Alles over duurzaamheid

Vanaf 2050 is Nederland CO₂-neutraal. Dat spraken de wereldleiders met elkaar af in het klimaatakkoord van Parijs. De gaswinning in Groningen stopt in 2030. Regeringen, installateurs, belangenverenigingen uit de installatiebranche, elektriciteitsbedrijven, milieuorganisaties: iedereen werkt mee aan de uitdaging tot blijvend comfort in huis zonder aardgas, in ons land en de rest van de wereld. 

De verwarmingsmarkt is een dynamische wereld en met deze pagina geven we allerlei informatie en tips over hoe je kunt bijdragen aan het maximaal terug dringen van de CO₂-uitstoot.

Duurzaamheid
Jouw huis duurzaam en energiezuinig verwarmen zonder gas

Verduurzamen gaat niet vanzelf en is niet eenvoudig. Waar begin je en hoe doe je dat, duurzaam en energiezuinig verwarmen? Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Duurzaamheid
Zet je cv-ketel op een lagere temperatuur

Urgenda, de landelijke organisatie voor duurzaamheid en innovatie, start een landelijke actie om de temperatuur van de CV-ketel op 60°C te zetten. Daarmee wordt de CO2-uitstoot verlaagd en bespaar je op energie. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche. ATAG ondersteunt dit initiatief – naast andere CV-ketel fabrikanten.

Duurzaamheid
ATAG's visie op duurzaamheid

Het meest belangrijke van de ‘van aardgas los discussie’ is dat er een keuze gemaakt wordt op basis van het maximaal terug dringen van de CO2-uitstoot. En dit tegen minimale kosten, waarbij comfortbeleving ook erg belangrijk is. Lees meer over de visie van ATAG op duurzaamheid.  

Welke duurzame oplossing past jouw situatie?
Duurzaamheid
Hoe wordt Nederland CO₂-neutraal?

In 2030 stopt de winning in Groningen. Regeringen, installateurs, belangenverenigingen uit de installatiebranche, elektriciteitsbedrijven, milieuorganisaties: iedereen werkt mee aan de uitdaging tot blijvend comfort in huis zonder aardgas, in ons land en de rest van de wereld. Wat betekent de energietransitie voor Nederland?

Duurzaamheid
Zonne-energie is goed voor het milieu

Onze zon is een onuitputtelijke bron van licht, warmte en comfort. Niet alleen is het heerlijk om buiten van de zon te genieten, haar stralen bieden ook binnenshuis volop mogelijkheden om je te koesteren aan de warmte.

Duurzaamheid
Waar doen we het allemaal voor?

Vanaf 2050 moet Nederland CO2-neutraal zijn. Dat hebben de wereldleiders met elkaar afgesproken in het Klimaatakkoord van Parijs. Dat is over 32 jaar. Of je nou wilt of niet: het gaat ook jou aan. Wat zijn jouw voordelen?

Duurzaamheid
Zweren bij goed isoleren

Wie nadenkt over het verwarmen van zijn woning, stelt zichzelf altijd eerst de vraag: is mijn huis goed geïsoleerd? 
Je woont alleen energiezuinig in een goed geïsoleerd huis.

Duurzaamheid
Overstap naar duurzaam wonen

Verduurzamen kost tijd en geld. Je hoeft niet alles in één keer doen. Belangrijk is om een goede keuze te maken.

Duurzaamheid
ATAG CV-ketels zijn ‘warmtepomp-ready’

De CV-ketels van ATAG zijn geschikt om in combinatie met hybride warmtepomp je woning te verwarmen.

Duurzaamheid
Energiebesparende tips

Ontdek wat een zuinig en duurzaam huis je oplevert.

Advies van een ATAG SelectDealer ontvangen?

Met onze landelijke dekking is er altijd een dealer bij jou in de buurt.

Zoek een ATAG SelectDealer