Warmtepompen van ATAG

Een warmtepomp is één van de oplossingen die bijdraagt aan de ambitie om in 2050 CO2-neutraal te zijn. Een warmtepomp verplaatst warmte van buiten naar warmte voor binnen. Het verwarmt je huis zonder gas, doordat het warmte onttrekt aan de lucht, de bodem of het grondwater. Warmtepompen zijn er in allerlei soorten en maten voor verschillende budgetten en huizen.

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen, van warm water te voorzien en te koelen. Met een ATAG warmtepomp loopt de gasmeter stukken minder hard op of is er helemaal geen sprake meer van een gasrekening. Een warmtepomp kan een CV-ketel alleen volledig vervangen als jouw huis op en top geïsoleerd is. Kies de voor jou meest duurzame oplossing.

Wist je dat alle ATAG warmtepompen in aanmerking komen voor de zogenaamde ISDE subsidie? Hoe hoog de subsidie is, hangt af van het soort apparaat en van het vermogen. Het subsidiebedrag ligt tussen de € 1.800 en € 2.400. Klik hier voor meer informatie.

Welke soorten warmtepompen zijn er?

De ATAG warmtepomp is geheel volgens jouw wensen verkrijgbaar in diverse samenstellingen verdeeld in de hybride waterpomp en de all-electric waterpomp. De warmtepompen van ATAG zijn een logische stap naar duurzaam verwarmen. Ontdek ons assortiment en bepaal wat bij jouw situatie past.

Warmtepomp ATAG

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp gebruikt de warmte uit de lucht en kan verwarmen, koelen en warm water leveren.

Deze oplossing is zeer geschikt als duurzame toevoeging op je (bestaande of nieuwe) CV-ketel, maar ook bij nieuwbouw.
 

Ontdek de Energion M Hybrid

All-electric warmtepomp

Een all - electric warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de lucht en kan verwarmen, warm water leveren en (optioneel) koelen. Er is géén aardgasaansluiting meer nodig.

Deze oplossing is zeer geschikt voor nieuwbouw en grondige renovatie.

Ontdek de Energion M Compact

Een ervaringen uit de praktijk: Een gebruiker vertelt

Wanneer je een vervolgstap wilt zetten in de verduurzaming van je woning, is de warmtepomp een goed alternatief zijn voor je huidige verwarmingstoestel. Bij ATAG herkennen we 4 stappen naar duurzaamheid. Deze stappen zorgen ervoor dat duurzaam verwarmen voor iedereen tot de mogelijkheden gaat behoren. Om je een idee te geven van de mogelijkheden, delen we graag een aantal ervaringen van gebruikers.

Waarom een warmtepomp van ATAG?

Met de ATAG Energion serie draag je bij om de samenleving in 2050 volledig duurzaam te maken. De ideale duurzame oplossing voor elke leefomgeving.

 • Duurzaam verwarmen: Met én zonder gas
 • Comfortabel: Keuze uit een ECO- en een COMFORT stand
 • Duo Save functionaliteit: energiebesparing op energiekosten en CO2-uitstoot door het instellen van de warmtepomp op actuele energieprijzen van zowel gas als elektriciteit.
 • Stilste in zijn klasse: Door een speciaal gevormd ventilatorblad
 • Gemakkelijk te plaatsen: geen bouwkundige aanpassingen nodig
 • Stijging woningwaarde: Door de opwaardering van het Energielabel van je huis
 • Installatiegemak: Hybride module makkelijk aan te sluiten op je (bestaande of nieuwe) CV-ketel
 • Hoog COP >5: Hoog rendement bij lage buitentemperatuur van +7°C door het ontwerp van de buitenunit in combinatie met de optimale aansturing
  • COP >3 bij -7°C
 • Slim: Combinatie met zonne-energie/PV panelen mogelijk
 • Geld terug: Komt in aanmerking voor subsidie (ISDE)
 • Werkingsgebied verwarmen: -20 tot +35 graden
 • Werkingsgebied koelen: +10 tot +43 graden
 • Multifunctioneel: Geschikt voor bestaande bouw als nieuwbouw


 


Meer over warmtepompen

Hoe werkt een lucht/water warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de bodem, uit de lucht of uit grondwater en zet deze om in energie om je huis te verwarmen. De warmtepomp werkt met een vloeistof die als eigenschap heeft te koken op een lage temperatuur, ook wel koudemiddel genoemd. Het koudemiddel wordt zo heet dat het verdampt tot een gasvorm. 

