moeten vergunningaanvragen voor alle nieuwbouw voldoen aan de BENG-eisen en de nieuwe eis TOjuli. Wat betekent dat voor uw projecten?

Trends & Ontwikkelingen
Geluidsniveau van warmtepompen

Het huidige Bouwbesluit 2012 stelt geen geluidseisen aan buitenruimten en daarmee ook niet aan het geluid van buitenunits van warmtepompen. In het vernieuwde Bouwbesluit dat per 1 januari 2021 wordt ingevoerd, worden de geluidseisen voor buitendelen van warmtepompen wel meegenomen.
Duurzaamheid
Welke duurzaamheidsstap neemt u?

We staan aan het begin van grote veranderingen in de warmtevoorziening. Wel of niet van aardgas los, de meningen zijn verdeeld.

Een ding is zeker: Samen hebben we een grote uitdaging, waarbij de oplossing - CO2-neutraal in 2050 - centraal staat en niet de techniek leidend is. Aan de hand van 4 duurzaamheidsstappen kijken wij graag welke manier het beste pas bij uw nieuwbouwproject of woningbestand.

Kennisbank
Adviezen die hulp bieden bij het verduurzamen van gebouwen

Het verduurzamen van de woningvoorraad van woningcorporaties is geen eenvoudige opgave. Elk type gebouw stelt zijn eigen eisen aan duurzaamheid en energiehuishouding.

Whitepaper
Whitepaper 'De toekomst van verwarmen in vier duurzaamheidsstappen'

In het whitepaper leest u welke rol aardgas heeft in de energietransitie. Kan deze energiedrager ook optimaal ingezet worden om woningen te verduurzamen? Daarnaast leest u of er andere stappen ingezet kunnen worden om tot optimale routes naar CO2-neutraal te komen.

Trends & Ontwikkelingen
Financiële en fiscale subsidie voor duurzaam vastgoed in 2020

De overheid stimuleert de omslag naar CO₂-neutraal te maken. Dat doen ze met diverse subsidies voor milieu-innovatie en energiebesparing. We hebben de belangrijkste regelingen voor u op een rij gezet, inclusief de financiële of fiscale voordelen.

Whitepaper
Checklist: Verduurzaming corporatievastgoed

Hoe kunt u uw woningbezit verduurzamen? Wij geven in deze checklist concrete tips voor het verhogen van de energieprestatie.

Persbericht
1.000.000 ATAG CV-ketels

Sinds 1997 zijn er 1.000.000 CV-ketels vanuit Lichtenvoorde het land in gegaan. Een moment om bij stil te staan; 1.000.000 CV-ketels geproduceerd en verkocht. Gerealiseerd samen met de ATAG SelectDealers en grote landelijke accounts als Feenstra, Warmteservice en Essent.

Producten
ATAG One Zone - Installatie- en gebruikstips

Meer willen weten hoe de One Zone te koppelen en te gebruiken? Lees hier verder.

Persbericht
ATAG door KIWA gecertificeerd voor 30% bijmenging waterstof

ATAG Verwarming legt de focus op waterstof: Ontwikkelingstrajecten rondom bijmenging van waterstof, hoger dan de huidige CE normering toelaat, zijn ingezet. Dit heeft ertoe geleid dat ATAG Verwarming als eerste CV-ketel fabrikant door KIWA gecertificeerd is voor 30% waterstof bijmenging aan aardgas in een CV-ketel.  ATAG is binnen ARISTON Thermo Group aangewezen om de waterstof ontwikkelingen te leiden.

Diensten
ATAG ProZone voor Installateurs

De ATAG ProZone is de ATAG Zone voor de installateur. Met ATAG ProZone plant de installateur eenvoudig op afstand onderhoud in en krijgt hij inzage in de werking van de door hem geïnstalleerde ATAG Zones.

Producten
De CV-ketel of warmtepomp op afstand bedienen?

Dat is mogelijk met ATAG Zone. ATAG Zone biedt toegang tot de wereld van domotica en werk via een - gratis te downloaden - app.

