Warmtepompen van ATAG

Een warmtepomp haalt warmte uit de bodem, uit de lucht of uit grondwater en zet deze om in energie. Ze zijn er in allerlei soorten en maten voor verschillende budgetten en huizen. Een warmtepomp kan een CV-ketel alleen volledig vervangen als jouw huis op en top geïsoleerd is.

Met een ATAG warmtepomp loopt de gasmeter stukken minder hard op of is er helemaal geen sprake meer van een gasrekening. Kies voor jouw meest duurzame oplossing.

ATAG Energion M warmtepompen

De logische stap duurzaam verwarmen

De ATAG warmtepompen maken gebruik van warmte uit de lucht en kan verwarmen, warm water leveren en (optioneel) koelen. Variërend van hybride systemen tot lucht-water warmtepompen met geïntegreerde boilers voor warm water. Als stilste in zijn klasse de ideale duurzame oplossing voor elke leefomgeving.

Met de ATAG Energion serie draagt je bij om de samenleving in 2050 volledig duurzaam te maken.

hybride all-electric

Welke soorten warmtepompen zijn er?

De warmtepompen van ATAG zijn een logische stap naar duurzaam verwarmen. Energiezuinig verwarmen, koelen en warm water met én zonder gas met behoud van comfort. Geheel volgens jouw wensen verkrijgbaar in diverse samenstellingen verdeeld in All-Electric en hybride. Ontdek ons assortiment en kies jouw meest duurzame oplossing

Hybride

Een hybride warmtepomp gebruikt de warmte uit de lucht en kan verwarmen, koelen en warm water leveren.
Zeer geschikt als duurzame toevoeging op je (bestaande of nieuwe) CV-ketel, maar ook bij nieuwbouw.
 

Ontdek de Energion M Hybrid

All - electric

Een all - electric warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de lucht en kan verwarmen, warm water leveren en (optioneel) koelen. Er is géén aardgasaansluiting meer nodig. Deze oplossingen zijn zeer geschikt voor nieuwbouw en grondige renovatie.

Ontdek de Energion M Compact

Waarom een ATAG warmtepomp?

 • Duurzaam verwarmen: Met én zonder gas
 • Comfortabel: Keuze uit een ECO- en een COMFORT stand
 • Stilste in zijn klasse: Door een speciaal gevormd ventilatorblad
 • Gemakkelijk te plaatsen: geen bouwkundige aanpassingen nodig
 • Stijging woningwaarde: Door de opwaardering van het Energielabel van je huis
 • Installatiegemak: Hybride module makkelijk aan te sluiten op je (bestaande of nieuwe) cv-ketel
 • Hoog COP >5: Hoog rendement bij lage buitentemperatuur van - 7 °C door het ontwerp van de buitenunit in combinatie met de optimale aansturing
 • Slim: Combinatie met zonne-energie/PV panelen mogelijk
 • Geld terug: Komt in aanmerking voor subsidie (ISDE)
 • Werkingsgebied verwarmen: -20 tot +35 graden
 • Werkingsgebied koelen: +10 tot +43 graden
 • Multifunctioneel: Geschikt voor bestaande bouw als nieuwbouw en voor matig geïsoleerde huizen 

ATAG Energion M warmtepompen & Duurzaamheid

Er zijn meerdere wegen die leiden naar CO₂-neutraal
Wat we morgen weten, weten we vandaag nog niet. De energietransitie staat geen dag stil. Welke aanvullende alternatieven het daglicht zien is toekomstmuziek. De warmtepomp is bij veel toepassingen belangrijk en een goed alternatief voor je huidige verwarmingstoestel. De warmtepomp gebruikt stroom. Hierdoor daalt je CO₂-uitstoot voor verwarming tussen de 40-60 procent.

Veel aandacht voor comfortbehoud
Duurzame energie binnen het bereik van iedereen is combinatie mogelijk met zonlichtsystemen en warmtepompen. Bijvoorbeeld een combinatie van CV-ketel en ‘zon’ met laag temperatuur verwarming naar een warmtepomp, al dan niet hybride. Ook andere vormen van energie zoals ‘power to gas’ en waterstof behoren tot de mogelijkheden en worden niet uitgesloten.

De keuze voor hybride warmtepompen
Hybride warmtepompen gaan een belangrijke rol spelen in de energietransitie van de bestaande bouw. Iedereen omzetten naar ‘all-electric’ is op dit moment niet mogelijk en levert problemen op in de energievoorziening. Hiervoor heeft het bestaande elektriciteitsnetwerk te weinig capaciteit. Daarnaast zijn ook vele woningen niet geschikt om volledig ‘all-electric’ te gaan.

Geleidelijk afscheid van fossiel aardgas
Op dit moment wordt gekozen voor een hybride warmtepomp, vooral in de renovatiemarkt of als ‘tussentoepassing’ in de bestaande bouw om zo geleidelijk afscheid te nemen van het fossiele aardgas. De hybride warmtepomp werkt samen met een bestaande CV-ketel en verbruikt geen fossiele brandstoffen en verlaagt direct de CO₂-uitstoot. Wanneer het buiten te koud is om de warmte te leveren of er extra warm water nodig is, springt de CV-ketel bij.  

Meer over ATAG & Duurzaam
Wat maakt een ATAG product zo speciaal?

"ATAG is Nederlands, ATAG is kwaliteit en ATAG is techniek"

Warmtepomp nodig?

Welk warmteoplossing past het beste bij jouw situatie?

Comfortkiezer