Kennisbank

​De verwarmingsmarkt is een dynamische wereld en met deze kennisbank geven we allerlei informatie en tips over uiteenlopende onderwerpen. Wil je meer informatie of advies over jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met de ATAG SelectDealer bij jouw de in buurt.

Kennisbank

Waarom en wanneer een warmtepompboiler? 6 redenen

Een warmtepompboiler zorgt op een energiezuinige manier voor warm tapwater. Daarmee behoort het product momenteel tot een van de meest duurzame opties om van jouw huis een comfortabele plek te maken. Maar waarom en wanneer kies je voor een warmtepompboiler?

Kennisbank

Wat is de terugverdientijd van een hybride warmtepomp?

Overweeg je te investeren in een hybride warmtepomp om je gasverbruik te reduceren en op de energierekening te besparen? Maar hoe rendabel is zo’n warmtepomp? Dat hangt af van jouw persoonlijke situatie én diverse (externe) factoren. Welke dat zijn en welke je meeneemt in jouw overweging, ontdek je in dit artikel:

Kennisbank

Waarom een warmtepomp? Die zijn de voor- en nadelen

Een warmtepomp verwarmt op een duurzame manier je huis en is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. De warmtepomp werkt naast of in plaats van je CV-ketel en biedt talloze voordelen. Welke dat zijn, ontdek je in dit artikel.

Kennisbank

Wel of geen CV-ketel in 2021? Wat je moet doen als je de ketel moet vervangen

Is jouw CV-ketel aan vervanging toe? Dan heb je je ongetwijfeld afgevraagd wat je nu het beste kunt doen: een nieuwe CV-ketel kopen of tóch overstappen naar een duurzaam alternatief zoals een warmtepomp? In dit artikel staan wij stil bij de mogelijkheden, zodat je beter weet wat je te wachten staat.

Kennisbank

Geluid van de warmtepomp

Een warmtepomp is een logische stap naar duurzaam verwarmen. De gasmeter loopt minder hard op of er is helemaal geen sprake meer van een gasrekening. Er verschijnen in de media allerlei berichten over geluidsniveau van de warmtepompen. Is dit de waarheid en wat zijn de feiten?

Kennisbank

Slim besparen op aardgas

Wist je dat je slim kunt besparen op aardgas? De Consumentenbond geeft aan dat je met een hybride warmtepomp direct 200 tot ruim 600 euro per jaar kunt besparen op je energierekening. Lees verder.
 

Kennisbank

Waarom is onderhoud aan je CV-ketel zo belangrijk?

Je CV-ketel heeft net als je auto onderhoud nodig. Lees hier verder waarom goed onderhoud noodzakelijk is.

Kennisbank

De warmtepomp, wat voor mij?

De warmtepomp is een goed alternatief voor je huidige verwarmingstoestel. De pomp verbruikt geen fossiele brandstoffen en verlaagt direct de CO2-uitstoot.

Kennisbank

Wat het Klimaatakkoord voor jou betekent

Wat betekenen de maatregelen in het Klimaatakoord voor jou? We hebben de belangrijkse punten voor huiseigenaren op een rij gezet.

Welke duurzame oplossing past jouw situatie?

Kennisbank

Zweren bij goed isoleren

Wie nadenkt over het verwarmen van zijn woning, stelt zichzelf altijd eerst de vraag: is mijn huis goed geïsoleerd? 
Je woont alleen energiezuinig in een goed geïsoleerd huis.

Lees de visie van ATAG op duurzaamheid en de wegen die leiden naar CO2-neutraal.

Kennisbank

Hoe wordt Nederland CO₂-neutraal?

In 2030 stopt de winning in Groningen. Regeringen, installateurs, belangenverenigingen uit de installatiebranche, elektriciteitsbedrijven, milieuorganisaties: iedereen werkt mee aan de uitdaging tot blijvend comfort in huis zonder aardgas, in ons land en de rest van de wereld. Wat betekent de energietransitie voor Nederland?

Advies van een ATAG SelectDealer ontvangen?

Met onze landelijke dekking is er altijd een dealer bij jou in de buurt.

Zoek een ATAG SelectDealer