CV-ketels van ATAG

ATAG is ruim 70 jaar toonaangevend fabrikant van duurzame verwarmingsoplossingen. Kenmerkend voor een ATAG CV-ketel is het veelvuldige gebruik van roestvaststalen onderdelen met als resultaat een zeer energiezuinig en comfortabel product, gedurende de hele levensduur. Bovendien zijn de ketels warmtepomp ready en zit je met een ATAG ketel dus goed voor de toekomst.

CV-ketels ATAG

Welke type CV-ketels zijn er?

Er zijn twee typen CV-ketels: combi- en soloketels. Een soloketel levert alleen verwarming, de combi-ketel zorgt voor verwarming en warm water.

Deze laatste heeft een voorraadboiler of een platenwisselaar die het water verwarmt wanneer hier vraag naar is. Een combi-ketel is zuiniger, omdat deze niet continue een grote hoeveelheid warm water hoeft te verwarmen. Bij een soloketel is een aparte boiler nodig voor warm water. Wil je extra comfort dan is een solo-ketel met een aparte boiler een optie.

ATAG heeft diverse combi- en soloketels in het assortiment. Dus ongeacht je woonsituatie en comfortbehoefte is er altijd een ATAG CV-ketel die aan jouw wensen voldoet.

Combi CV-ketel

Een combi CV-ketel zorgt voor zowel verwarming als warm water. Het grootste voordeel van een combi-ketel, is dat deze zeer zuinig met energie is. Bovendien is een combi-ketel compact, stil en veilig. Het toestel kan voorzien zijn van een voorraadboiler of een zgn. platenwisselaar, die het water verwarmt wanneer hier vraag naar is.

 • Past in vrijwel elke ruimte
 • Groot warmwatercomfort
 • Laag energieverbruik

Onze combi-ketels

Solo CV- ketels

Met een Solo CV-ketel kies je voor alle comfort die verwarming kan bieden. Geschikt voor situaties waar warm tapwater niet nodig is.

Besluit je om later een boiler aan je Solo CV-ketel te koppelen, dan is dit geen enkel probleem.

 • Blijvend hoog rendement gedurende de hele levensduur
 • Geschikt voor vloer-, wand- of plafondverwarming
 • Te combineren met een aparte boiler

Onze Solo CV-ketels

CV-ketel met aparte boiler

Warmwatercomfort met het grootste gemak. Wanneer jouw woonsituatie vraagt om een grote warmwatervoorraad, dan beantwoordt ATAG dat met het ComfortSysteem (CV-ketel met aparte boiler).

De koppeling tussen een Solo-ketel en een ATAG ComfortBoiler garandeert een zeer hoge tapsnelheid van warm water.

Onze CV-ketels met aparte boilers

Waarom ATAG CV-ketels het meest zuinig en duurzaam zijn!

De RVS warmtewisselaar, het ‘hart’ van je CV-ketel, is een cruciaal onderdeel: hier wordt de warmte overgebracht op het water.

De warmtewisselaar – het warme hart van een CV-ketel – is het meest belangrijke en meest kwetsbare onderdeel van een CV-ketel. Daarom heeft ATAG een wisselaar van Roest Vast Staal ontwikkeld. Dit materiaal is ongevoelig voor corrosie en slijtage en zorgt voor maximale warmteoverdracht. Dat scheelt niet alleen in onderhoud maar ook in gebruikskosten; na 15 jaar is een ATAG CV-ketel nog net zo zuinig als bij de aankoop.

Zo werkt de RVS warmtewisselaar

ATAG en de rol van de CV-ketel in de energietransitie

Wel of geen CV-ketel in 2021? Wat je moet doen als je de ketel moet vervangen

Is jouw CV-ketel aan vervanging toe? Dan heb je je ongetwijfeld afgevraagd wat je nu het beste kunt doen: een nieuwe CV-ketel kopen of tóch overstappen naar een duurzaam alternatief zoals een warmtepomp? In 2050 is heel Nederland immers CO2-neutraal. In dit artikel staan wij stil bij de mogelijkheden, zodat je beter weet wat je te wachten staat.

Lees het volledige artikel

Ontdek het CV-ketel assortiment

i-Serie

i-Serie

Comfort & Rendement

 • Snel en veel warm water
 • Zuinig in gebruik
 • Geschikt voor ATAG One Zone
 • Compact formaat
Ontdek de i-Serie
Q-Serie

Q-Serie

Comfortabel & energiezuinig

 • Direct veel warm water
 • Op meerdere afgiftepunten tegelijk
 • Met geïntegreerd water-voorraadvat
 • Geschikt voor ATAG One slimme thermostaat
Ontdek de Q-Serie

ATAG One & ATAG One Zone voor ATAG CV-ketels


De ATAG One thermostaat is eenvoudig en snel te bedienen. Ook als je onderweg bent, dankzij de ATAG app op je tablet of smartphone. Combineer je nieuwe ATAG CV-ketel met ATAG One, dé slimme WiFi thermostaat.

Meer over de ATAG One Zone
Welk duurzaam verwarmingsproduct past bij jouw situatie?

Kies de warmte die bij je past

Comfortkiezer