CV-ketels van ATAG

Een nieuwe CV-ketel kopen? De HR CV-ketels van ATAG Verwarming zijn zeer energiezuinige en comfortabele producten. De CV-ketels gaan wel 15 jaar (of langer) mee én zijn warmtepomp-ready. Zo ben jij helemaal klaar voor de toekomst!

Op deze pagina vind je meer informatie over:

Overweeg je om een CV-ketel te kopen en wil je weten welke het beste bij jouw woning past? We helpen graag bij het maken van de juiste keuze. Je kunt een vrijblijvend offerte aanvragen of via de Comfortkiezer een idee krijgen welke CV-ketel het beste bij jouw woningsituatie past.

Vrijblijvend offerte aanvragen Naar de ComfortKiezer

Waar let je op bij het kopen van een nieuwe CV-ketel?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe CV-ketel? Een CV-ketel kan wel 15 jaar of langer meegaan, dus heb je je ongetwijfeld afgevraagd wat je nu het beste kunt doen: de CV-ketel vervangen of tóch overstappen op een duurzamer alternatief? Het is in ieder geval van groot belang dat je een toekomstbestendige keuze maakt.

Ongeacht je woonsituatie en comfortbehoefte; er is altijd een ATAG CV-ketel die aan jouw wensen voldoet. Bovendien zijn de ketels warmtepomp-ready!

Welke type CV-ketels zijn er?

Er zijn twee typen CV-ketels:

  • Soloketels

Een soloketel levert alleen verwarming
 
  • Combi-ketels

Een combi-ketel zorgt voor verwarming én warm water

De laatstgenoemde heeft een voorraadboiler of een platenwisselaar die het water verwarmt wanneer hier vraag naar is. Een combi-ketel is zuiniger, omdat deze niet continue een grote hoeveelheid warm water hoeft te verwarmen.

Bij een soloketel is een aparte boiler nodig voor warm water. Wil je extra comfort dan is een solo-ketel met een aparte boiler een optie.

Ontdek de ATAG CV-ketels

ATAG heeft diverse combi- en soloketels in het assortiment. Dus ongeacht je woonsituatie en comfortbehoefte is er altijd een ATAG CV-ketel die aan jouw wensen voldoet.
 
Via de Comfortkiezer geven we je advies over onze duurzame verwarmingsproducten of neem contact op met een ATAG SelectDealer bij je in de buurt.
 

Combi CV-ketel

Een combi CV-ketel zorgt voor zowel verwarming als warm water. Het grootste voordeel van een combi-ketel, is dat deze zeer zuinig met energie is. Bovendien is een combi-ketel compact, stil en veilig. Het toestel kan voorzien zijn van een voorraadboiler of een zgn. platenwisselaar, die het water verwarmt wanneer hier vraag naar is.

  • Past in vrijwel elke ruimte
  • Groot warmwatercomfort
  • Laag energieverbruik

Onze combi-ketels

Solo CV- ketels

Met een Solo CV-ketel kies je voor alle comfort die verwarming kan bieden. Geschikt voor situaties waar warm tapwater niet nodig is.

Besluit je om later een boiler aan je Solo CV-ketel te koppelen, dan is dit geen enkel probleem.

  • Blijvend hoog rendement gedurende de hele levensduur
  • Geschikt voor vloer-, wand- of plafondverwarming
  • Te combineren met een aparte boiler

Onze Solo CV-ketels

CV-ketel met aparte boiler

Warmwatercomfort met het grootste gemak. Wanneer jouw woonsituatie vraagt om een grote warmwatervoorraad, dan beantwoordt ATAG dat met het ComfortSysteem (CV-ketel met aparte boiler).

De koppeling tussen een Solo-ketel en een ATAG ComfortBoiler garandeert een zeer hoge tapsnelheid van warm water.

Onze CV-ketels met aparte boilers

Waarom kiezen voor de zuinige CV-ketels van ATAG?

1. Storingsarm en blijvend zuinig

Jaar na jaar betrouwbaar dankzij het 'warme hart'.

De warmtewisselaar – het warme hart van een CV-ketel – is het meest belangrijke én kwetsbare onderdeel van een CV-ketel. Daarom ontwikkelde ATAG een warmtewisselaar van Roest Vast Staal. Dit materiaal is ongevoelig voor corrosie en slijtage en zorgt voor maximale warmteoverdracht. Dat scheelt niet alleen in onderhoud maar ook in gebruikskosten; na 15 jaar is een ATAG CV-ketel nog net zo zuinig als bij aankoop.

Zo werkt de warmtewisselaar

2. Maximaal comfort, minimaal onderhoud

Warmte en zekerheid. Voor elk wat wils.

Comfort is voor iedereen anders. Met CV-ketels in de CW klassen 2 t/m 6 voldoet het assortiment aan je wensen: snel warm water, veel warm water of gratis warmtecomfort in combinatie met een zonlichtsysteem en warmtepomp ready dus klaar voor de toekomst.

3. Een lage energierekening

De combinatie van de RVS wisselaar en de ATAG Economizer zorgt voor een blijvend hoog rendement. De Economizer is een tweede warmtewisselaar die de warmte van de rookgassen gebruikt om water te verwarmen.

Bij CV-ketels zonder Economizer blijft deze warmte ongebruikt en verdwijnen de warme rookgassen door de schoorsteen naar buiten. Het opnieuw gebruiken van deze warmte levert een besparing op tot wel € 350,- per jaar ten opzichte van een Verbeterd Rendement (VR) CV-ketel. Dit is € 4.200,- over de hele economische levensduur van de CV-ketel (15 jaar).

Zowel de warmtewisselaar als de Economizer zijn door ATAG zelf ontwikkeld.

4. Standaard 5 jaar garantie

Tot 15 jaar garantie* op de warmtewisselaar en 5 jaar garantie* op onderdelen bij installatie door de ATAG SelectDealer. Met de mogelijkheid dit uit te breiden tot 10 of 15 jaar onderdelengarantie met de zgn. ATAG ComfortGarantie.

Een duidelijke afspraak: Geen onverwachte onderdelenkosten. Al dan niet in combinatie met een onderhoudscontract.

* Voor de jaren 11-15 geldt een kortingsregeling op een nieuwe warmtewisselaar. Niet van toepassing op de ATAG A-serie.

Onze garantiemogelijkheden

5. Liever een CV-ketel huren?

De aanschaf van een verwarmingstoestel is vaak een grote investering. Niet iedereen heeft hier direct geld voor over of beschikbaar. Natuurlijk wil je er wel warm bijzitten. Met ATAG ComfortLease is het mogelijk om direct te genieten van comfortabele warmte, zonder dat je hiervoor direct hoeft te betalen.

Meer over huren

Bedien je CV-ketel op afstand

Een thermostaat maakt de verbinding met je verwarmingstoestel en zorgt zo voor de juiste temperatuur in je woning. Met een slimme thermostaat kan je gemakkelijk op afstand de temperatuur regelen.
De combinatie ATAG CV-Ketel en ATAG thermostaat zorgt voor het beste verwarmingsresultaat. Met een ATAG thermostaat regel je tot op de halve graad nauwkeurig de temperatuur om je woning comfortabel te verwarmen.

Meer over onze thermostaten
Een nieuwe CV-ketel kopen?

Vraag dan vrijblijvend een offerte aan

Vrijblijvende offerte aanvragen