De hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp speelt een steeds belangrijkere rol in de energietransitie van de bestaande bouw en is een mooie tussenstap naar aardgasvrije woningen.

Niet iedere woning is geschikt voor een warmtepomp. Denk bijvoorbeeld aan woningen die in de afgelopen jaren hebben toegewerkt naar energielabel B (of beter) of als er woningen zijn waar nog een vrij jonge CV-ketel hangt die nog niet aan vervanging toe is.

De hybride warmtepomp is een betaalbare én eenvoudig te installeren oplossing, waarbij er direct op CO2 wordt bespaard. Ook profiteert de gebruiker van een lage energierekening. Een besparing tot 70%  is mogelijk.
 

Bij verduurzaming is er vaak niet één unieke oplossing. Ieder project vraagt om een specifieke aanpak. In de praktijk moet er rekening gehouden worden met bijv. de aangescherpte geluidseisen voor warmtepompen en de BENG-eisen. Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

Op deze pagina meer informatie over:

Ontdek de ATAG Energion M hybride warmtepomp

De ATAG Energion M Hybrid is een monoblock lucht/water warmtepomp voor warm water en centrale verwarming met ondersteuning van een CV-ketel. Beschikbaar in 2 uitvoeringen: Hybrid All voor aansluiting op elk merk CV-ketel en Hybrid Zone in combinatie met de ATAG i-Zone CV-ketel. Geschikt voor toepassingen in bestaande woningen. Voorzien van R32 koelmiddel.

Meer over het assortiment Energion-warmtepompen:

ATAG Energion M Hybrid: Informatie op productniveau

De samenwerking tussen hybride warmtepomp en CV-ketel

Een hybride verwarmingssysteem bestaat uit een buiten- en binnenunit. Nadat de buitenunit warmte uit de buitenlucht heeft gehaald, verhoogt de binnenunit de temperatuur zodat de lucht gebruiksklaar is voor het centrale verwarmingssysteem. Hiermee wordt het grootste deel van het huis verwarmd.

De warmtepomp werkt samen met de (bestaande of nieuwe) CV-ketel. Deze springt alleen bij als het nodig is: bijvoorbeeld bij een lage buitentemperaturen in de winter of als de warmtevraag groter is dan de warmtepomp kan bieden.

Subsidie warmtepomp zakelijke gebruikers

Voor elke ATAG Energion M warmtepomp is ISDE-subsidie beschikbaar. De hoogte hiervan is afhankelijk van het vermogen en type warmtepomp.

Waarom de ATAG Energion M Hybrid warmtepomp?

De ATAG Energion M Hybrid warmtepomp gebruikt de warmte uit de lucht om gebouwen en huizen te verwarmen, koelen en voorzien in warm water.

  • Duurzaam verwarmen: Tot 70& besparen op aardgas
  • Milieuvriendelijker: Voorzien van R32 koelmiddel
  • Stijging woningwaarde: Door de opwaardering van het Energielabel van de woning
  • Installatiegemak: Eenvoudig aan te sluiten op de CV-ketel
  • Stilste in zijn klasse: Door speciaal gevormd ventilatorblad minder geluidsoverdracht
  • Slim: Geschikt voor koppeling met zonne-energie/PV panelen
  • Geld terug: Komt in aanmerking voor subsidie (ISDE)
  • Zeer compacte afmeting: Toepasbaar in elke woonsituatie
  • Geschikte tussenoplossing voor volledige overgang naar 'all-electric’
  • Toepasbaar in (renovatie van) bestaande woningen

Productoverzicht Energion M Hybride

Advies inwinnen voor uw project?

Voor elke woning en gezinssamenstelling is er een geschikte warmtepomp te vinden. De ervaren ATAG adviseurs staan voor u klaar om samen de beste oplossing te bedenken en te bekijken welke duurzaamheidsstap te nemen.

Advies aanvragen