Kennisbank

​De verwarmingsmarkt is een dynamische wereld. Er gebeurt veel en er gaat nog veel meer gebeuren. Dit roept veel vragen op. Graag beantwoorden we deze vragen aan de hand van diverse onderwerpen, die te maken hebben met de energietransitie en de ontwikkelingen in de verwarmingsmarkt.

Wil je aanvullende informatie of advies over jouw specifieke verwarmingssituatie thuis? Neem dan contact op met een ATAG SelectDealer bij jou de in buurt.

Kennisbank
Wel of geen CV-ketel wanneer deze vervangen moet worden

Is jouw CV-ketel aan vervanging toe? Dan heb je je ongetwijfeld afgevraagd wat je nu het beste kunt doen: een nieuwe CV-ketel kopen of tóch overstappen naar een nog duurzamer alternatief zoals een warmtepomp.

Kennisbank
Waarom en wanneer kies je voor een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler zorgt op een energiezuinige manier voor warm tapwater. Daarmee behoort het product momenteel tot een van de meest duurzame opties om van jouw huis een comfortabele plek te maken. Maar waarom en wanneer kies je voor een warmtepompboiler?

Kennisbank
Wat is de terugverdientijd van een hybride warmtepomp?

Overweeg je te investeren in een hybride warmtepomp om je gasverbruik te reduceren en op de energierekening te besparen? Maar hoe rendabel is zo’n warmtepomp?

Kennisbank
Waarom kies je voor een warmtepomp?

Een warmtepomp verwarmt op een duurzame manier je huis en is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. De warmtepomp werkt naast of in plaats van je CV-ketel en biedt talloze voordelen. Welke dat zijn, ontdek je in dit artikel.

Kennisbank
Geluid van de warmtepomp

Een warmtepomp is een logische stap naar duurzaam verwarmen. De gasmeter loopt minder hard op of er is helemaal geen sprake meer van een gasrekening. Er verschijnen in de media allerlei berichten over geluidsniveau van de warmtepompen. Is dit de waarheid en wat zijn de feiten?

Kennisbank
Slim besparen op aardgas

Wist je dat je slim kunt besparen op aardgas? De Consumentenbond geeft aan dat je met een hybride warmtepomp direct 200 tot ruim 600 euro per jaar kunt besparen op je energierekening. Lees verder.
 

Kennisbank
Waarom is onderhoud aan je CV-ketel zo belangrijk?

Je CV-ketel heeft net als je auto onderhoud nodig. Lees hier verder waarom goed onderhoud noodzakelijk is.

Kennisbank
De warmtepomp, wat voor mij?

De warmtepomp is een goed alternatief voor je huidige verwarmingstoestel. De pomp verbruikt geen fossiele brandstoffen en verlaagt direct de CO2-uitstoot.

Kennisbank
Wat het Klimaatakkoord voor jou betekent

Wat betekenen de maatregelen in het Klimaatakoord voor jou? We hebben de belangrijkse punten voor huiseigenaren op een rij gezet.

Welke duurzame oplossing past jouw situatie?
Kennisbank
Zweren bij goed isoleren

Wie nadenkt over het verwarmen van zijn woning, stelt zichzelf altijd eerst de vraag: is mijn huis goed geïsoleerd? 
Je woont alleen energiezuinig in een goed geïsoleerd huis.

Lees de visie van ATAG op duurzaamheid en de wegen die leiden naar CO2-neutraal.
Kennisbank
Hoe wordt Nederland CO₂-neutraal?

In 2030 stopt de winning in Groningen. Regeringen, installateurs, belangenverenigingen uit de installatiebranche, elektriciteitsbedrijven, milieuorganisaties: iedereen werkt mee aan de uitdaging tot blijvend comfort in huis zonder aardgas, in ons land en de rest van de wereld. Wat betekent de energietransitie voor Nederland?

Advies van een ATAG SelectDealer ontvangen?

Met onze landelijke dekking is er altijd een dealer bij jou in de buurt.

Zoek een ATAG SelectDealer