De damp van het koudemiddel stroomt richting de compressor die het samenperst en daarmee nog heter maakt. Vanuit de condensor wordt warmte afgegeven die heet genoeg is om de warmte te gebruiken voor het verwarmen van een huis. Door het afgeven van warmte en het verlagen van de druk wordt de damp weer vloeistof en kan de cyclus zich herhalen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning?

Niet elke woning is geschikt om te laten verwarmen door een warmtepomp. Bij nieuwbouwwoningen is een warmtepomp dé nieuwe voorziening, maar voor bestaande woningen is een warmtepomp een aanvulling of vervanging van de CV-ketel. Een belangrijke voorwaarde om gebruik te kunnen maken van een warmtepomp is om na te gaan of je huis goed is geïsoleerd. Zonder goede isolatie is er veel warmteverlies. 

Warmtepompen vragen om een afgiftesysteem dat met zogenoemde lage aanvoertemperaturen werkt. Liefhebbers van veel warm water, bijvoorbeeld een stortdouche of bad, hebben vaak ook een (extra) grote boiler nodig die warm water ‘op voorraad’ houdt. Houd er ook rekening mee dat je meterkast misschien aangepast moet worden. Laat je hierover goed informeren en maak een afspraak met een ATAG SelectDealer voor een advies dat past bij jouw situatie.

Meer over isoleren Maak een afspraak
opengewerkte buitenunit warmtepomp van ATAG

Hoeveel geluid maakt een warmtepomp?

Iedere warmtepomp maakt geluid. Maar algemeen geldt dat geluid door iedereen anders wordt ervaren. Wat voor de een ervaren wordt als ‘veel’ wordt door de ander niet eens opgemerkt. Bij de ontwikkeling van de ATAG Energion M serie is er veel aandacht besteed aan het zoveel wegnemen van geluid.

Lees meer over de stille werking

Welke rol speelt de warmtepomp in de energietransitie?

Er zijn meerdere wegen die leiden naar CO₂-neutraal
Wat we morgen weten, weten we vandaag nog niet. De energietransitie staat geen dag stil. Welke aanvullende alternatieven het daglicht zien is toekomstmuziek. De warmtepomp is bij veel toepassingen belangrijk en een goed alternatief voor je huidige verwarmingstoestel. De warmtepomp gebruikt stroom. Hierdoor daalt je CO₂-uitstoot voor verwarming tussen de 40-60 procent.

Veel aandacht voor comfortbehoud
Duurzame energie binnen het bereik van iedereen is combinatie mogelijk met zonlichtsystemen en warmtepompen. Bijvoorbeeld een combinatie van CV-ketel en ‘zon’ met laag temperatuur verwarming naar een warmtepomp, al dan niet hybride. Ook andere vormen van energie zoals ‘power to gas’ en waterstof behoren tot de mogelijkheden en worden niet uitgesloten.

De keuze voor hybride warmtepompen
Hybride warmtepompen gaan een belangrijke rol spelen in de energietransitie van de bestaande bouw. Iedereen omzetten naar ‘all-electric’ is op dit moment niet mogelijk en levert problemen op in de energievoorziening. Hiervoor heeft het bestaande elektriciteitsnetwerk te weinig capaciteit. Daarnaast zijn ook vele woningen niet geschikt om volledig ‘all-electric’ te gaan.

Geleidelijk afscheid van fossiel aardgas
Op dit moment wordt gekozen voor een hybride warmtepomp, vooral in de renovatiemarkt of als ‘tussentoepassing’ in de bestaande bouw om zo geleidelijk afscheid te nemen van het fossiele aardgas. De hybride warmtepomp werkt samen met een bestaande CV-ketel en verbruikt geen fossiele brandstoffen en verlaagt direct de CO₂-uitstoot. Wanneer het buiten te koud is om de warmte te leveren of er extra warm water nodig is, springt de CV-ketel bij.  

Meer over ATAG & Duurzaam
Welke warmteoplossing past bij jouw situatie?

Kies de warmte die bij je past

Comfortkiezer