Onderweg naar een CO₂- neutraal land

Vanaf 2050 is Nederland CO₂-neutraal. Dat spraken de wereldleiders met elkaar af in het klimaatakkoord van Parijs. In 2050 moeten 7 miljoen woningen en 1 miljoen gebouwen van het aardgas af. Er staat ons veel te wachten. Als eerste stap moeten in 2030 de eerste 1,5 miljoen bestaande woningen verduurzaamd zijn. Waar liggen uw uitdagingen op gebied van verduurzamen?

ATAG's visie op duurzaamheid

Er zijn meerdere wegen die leiden naar CO₂-neutraal

ATAG onderschrijft het belang om zuinig en duurzaam met energie om te gaan en zorgt met haar verwarmingsproducten voor schone verbranding en een zeer lage CO₂-uitstoot zonder comfort in te leveren. Op deze manier is het mogelijk om met energiebesparende oplossingen de verduurzaming van Nederland en dus uw project of woningbestand te realiseren.

Wat we morgen weten, weten we vandaag nog niet. De energietransitie staat geen dag stil. Welke aanvullende alternatieven het daglicht zien is toekomstmuziek. Er zijn wat ons betreft meerdere wegen die leiden naar CO₂-neutraal in 2050. We sluiten geen enkele samenwerking tussen energievormen uit en weten ook dat aardgas ‘eindig’ is. Duurzaamheid heeft in onze ogen niets te maken met techniek, maar hoe de (duurzame) energie is opgewekt. Daarom maken we ook geen vooringenomen keuze vwb energiedrager en techniek, maar wordt onze keuze gemaakt op basis van een maximale reductie van de CO₂-uitstoot. Wij doen dit aan de hand van 4 duurzaamheidsstappen. Bekijk welke mogelijkheid het beste bij u past.

De vier duurzaamheidsstappen

Samen voor een mooie toekomst

Het doel centraal

Terug naar het centrale doel: CO₂-uitstoot naar nul. Het is van groot belang dat deze doelstelling centraal blijft staan en niet de middelen hoe te komen tot het doel.

Betaalbaar

Er ligt een enorme taak om de energietransitie betaalbaar te houden. De bestaande woningvoorraad zal er ook nog zijn in 2050.

Techniek is niet bepalend

De doelstelling moet leidend blijven en niet het denken in technieken. Zo wordt de industrie ook blijvend uitgedaagd om innovaties te blijven ontwikkelen.

Samenwerking

De Hoog Rendement techniek van CV-ketels kan niet meer verbeterd worden. Nieuwe innovatieve energieconcepten zijn nodig. Samenwerking van diverse energievormen staat hierin centraal.

Persoonlijk advies aanvragen

Welke duurzaamheidsstap het beste past voor uw situatie is op voorhand niet te zeggen. Graag gaan we met u in gesprek om te kijken welke oplossingen mogelijk zijn. Onze adviseurs staan graag voor u klaar.

Advies aanvragen