Meerdere wegen leiden naar CO₂ neutraal

Tijdens het Klimaatakkoord in Parijs is afgesproken dat in 2050 de wereld CO2-neutraal zal zijn. Er zal veel moeten gebeuren om deze doelstelling te halen: Zowel in de bestaande bouw, woningbouw als in de utiliteitsbouw zijn specifieke oplossingen noodzakelijk. Wij geven invulling aan het begrip ‘duurzaamheid’ om de logische stap te zetten naar CO2-neutraal en duurzaam verwarmen zodat uw projecten klaar zijn voor de toekomst!

Waar liggen uw uitdagingen op gebied van duurzaamheid?

Zakelijk platform voor

Referentieprojecten met ATAG warmteoplossingen

Dagelijks worden projecten in de woningbouw, utiliteits- en industriebouw opgeleverd met slimme duurzame warmteoplossingen met hart voor de toekomst. Of het nu gaat om renovatie, uitbreiding of complete nieuwbouw, altijd wordt gekeken welke duurzame oplossing past bij uw project. Om u een idee te geven van de verschillende projecten die wij aangaan, laten we graag een aantal gerealiseerde projecten zien.

Recreatie

Warmtepompboiler zorgt voor comfortabel en energiezuinig douchen

Torentjeshoek in Dwingeloo draagt op energiezuinige wijze bij aan een beter klimaat, passend bij de natuurlijke omgeving waar de camping zich bevindt. Duurzaam warm water wordt verkregen met een warmtepompboiler.

Renovatie

Een indoor-zwembad verduurzamen? Het kan.

Een indoor-zwembad verduurzamen? Het kan met een ‘mix’ van verwarmingsoplossingen. De Startsprong in Houten maakt grote stappen op weg naar aardgasvrij door gebruik te maken van zonne-energie en omgevingslucht.

Renovatie

Arnhems hotel uit 1890 in transitie naar all-electric

Hotel Rembrandt in Arnhem transformeert van traditioneel hotel naar appartementencomplex , bestaande uit 18 luxe appartementen voor de verhuur. Het pand uit 1890 kent een rijke historie: Van woning, hotel, krakerspand tot nu luxe appartementen voor verhuur.

Woningbouw

Aardbevingsbestendig en duurzaam wonen in Ten Boer

De Hamplaats in Ten Boer betreft een zgn. vernieuwbouwproject van 24 aardbevingsbestendige woningen, die de stap maken van verwarmen met aardgas naar all-electric. In 2019 zijn de bestaande woningen gesloopt en in 2020 zijn de nieuwe woningen opgeleverd.

Utiliteit

Nieuw distributiecentrum Colruyt

Colruyt Group is een Belgisch familiebedrijf en bekend van de ruim 1100 Colruyt supermarkten. Er is gekozen voor een aantal ATAG XL140-toestellen om te zorgen voor bedrijfszekerheid.

Renovatie

Nul-op-de-Meter woningen Den Ham

Zeven woningen van Woningcorporatie Mijande zijn duurzaam gerenoveerd en laten zien dat vergaande CO2-reductie in sociale woningbouw tegen acceptabele investeringskosten en lagere woonlasten mogelijk is.

Utiliteit

Veldverwarming Stadion De Vijverberg

Sinds 2015 wordt het voetbalveld van De Graafschap verwarmd en speelklaar gehouden door maar liefst 32 km aan leidingen en 12 XL CV-ketels van ATAG Verwarming.

Woningbouw

Vakantiepark Landal de Vers Overloon

75 vakantiewoningen zijn voorzien van de ATAG A-serie CV-ketel. Deze ketel heeft een aantal belangrijke eigenschappen, waarbij duurzame materiaalkeuze (RVS) en een laag energieverbruik centraal staan.

Utiliteit

IJsbaan Jaap Eden Amsterdam

De Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam gaat verduurzamen en het elektriciteitsverbruik halveren, zonder in te leveren op comfort in de Kantine. Er is gekozen voor het zonlichtsysteem ATAG ALEC om de kantine verwarmen.

Utiliteit

IJshockeybaan Jaap Eden Amsterdam

De profs van ijshockeyclub Amsterdam Tigers spelen op de iconische Jaap Eden IJsbaan. De ijshal wordt verwarmd door een aantal ATAG XL utiliteitketels.

Woningbouw

Luxe watervilla's vakantiepark Marveld

De 21 watervilla’s op Vakantiepark Marveld in Winterswijk - Gelderland worden verwarmd en voorzien van veel warm water door zonlichtcollectoren, zonneboilers en de ATAG Q25S  CV-ketel.

Utiliteit

Nieuw hoofdkantoor Asics

2 ATAG XL140 CV-ketels leveren een belangrijke bijdrage aan de ambitie van Asics om een gezond  comfortabel binnenklimaat te creëren voor haar medewerkers.

