Kennisbank

​De verwarmingsmarkt is een dynamische wereld en met deze kennisbank geven we allerlei informatie en tips over uiteenlopende onderwerpen. Wilt u meer informatie of advies over uw specifieke situatie? Vraag het direct aan uw ATAG adviseur in uw regio.
 

Uitgelicht

Checklist: Verduurzaming corporatievastgoed

Hoe kunt u uw woningbezit verduurzamen? Wij geven in deze checklist concrete tips voor het verhogen van de energieprestatie.

Whitepaper

Whitepaper Verduurzamen van corporatiewoningen

Wij geven concrete tips voor het verhogen van de energieprestatie van uw woningbezit, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare middelen. Een waaier van uitdagingen, een mix van oplossingen!

Interview

Verduurzamen? Hou het simpel!

Bij grootschalige verduurzaming van hun vastgoed, zouden corporaties er goed aan doen om de installatietechniek eenvoudig en eenduidig te houden, anders raakt zowel de corporatie als de onderhoudspartij het overzicht kwijt, met als gevolg dat problemen niet opgelost worden. Een gesprek met Dyon Noy, directeur van adviesbureau Atriensis.

Trends & Ontwikkelingen

Hoe investeer je als corporatie verantwoord in duurzame energie?

In juni 2019 publiceerden we het artikel ‘Hebben corporaties koudwatervrees voor warmtepompen?’ Het antwoord was kort gezegd dat van grootschalig verduurzamen nog geen sprake is, onder andere door onzekerheid over de in te zetten techniek. ATAG Verwarming kijkt breed naar de mogelijkheden: verduurzamen kan op vele manieren. En vaak is de warmtepomp een prima oplossing.

Producten

Hebben corporaties koudwatervrees voor warmtepompen?

Voor woningcorporaties staat het verduurzamen van hun woningvoorraad hoog op de agenda. Dat is onder andere een gevolg van de afspraken die hun koepelorganisatie Aedes met het Rijk heeft gemaakt. Desondanks is van grootschalig verduurzamen nog geen sprake.

Trends & Ontwikkelingen

BENG - Aangescherpte eisen

Vanaf 1 januari 2021 moeten vergunningaanvragen voor alle nieuwbouw (zowel woningbouw als utiliteitsbouw) voldoen aan de eisen van bijna-energieneutraal-gebouw, BENG, dat heeft Minister Ollongren bekend gemaakt.

Duurzaamheid

Geluid warmtepomp: de feiten op een rij

Er verschijnen in de media allerlei berichten over het geluidsniveau van de warmtepompen. Hoeveel geluid maakt een warmtepomp nou echt en waar dient u rekening mee te houden?

Thermostaat
Producten

Rookgaskoeler | ATAG Economizer

De rookgaskoeler gebruikt restwarmte voor warm tapwaterbereiding en/of ruimteverwarming. Lees meer over deze Passive Flue Heat Recovery Technology (PFHRT) die wordt toegepast in de ATAG CV-ketel met de ATAG Economizer.

Hybride warmtepomp
Producten

De keuze voor hybride warmtepompen

Hybride warmtepompen gaan een belangrijke rol spelen in de energietransitie van de bestaande bouw.

Duurzaamheid
Trends & Ontwikkelingen

Duurzaamheid in de gebouwde omgeving van Nederland

Er zijn veel uitdagingen en oplossingen om de CO2-uitstoot naar 0 te krijgen. Hierbij speelt duurzaam gas een belangrijke rol in de nieuwe energievoorziening. Eén van de routes naar CO2-neutraal is het opslaan van energie in duurzaam gas. Kiwa heeft de duurzaamheid van de gebouwde omgeving in Nederland in beeld gebracht.