Meerjarenonderhoudsplan van ATAG

De verduurzaming van uw woningbestand en het Energieakkoord

De veranderende wet- en regelgeving voor de woningbouw en de gemaakte afspraken in het Energieakkoord bepalen meer en meer hoe u met uw woningbestand om moet gaan. Hierbij staat het reduceren van de energievraag centraal waarbij de gebruiker niet vergeten mag worden. Het belangrijkste speerpunt is het verlagen van het gebruik van fossiele brandstoffen.

Meerjarenonderhoudsplannning (MJOP)

De MJOP wordt steeds een belangrijker onderdeel in de beleidsvoering van woningbouwcorporaties. Een onderdeel hiervan is het bepalen òf en zo ja, wanneer welke verwarmingsinstallatie(s) in het woningbestand vervangen zullen worden.

Wanneer er in uw organisatie (nog) geen sprake is van het bepalen van de Energie-Index (EI) bij vervanging van bijv. een CV-ketel, zou het heel verstandig zijn om dit wel te doen. Door het toepassen van de best presterende CV-ketel kan mogelijk een extra labelstap behaald.

Meer over Energie-Index

Onze onderhoudsplanning | ATAG Energie Optimaal Plan (EOP)

We laten u graag kennis maken met het unieke Energie Optimaal Plan (EOP). Een meerjarenonderhoudsplan met een fixed prijs voor de CV-ketel die u toepast in woningbouw samen met een onderdelengarantieregeling voor de levensduur van 18 jaar.

ATAG verzekert u van warmte en warm water zonder zorgen:

 • 18 jaar optimale werking en het laagste energieverbruik
 • Geen onvoorziene kosten, alle onderdelen vallen in de serviceregeling
 • 18 jaar het hoogste rendement door RVS warmtewisselaar
 • 18 jaar tevreden bewoners; gegarandeerd het hoogste rendement met de laagste energielasten
 • 18 jaar lage onderhoudsinterval
 • Mocht er binnen de levensduur van het toestel onderdelen vervangen moeten worden stelt ATAG deze kosteloos ter beschikking.
 • Onderhoudsinterval van 48 maanden dankzij onze gepatenteerde RVS warmtewisselaar; hierdoor geen degeneratie van materialen
 • Na 18 jaar neemt ATAG via uw installateur de CV-ketel retour en zal deze conform de dan geldende wettelijke eisen (laten) recyclen op een milieuverantwoordelijke manier.

Waarom een ATAG Energie Optimaal plan?

Met het ATAG Energie Optimaal Plan weet u precies waar u aan toe bent en krijgt u een beter rendement uit het woningbestand voor de u en de huurder:

 • Laagste Total Cost of Ownership (TCO) voor uw CV-ketel
 • Gegarandeerd geen vroegtijdige uitval installaties; lagere onderhoudsintervallen betekend minder bezoeken per klant
 • U houdt optimaal controle over budgetteerbare uitgaven en investeringen
 • Lagere Energie-Index betekent een beter energielabel

Hoe kunnen wij u helpen met een duurzaam meerjarenonderhoudsplan?

Om te komen tot een toekomstbestendig woningbestand nemen wij de Trias Energetica als uitgangspunt. We kijken eerst of de schil van de woning zo optimaal mogelijk is geïsoleerd. Vervolgens kijken we of de benodigde energie op een duurzame manier kan worden opgewekt Als er toch fossiele brandstoffen nodig zijn kijken we hoe we hier zo efficiënt mogelijk gebruik van kunnen maken. Wij begeleiden het gehele traject voor onze producten; vanaf het eerste gesprek tot aan de oplevering hiervan.

Persoonlijk advies aanvragen

Als kennispartner praten we graag verder over welke duurzaamheidsstappen u kunt nemen. We geven advies op maat waarbij we kijken naar een passende installatie, zodat u woningbestand toekomstbestendig is en perfect aansluit op de actuele wet – en regelgeving.

Advies aanvragen