Handige tools & Kennisbank

Producten

NIEUW PRODUCT: ATAG Energion warmtepompboilers

ATAG heeft haar assortiment uitgebreid met de Energion warmtepompboiler. Een warmtepompboiler maakt gebruik van de binnen- en/ of buitenlucht om woningen van warm water te voorzien. Hierbij wordt geen aardgas gebruikt. Op deze manier wordt het elektriciteitsverbruik tot een minimum beperkt en is er sprake van duurzaam verwarmen.
 

Energietransitie en verduurzaming van woningen

Hoe gaat u er als adviseur mee om?

De energietransitie van woningen is in gang gezet. Er ligt een grote uitdaging voor ons om de gemaakte doelen in het Klimaatakkoord te realiseren. Daarom is duurzaam bouwen geen uitzondering meer, maar (bijna) vanzelfsprekend. Op die manier komen wij samen tot de juiste oplossing voor leefbare wijken en duurzame steden waarin bewoners profiteren van een comfortabel en gezonde leefomgeving.
Over ATAG

ATAG groeit: Ben jij de nieuwe collega die we zoeken?

Werken bij een sterk groeiend bedrijf in een dynamische markt waarin warmte centraal staat? We hebben een aantal openstaande vacatures om ons team in Lichtenvoorde uit te breiden.

BLOG

Corporatiewoningen in drie stappen verduurzamen

Het verduurzamen van corporatiewoningen is een belangrijk en tegelijkertijd complex meerjarentraject. Er dienen strategische keuzes gemaakt te worden voor de energetische opwaardering van de corporatiewoningen, om  huidige én potentiële bewoners een toekomstbestendig ‘thuis’ te bieden. Maar hoe maakt je goede en strategische keuzes?

Documentatie

Productcatalogus 2021

Wij bieden een ruim assortiment Energiezuinige Warmteoplossingen aan. Bekijk in onze nieuwe productcatalogus 2021 een overzicht van onze warmtepompen, zonneboilers, CV-ketels en thermostaten.

Trends & Ontwikkelingen

BENG-eisen & TOjuli

Vanaf 1 januari 2021 moeten vergunningaanvragen voor alle nieuwbouw (zowel woningbouw als utiliteitsbouw) voldoen aan de BENG-eisen en de nieuwe eis TOjuli. Wat betekent dat voor uw projecten?

Trends & Ontwikkelingen

Geluideisen warmtepomp

Het huidige Bouwbesluit 2012 stelt geen geluidseisen aan buitenruimten en daarmee ook niet aan het geluid van buitenunits van warmtepompen. In het vernieuwde Bouwbesluit dat per 1 januari 2021 wordt ingevoerd, worden de geluidseisen voor buitendelen van warmtepompen wel meegenomen.
Duurzaamheid

Welke duurzaamheidsstap neemt u?

We staan aan het begin van grote veranderingen in de warmtevoorziening. Wel of niet van aardgas los, de meningen zijn verdeeld.

Een ding is zeker: Samen hebben we een grote uitdaging, waarbij de oplossing - CO2-neutraal in 2050 - centraal staat en niet de techniek leidend is. Aan de hand van 4 duurzaamheidsstappen kijken wij graag welke manier het beste pas bij uw nieuwbouwproject of woningbestand.

Kennisbank

Adviezen die hulp bieden bij het verduurzamen van gebouwen

Het verduurzamen van de woningvoorraad van woningcorporaties is geen eenvoudige opgave. Elk type gebouw stelt zijn eigen eisen aan duurzaamheid en energiehuishouding.

Whitepaper

Whitepaper 'De toekomst van verwarmen in vier duurzaamheidsstappen'

In het whitepaper leest u welke rol aardgas heeft in de energietransitie. Kan deze energiedrager ook optimaal ingezet worden om woningen te verduurzamen? Daarnaast leest u of er andere stappen ingezet kunnen worden om tot optimale routes naar CO2-neutraal te komen.

Trends & Ontwikkelingen

Financiële en fiscale subsidie voor duurzaam vastgoed in 2020

De overheid stimuleert de omslag naar CO₂-neutraal te maken. Dat doen ze met diverse subsidies voor milieu-innovatie en energiebesparing. We hebben de belangrijkste regelingen voor u op een rij gezet, inclusief de financiële of fiscale voordelen.

Whitepaper

Checklist: Verduurzaming corporatievastgoed

Hoe kunt u uw woningbezit verduurzamen? Wij geven in deze checklist concrete tips voor het verhogen van de energieprestatie.

Persbericht

1.000.000 ATAG CV-ketels

Sinds 1997 zijn er 1.000.000 CV-ketels vanuit Lichtenvoorde het land in gegaan. Een moment om bij stil te staan; 1.000.000 CV-ketels geproduceerd en verkocht. Gerealiseerd samen met de ATAG SelectDealers en grote landelijke accounts als Feenstra, Warmteservice en Essent.

Producten

ATAG One Zone - Installatie- en gebruikstips

Meer willen weten hoe de One Zone te koppelen en te gebruiken? Lees hier verder.

