Zonlichtsystemen van ATAG

De zon geeft dagelijks gratis energie en speelt een belangrijke rol bij het duurzamer maken van je woning. Een zonlichtsysteem wordt gebruikt voor het verwarmen van water.
 

Dit systeem bestaat uit een zonnecollector, een voorraadvat waarin het verwarmde water wordt opgeslagen en een cv-ketel. De CV-ketel ondersteunt als de zon weinig schijnt en er toch warm water nodig is. Het ATAG assortiment bestaat uit diverse zonneboilers en zonneboilercombi’s. De laatste verwarmt – naast warm water – ook je woning. 

Zonneboiler

Gebruik maken van ‘gratis’ warm water

  • Zet zonlicht om in warmte

  • Energiebesparend

  • Water wordt opgeslagen in voorraadvat

  • Staand of liggend in diverse formaten

Bekijk de zonneboilers
Zonneboilercombi

Zonne-energie voor warm water én centrale verwarming

  • Zonneboiler en CV-ketel in één
  • Energiebesparend
  • Groot warmwatercomfort
  • Geschikt voor vloerverwarming

Bekijk de zonneboilercombi's

Waarom kiezen voor een zonneboiler?

Met zonne-energie kan er fors bespaard worden op de energierekening. Het ALEC zonlichtsysteem maakt gebruik van de zon om het water voor bijvoorbeeld de douche te verwarmen. Ook is het mogelijk om de woning zelf te verwarmen. Dit zorgt voor een besparing tot wel 60% op het gasverbruik voor warm water. Zelfs wanneer de zon niet schijnt, zijn warmte en verwarmd water gegarandeerd. Bovendien stijgt de woning direct in waarde met het ATAG zonlichtsysteem. De woning wordt namelijk energiezuiniger en krijgt een betere score op het Energielabel. Verder draagt u een steentje bij aan het milieu: de zonneboiler vermindert de CO2-uitstoot. En last but not least: de overheid geeft subsidie op de ALEC zonneboilercombi waardoor de aanschaf nu extra aantrekkelijk is.

ATAG ALEC zonneboiler: meer comfort met minder energie

ATAG One, dé slimme WiFi thermostaat

De ATAG One thermostaat is eenvoudig en snel te bedienen. Ook als je onderweg bent, dankzij de ATAG app op je tablet of smartphone.

Combineer je nieuwe ATAG cv-ketel met ATAG One, dé slimme WiFi thermostaat.

Meer over de ATAG One thermostaat