Service
BIM Bibliotheek & CAD- en Bestekservice

Het Bouw Informatie Model (BIM) biedt u een selectie aan van ATAG CV-ketels, hybride CV-ketels, zonne-energiesystemen en warmtepompen voor uw bouwproject samen met de uitgebreide CAD- en bestektekeningen.

Interview
Verduurzamen? Hou het simpel!

Bij grootschalige verduurzaming van hun vastgoed, zouden corporaties er goed aan doen om de installatietechniek eenvoudig en eenduidig te houden, anders raakt zowel de corporatie als de onderhoudspartij het overzicht kwijt, met als gevolg dat problemen niet opgelost worden. Een gesprek met Dyon Noy, directeur van adviesbureau Atriensis.

House Energy Optimum (HEO)
Whitepaper Energieprestatie en Wkb

De Wet Kwaliteitsborging verplicht aannemers om de kwaliteit van het opgeleverde werk onomstotelijk aan te tonen. De energieprestatie van de woning valt hier ook onder. HEO is een nieuwbouwsysteem dat dit risico met een verzekerbare energieprestatiegarantie afdekt. Weten hoe dat werkt? Download het whitepaper.

Trends & Ontwikkelingen
Hoe investeer je als corporatie verantwoord in duurzame energie?

In juni 2019 publiceerden we het artikel ‘Hebben corporaties koudwatervrees voor warmtepompen?’ Het antwoord was kort gezegd dat van grootschalig verduurzamen nog geen sprake is, onder andere door onzekerheid over de in te zetten techniek. ATAG Verwarming kijkt breed naar de mogelijkheden: verduurzamen kan op vele manieren. En vaak is de warmtepomp een prima oplossing.

Kennisbank
Hebben corporaties koudwatervrees voor warmtepompen?

Voor woningcorporaties staat het verduurzamen van hun woningvoorraad hoog op de agenda. Dat is onder andere een gevolg van de afspraken die hun koepelorganisatie Aedes met het Rijk heeft gemaakt. Desondanks is van grootschalig verduurzamen nog geen sprake.

Kennisbank
Subsidies

De overheid biedt diverse subsidies en vormen van fiscaal voordeel aan voor zakelijke gebruikers / ondernemers.

Producten
Ons meerjarenonderhoudsplan

Krijg ook zekerheden over onderhoud en inzicht in de Total Cost of Ownership. Maak kennis met ons meerjarenonderhoudsplan: ATAG Energie Optimaal Plan (EOP).
 

House Energy Optimum (HEO)
House Energy Optimum (HEO)

U wilt energiezuinige en comfortabele woningen tegen de laagste kosten ontwerpen en bouwen? ATAG heeft samen met vijf A-merkleveranciers van bouwmaterialen en installatietechniek House Energy Optimum (HEO) ontwikkeld.

Service
Servicediensten

De servicedienst van ATAG biedt ondersteuning op vele terreinen. Er is een groot aantal diensten beschikbaar die het nodige werk uit handen nemen. De ATAG servicemonteurs zorgen dankzij hun expertise voor een doelgerichte oplossing.

Lees de visie van ATAG op duurzaamheid en de wegen die leiden naar CO₂-neutraal.
Documentatie
Relevante documentatie

Van onze producten is digitale documentatie beschikbaar. Denk hierbij aan brochures, verklaringen, certificaten en installatievoorschiften en gebruikershandleidingen.

Producten
Rookgaskoeler – ATAG Economizer

Bij deze innovatieve technologie staan extra hoge tapwaterrendementen centraal. Wat kan dit voor uw project betekenen?

Persoonlijk advies aanvragen

ATAG denkt met u mee om tot de juiste duurzame oplossing te komen voor uw project. Soms heeft u behoefte aan een op maat gemaakt advies of een bezoek van één van onze adviseurs. Onze adviseurs staan graag voor u klaar.

Advies aanvragen