De hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp speelt een steeds belangrijker rol in de energietransitie van de bestaande bouw en is een mooie tussenstap naar aardgasvrije woningen. Met warmtepompen wordt de Nederlandse woningvoorraad sneller verduurzaamd.

Niet elke woning kan al volledig zonder gas – denk bijvoorbeeld aan woningen die in de afgelopen jaren hebben toegewerkt naar energielabel B (of beter) of als er woningen zijn waar nog een vrij jonge CV-ketel hangt die nog niet aan vervanging toe is. Daarnaast worden momenteel woningen gerenoveerd waarbij men nog voor een toekomstigbestendige warmtevoorziening moet kiezen. 

De hybride warmtepomp is een betaalbare én eenvoudig te installeren oplossing, waarbij men direct op CO2 bespaard. Ook profiteert de gebruiker van een lage energierekening. De hybride warmtepomp is daarom vaak een goede keuze.
 

Bij verduurzaming is er vaak niet één unieke oplossing. Ieder project vraagt om een specifieke aanpak. In de praktijk moet er rekening gehouden worden met bijv. de aangescherpte geluidseisen voor warmtepompen en de BENG-eisen. Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

Op deze pagina meer informatie over:

Ontdek de ATAG Energion M Hyride warmtepomp

De ATAG Energion M Hybrid is de toegankelijke én energiezuinige warmtepomp. De Energion M Hybrid is voor vele woningen geschikt en eenvoudig te installeren, dankzij de compacte afmetingen en de stille werking. In meerdere uitvoeringen verkrijgbaar.

Ontdek het complete assortiment met Energion-warmtepompen:

Bekijk alle hybride warmtepompen

De samenwerking tussen hybride warmtepomp en CV-ketel

Een hybride verwarmingssysteem bestaat uit een buiten- en binnenunit. Nadat de buitenunit warmte uit de buitenlucht heeft gehaald, verhoogt de binnenunit de temperatuur zodat de lucht gebruiksklaar is voor het centrale verwarmingssysteem. Hiermee wordt het grootste deel van het huis verwarmd.

De warmtepomp werkt samen met de (bestaande of nieuwe) CV-ketel. Deze springt alleen bij als het nodig is: bijvoorbeeld bij een lage buitentemperaturen in de winter of als de warmtevraag groter is dan de warmtepomp kan bieden.

Subsidie warmtepomp zakelijke gebruikers

U kunt een ISDE-subsidie aanvragen voor het installeren van een warmtepomp om uw gebouw of te verhuren woning te verduurzamen. Voor een warmtepomp ontvangt u zo’n €500+ subsidie, afhankelijk van het soort warmtepomp.

Waarom de ATAG Energion M Hybrid warmtepomp?

De ATAG Energion M Hybrid warmtepomp gebruikt de warmte uit de lucht om gebouwen en huizen te verwarmen, koelen en voorzien in warm water – mét en zonder gas.

  • Duurzaam verwarmen: Mét en zonder gas
  • Stijging woningwaarde: Door de opwaardering van het Energielabel van de woning huis
  • Installatiegemak: Eenvoudig aan te sluiten op de CV-ketel
  • Stilste in zijn klasse: Door speciaal gevormd ventilatorblad
  • Slim: Geschikt voor koppeling met zonne-energie/PV panelen
  • Geld terug: Komt in aanmerking voor subsidie (ISDE)
  • Zeer compact afmeting: Geschikt voor elke woonsituatie
  • Meest geschikte tussenoplossing voor volledige overgang naar 'all-electric’
  • Zeer geschikt voor bestaande woningen

Productoverzicht Energion M Hybride

Vraag deskundig advies aan voor uw project

De hybride warmtepompen van ATAG zijn er in diverse varianten en maten. Zo is er voor elk woning en gezinssamenstelling een geschikte warmtepomp te vinden. Voor vakkundig advies om een goede keuze te maken staan onze ATAG adviseurs voor u klaar. Zij bieden de beste oplossing voor uw situatie en kijken met u mee welke duurzaamheidsstap u kunt nemen.

Advies aanvragen