ATAG Zonneboilercombi

Een zonneboilercombi verwarmt naast warm water ook de woning. Dit zogenaamde hybride zonne-energiesysteem combineert een zonneboiler en cv in één toestel voor een nog lagere energierekening, omdat de CV-ketel minder wordt gebruikt om je woning te verwarmen.

ATAG onderschrijft het belang om zuinig en duurzaam met energie om te gaan. Eigen onderzoek en ontwikkeling hebben geresulteerd in twee hoogwaardige zonneboilerscombi’s voor warm water én verwarming. Het gaat dan om ALEC (ATAG Low Energy Concept) en de Q-Solar. Ook zeer geschikt voor lage termperatuur-verwarming, zoals vloerverwarming.

Assortimentsoverzicht zonneboilercombi's >>

Waarom kiezen voor een zonneboiler?

Een zonneboilercombi is een milieuvriendelijk en duurzaam verwarmingssysteem dat de verwarming van sanitair en het cv water combineert. Het ALEC zonlichtsysteem (ATAG Low Energy Concept) maakt gebruik van de zon om het water voor bijvoorbeeld de douche te verwarmen. Ook is het mogelijk om de woning zelf te verwarmen. Dit zorgt voor een besparing tot wel 60% op het gasverbruik voor warm water. Zelfs wanneer de zon niet schijnt, zijn warmte en verwarmd water gegarandeerd. Bovendien stijgt je woning direct in waarde, omdat deze energiezuiniger wordt én een betere score op het Energielabel krijgt. Bereken aan de hand van de zoncalculator wat je mogelijke energiebesparing is.

Verder draagt je een steentje bij aan het milieu: de zonneboilercombi vermindert de CO2-uitstoot. Dit maakt de wereld een stuk groener en duurzamer. En last but not least: de overheid geeft subsidie op de ALEC zonneboilercombi waardoor de aanschaf nu extra aantrekkelijk is.

  • Energiebesparend
  • Groot warmwatercomfort
  • Geschikt voor vloerverwarming     
  • Komt in aanmerking voor ISDE- subsidie
Zonneboiler ATAG

Hoe werkt een zonneboilercombi?

De zonneboilercombi is een installatie die via zonne-energie zowel het sanitaire water als het water voor de cv verwarmt. Bij onvoldoend zonlicht ondersteunt de CV-ketel als er toch warm water nodig is.

Zonneboilercombi geschikt voor mijn huis?

Een zonneboilercombi kan toegepast worden in zowel de bestaande bouw als in de nieuwbouw. Bij de installatie moet er onder andere rekening gehouden worden met een aantal voorwaarden. Denk aan voldoende inpandige ruimte in de woning voor het plaatsen van het voorraadvat en dat de vloer voldoende draagkracht heeft. De collectoren worden op het dak geplaatst, dus het is van belang dat het dak hiervoor geschikt is.

We adviseren dan ook om met een ATAG SelectDealer in je regio te mogelijkheden te bespreken en advies te vragen.

Zoek een ATAG SelectDealer
Zonsysteem nodig?

Welk zonlichtsysteem past het beste bij jouw situatie?

Zoek een ATAG SelectDealer