Zonlichtsystemen van ATAG

De zon geeft dagelijks gratis energie en speelt een belangrijke rol bij het duurzamer maken van je woning. Een zonlichtsysteem wordt gebruikt voor het verwarmen van water. Dit systeem bestaat uit een zonnecollector, een voorraadvat waarin het verwarmde water wordt opgeslagen en een CV-ketel. De CV-ketel ondersteunt als de zon weinig schijnt en er toch warm water nodig is. Het ATAG assortiment bestaat uit diverse zonneboilers en zonneboilercombi’s. De laatste verwarmt – naast warm water – ook je woning. 

Welke zonlichtsystemen zijn er?

ATAG zonlichtsystemen biedt alles wat je nodig hebt om zorgeloos van de zon als onbeperkte energiebron te genieten. Het ATAG assortiment bestaat uit diverse zonneboilers en zonneboilercombi’s. Dus ongeacht je woonsituatie en comfortbehoefte is er altijd een zonlichtsysteem die aan jouw wensen voldoet.

Zonneboiler

ATAG zonneboiler slaat warmte op die geleverd wordt door zonnecollectoren op het dak. Zo maak je gebruik van ‘gratis’ warm water. Via de CV-ketel stroomt het water naar de kraan en/of douche.

  • Energiebesparend
  • Water wordt opgeslagen in voorraadvat
  • Staand of liggend in diverse formaten

Deze zonneboilers functioneren altijd in combinatie met een Combi-ketel of Solo-ketel.

Onze zonneboilers

Zonneboilercombi

Naast warm water verwarmt een zonneboilercombi ook je woning. Dit zogenaamde hybride zonne-energiesysteem combineert een zonneboiler en cv in één toestel.          

  • Energiebesparend
  • Groot warmwatercomfort
  • Geschikt voor vloerverwarming            
Omdat de CV-ketel minder wordt gebruikt om je woning te verwarmen krijg je een nog lagere energierekening.
 

Onze zonneboilercombi's

Zonnecollectoren

De ATAG zonnecollectoren hebben het hoogste rendement in de markt en vangen de stralingswarmte van de zon- en daglicht op en geven deze door aan de zonneboiler.

  • Collector met hoogste opbrengst per m²
  • Gemaakt van gehard glas en aluminium profiel
  • Snel en eenvoudig te installeren
Ze zijn verkrijgbaar in de varianten opdak, indak of platdak.

Onze zonnecollectoren

Waarom kiezen voor een zonneboiler?

Met zonne-energie kan er fors bespaard worden op de energierekening. Met ATAG Zonlichtsystemen geniet je van een energiezuinige woning zonder comfort in te leveren. Het ALEC zonlichtsysteem maakt gebruik van de zon om het water voor bijvoorbeeld de douche te verwarmen. Ook is het mogelijk om de woning zelf te verwarmen. Dit zorgt voor een besparing tot wel 60% op het gasverbruik voor warm water. Zelfs wanneer de zon niet schijnt, zijn warmte en verwarmd water gegarandeerd. Bovendien stijgt je woning direct in waarde, omdat deze energiezuiniger wordt én een betere score op het Energielabel krijgt.

Verder draagt u een steentje bij aan het milieu: de zonneboiler vermindert de CO2-uitstoot. Dit maakt de wereld een stuk groener en duurzamer. En last but not least: de overheid geeft subsidie op de ALEC zonneboilercombi waardoor de aanschaf nu extra aantrekkelijk is.

ATAG ALEC zonneboiler: meer comfort met minder energie

ISDE subsidies op ATAG zonlichtsystemen
Zonsysteem nodig?

Welk zonlichtsysteem past het beste bij jouw situatie?

Zoek een ATAG SelectDealer