Persbericht

ATAG door KIWA gecertificeerd voor 30% bijmenging waterstof

ATAG Verwarming legt de focus op waterstof: Ontwikkelingstrajecten rondom bijmenging van waterstof, hoger dan de huidige CE normering toelaat, zijn ingezet. Dit heeft ertoe geleid dat ATAG Verwarming als eerste CV-ketel fabrikant door KIWA gecertificeerd is voor 30% waterstof bijmenging aan aardgas in een CV-ketel.  ATAG is binnen ARISTON Thermo Group aangewezen om de waterstof ontwikkelingen te leiden.

Whitepaper

Whitepaper Verduurzamen van corporatiewoningen

Wij geven concrete tips voor het verhogen van de energieprestatie van uw woningbezit, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare middelen. Een waaier van uitdagingen, een mix van oplossingen!

Diensten

ATAG ProZone voor Installateurs

De ATAG ProZone is de ATAG Zone voor de installateur. Met ATAG ProZone plant de installateur eenvoudig op afstand onderhoud in en krijgt hij inzage in de werking van de door hem geïnstalleerde ATAG Zones.

Producten

De CV-ketel of warmtepomp op afstand bedienen?

Dat is mogelijk met ATAG Zone. ATAG Zone biedt toegang tot de wereld van domotica en werk via een - gratis te downloaden - app.

Service

BIM Bibliotheek & CAD- en Bestekservice

Het Bouw Informatie Model (BIM) biedt u een selectie aan van ATAG CV-ketels, hybride CV-ketels, zonne-energiesystemen en warmtepompen voor uw bouwproject samen met de uitgebreide CAD- en bestektekeningen.

Interview

Verduurzamen? Hou het simpel!

Bij grootschalige verduurzaming van hun vastgoed, zouden corporaties er goed aan doen om de installatietechniek eenvoudig en eenduidig te houden, anders raakt zowel de corporatie als de onderhoudspartij het overzicht kwijt, met als gevolg dat problemen niet opgelost worden. Een gesprek met Dyon Noy, directeur van adviesbureau Atriensis.

House Energy Optimum (HEO)

Whitepaper Energieprestatie en Wkb

De Wet Kwaliteitsborging verplicht aannemers om de kwaliteit van het opgeleverde werk onomstotelijk aan te tonen. De energieprestatie van de woning valt hier ook onder. HEO is een nieuwbouwsysteem dat dit risico met een verzekerbare energieprestatiegarantie afdekt. Weten hoe dat werkt? Download het whitepaper.

Trends & Ontwikkelingen

Hoe investeer je als corporatie verantwoord in duurzame energie?

In juni 2019 publiceerden we het artikel ‘Hebben corporaties koudwatervrees voor warmtepompen?’ Het antwoord was kort gezegd dat van grootschalig verduurzamen nog geen sprake is, onder andere door onzekerheid over de in te zetten techniek. ATAG Verwarming kijkt breed naar de mogelijkheden: verduurzamen kan op vele manieren. En vaak is de warmtepomp een prima oplossing.

Kennisbank

Hebben corporaties koudwatervrees voor warmtepompen?

Voor woningcorporaties staat het verduurzamen van hun woningvoorraad hoog op de agenda. Dat is onder andere een gevolg van de afspraken die hun koepelorganisatie Aedes met het Rijk heeft gemaakt. Desondanks is van grootschalig verduurzamen nog geen sprake.

Kennisbank

Subsidies

De overheid biedt diverse subsidies en vormen van fiscaal voordeel aan voor zakelijke gebruikers / ondernemers.

Producten

Ons meerjarenonderhoudsplan

Krijg ook zekerheden over onderhoud en inzicht in de Total Cost of Ownership. Maak kennis met ons meerjarenonderhoudsplan: ATAG Energie Optimaal Plan (EOP).
 

House Energy Optimum (HEO)

House Energy Optimum (HEO)

U wilt energiezuinige en comfortabele woningen tegen de laagste kosten ontwerpen en bouwen? ATAG heeft samen met vijf A-merkleveranciers van bouwmaterialen en installatietechniek House Energy Optimum (HEO) ontwikkeld.

Service

Servicediensten

De servicedienst van ATAG biedt ondersteuning op vele terreinen. Er is een groot aantal diensten beschikbaar die het nodige werk uit handen nemen. De ATAG servicemonteurs zorgen dankzij hun expertise voor een doelgerichte oplossing.

Lees de visie van ATAG op duurzaamheid en de wegen die leiden naar CO₂-neutraal.

Documentatie

Relevante documentatie

Van onze producten is digitale documentatie beschikbaar. Denk hierbij aan brochures, verklaringen, certificaten en installatievoorschiften en gebruikershandleidingen.

Producten

Rookgaskoeler – ATAG Economizer

Bij deze innovatieve technologie staan extra hoge tapwaterrendementen centraal. Wat kan dit voor uw project betekenen?

Persoonlijk advies aanvragen

ATAG denkt met u mee om tot de juiste duurzame oplossing te komen voor uw project. Soms heeft u behoefte aan een op maat gemaakt advies of een bezoek van één van onze adviseurs. Onze adviseurs staan graag voor u klaar.

Advies aanvragen