Zonlichtsystemen van ATAG

De zon is een onuitputtelijk bron van licht, warmte en comfort en biedt mogelijkheden om uw nieuwbouwproject of woningbestand duurzaam te verwarmen, ook wanneer de zon niet schijnt. Een zonlichtsysteem wordt gebruikt voor het verwarmen van water. Dit systeem bestaat uit een zonnecollector, een voorraadvat waarin het verwarmde water wordt opgeslagen en een CV-ketel. De CV-ketel ondersteunt als de zon weinig schijnt en er toch warm water nodig is.

Met de combinatie aardgas en zon voor zowel CV als warm tapwater is een aanzienlijke energiebesparing naast het verlagen van de Energie-Index en een verbetering van het Energielabel van bijv. C naar A+ mogelijk. Bovendien wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het verminderen van de CO2-uitstoot.
 

Welke zonlichtsystemen zijn er?

ATAG zonlichtsystemen biedt alles wat er nodig is om zorgeloos van de zon als onbeperkte energiebron te genieten. Het ATAG assortiment bestaat uit diverse zonneboilers en zonneboilercombi’s. De laatste verwarmt – naast warm water – ook de woning of het gebouw. Dus ongeacht de situtatie en comfortbehoefte is er altijd een zonlichtsysteem die aan uw wensen.

Zonneboiler

ATAG zonneboiler slaat warmte op die geleverd wordt door zonnecollectoren op het dak. Zo wordt er gebruik gemaakt van ‘gratis’ warm water. Via de CV-ketel stroomt het water naar de kraan en/of douche.

  • Energiebesparend
  • Water wordt opgeslagen in voorraadvat
  • Staand of liggend in diverse formaten

Deze zonneboilers functioneren altijd in combinatie met een Combi-ketel of Solo-ketel.

Onze zonneboilers

Zonneboilercombi

Naast warm water verwarmt een zonneboilercombi ook uw nieuwbouwproject of woningbestand. Dit zogenaamde hybride zonne-energiesysteem combineert een zonneboiler en cv in één toestel.          

  • Energiebesparend
  • Groot warmwatercomfort
  • Geschikt voor vloerverwarming            
Omdat de CV-ketel minder wordt gebruikt om te verwarmen is de energierekening nog lager.
 

Onze zonneboilercombi's

Zonnecollectoren

De ATAG zonnecollectoren hebben het hoogste rendement in de markt en vangen de stralingswarmte van de zon- en daglicht op en geven deze door aan de zonneboiler.

  • Collector met hoogste opbrengst per m²
  • Gemaakt van gehard glas en aluminium profiel
  • Snel en eenvoudig te installeren
Ze zijn verkrijgbaar in de varianten opdak, indak of platdak.

Onze zonnecollectoren

Waarom kiezen voor een zonneboiler?

Met zonne-energie kan er fors bespaard worden op de energierekening. Met ATAG Zonlichtsystemen krijgt u een energiezuinig nieuwbouwproject of woningbestand zonder comfort in te leveren. Het ALEC zonlichtsysteem maakt gebruik van de zon om het water te verwarmen. Ook is het mogelijk om het gebouw zelf te verwarmen. Dit zorgt voor een besparing tot wel 60% op het gasverbruik voor warm water. Zelfs wanneer de zon niet schijnt, zijn warmte en verwarmd water gegarandeerd. Bovendien stijgt het gebouw direct in waarde, omdat deze energiezuiniger wordt én een betere score op het Energielabel krijgt.

Verder draagt u een steentje bij aan het milieu: de zonneboiler vermindert de CO2-uitstoot. Dit maakt de wereld een stuk groener en duurzamer. En last but not least: de overheid geeft subsidie op de ALEC zonneboilercombi waardoor de aanschaf nu extra aantrekkelijk is.

ATAG ALEC zonneboiler: meer comfort met minder energie

ISDE subsidies op ATAG zonlichtsystemen
Advies nodig van een specialist?

Neem contact op