Kennisbank

​De verwarmingsmarkt is een dynamische wereld en met deze kennisbank geven we allerlei informatie en tips over uiteenlopende onderwerpen. Wilt u meer informatie of advies over uw specifieke situatie? Vraag het direct aan uw ATAG adviseur in uw regio.
 

Uitgelicht

Hebben corporaties koudwatervrees voor warmtepompen?

Voor woningcorporaties staat het verduurzamen van hun woningvoorraad hoog op de agenda. Dat is onder andere een gevolg van de afspraken die hun koepelorganisatie Aedes met het Rijk heeft gemaakt. Desondanks is van grootschalig verduurzamen nog geen sprake.

Trends & Ontwikkelingen

BENG - Aangescherpte eisen

Vanaf 1 juli 2020 moeten vergunningaanvragen voor alle nieuwbouw (zowel woningbouw als utiliteitsbouw) voldoen aan de eisen van bijna-energieneutraal-gebouw, BENG, dat heeft Minister Ollongren bekend gemaakt.

Duurzaamheid

Geluid warmtepomp: de feiten op een rij

Er verschijnen in de media allerlei berichten over het geluidsniveau van de warmtepompen. Hoeveel geluid maakt een warmtepomp nou echt en waar dient u rekening mee te houden?

Thermostaat
Producten

Rookgaskoeler | ATAG Economizer

De rookgaskoeler gebruikt restwarmte voor warm tapwaterbereiding en/of ruimteverwarming. Lees meer over deze Passive Flue Heat Recovery Technology (PFHRT) die wordt toegepast in de ATAG CV-ketel met de ATAG Economizer.

Hybride warmtepomp
Producten

De keuze voor hybride warmtepompen

Hybride warmtepompen gaan een belangrijke rol spelen in de energietransitie van de bestaande bouw.

Duurzaamheid
Trends & Ontwikkelingen

Duurzaamheid in de gebouwde omgeving van Nederland

Er zijn veel uitdagingen en oplossingen om de CO2-uitstoot naar 0 te krijgen. Hierbij speelt duurzaam gas een belangrijke rol in de nieuwe energievoorziening. Eén van de routes naar CO2-neutraal is het opslaan van energie in duurzaam gas. Kiwa heeft de duurzaamheid van de gebouwde omgeving in Nederland in beeld gebracht.