Woningbouw & Renovatie projecten

Wij zijn actief in het realiseren van duurzame oplossingen in de woningbouw. Of het nu gaat over renovatie, nieuwbouw of recreatieprojecten. Wij ondersteunen u als kennis- en adviespartner en geven invulling aan de eisen en wensen van een project.

 • Woningbouwcorporaties
 • Projectontwikkelaars
 • Aannemers
 • Service- & Onderhoudspartijen

Toekomstbestendige woningen

Wij vinden het belangrijk om zuinig en duurzaam met energie om te gaan. Dit is terug te vinden in onze verwarmingsproducten, die zorgen voor een schone verbranding en een zeer lage CO2-uitstoot. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat de bewoner niet zal inleveren op haar/zijn wooncomfort.

Welke oplossing past bij uw project en welke verduurzamingsstap is hierbij van toepassing? Is aardgasvrij  de norm of is 'geschikt voor de warmtepomp' de standaard? Het streven hierbijj is altijd een zo laag mogelijke Energie-Index en EPC voor nieuwbouw en meer wooncomfort voor de bewoner.

Zo worden toekomstbestendige woningen gerealiseerd, die duurzaam worden verwarmd en voorzien van warm tapwater.

Referentieprojecten in de woningbouw

Hieronder vindt u een selectie uit gerealiseerde duurzame oplossingen voor renovatie, nieuwbouw en/of recreatieprojecten.

Renovatie

Een indoor-zwembad verduurzamen? Het kan.

Een indoor-zwembad verduurzamen? Het kan met een ‘mix’ van verwarmingsoplossingen. De Startsprong in Houten maakt grote stappen op weg naar aardgasvrij door gebruik te maken van zonne-energie en omgevingslucht.

Renovatie

Arnhems hotel uit 1890 in transitie naar all-electric

Hotel Rembrandt in Arnhem transformeert van traditioneel hotel naar appartementencomplex , bestaande uit 18 luxe appartementen voor de verhuur. Het pand uit 1890 kent een rijke historie: Van woning, hotel, krakerspand tot nu luxe appartementen voor verhuur.

Woningbouw

Aardbevingsbestendig en duurzaam wonen in Ten Boer

De Hamplaats in Ten Boer betreft een zgn. vernieuwbouwproject van 24 aardbevingsbestendige woningen, die de stap maken van verwarmen met aardgas naar all-electric. In 2019 zijn de bestaande woningen gesloopt en in 2020 zijn de nieuwe woningen opgeleverd.

Renovatie

Nul-op-de-Meter woningen in Den Ham

Zeven woningen van Woningcorporatie Mijande zijn duurzaam gerenoveerd en laten zien dat vergaande CO2-reductie in sociale woningbouw tegen acceptabele investeringskosten en lagere woonlasten mogelijk is.

Recreatie/Woningbouw

Vakantiewoningen Landal de Vers in Overloon

75 vakantiewoningen zijn voorzien van de ATAG A-serie CV-ketel. Deze ketel heeft een aantal belangrijke eigenschappen, waarbij duurzame materiaalkeuze (RVS) en een laag energieverbruik centraal staan.

Recreatie/Woningbouw

Watervilla's Marveld vakantiepark in Winterswijk

De 21 watervilla’s op Vakantiepark Marveld in Gelderland worden verwarmd en voorzien van veel warm water door zonlichtcollectoren, zonneboilers en een Q25S CV-ketel van ATAG.

Kennisbank Woningbouw en Renovatie

De woningbouw en renovatiemarkt is een dynamische wereld en met deze kennisbank geven we allerlei informatie en tips over uiteenlopende onderwerpen. Wilt u meer informatie of advies over uw specifieke situatie? Vraag het direct aan uw ATAG adviseur in uw regio.
 

Uitgelicht

Whitepaper De toekomst van verwarmen in vier duurzaamheidsstappen

In het whitepaper leest u welke rol aardgas heeft in de energietransitie. Kan deze energiedrager ook optimaal ingezet worden om woningen te verduurzamen? Daarnaast leest u of er andere stappen ingezet kunnen worden om tot optimale routes naar CO2-neutraal te komen.

Trends & Ontwikkelingen

Financiële en fiscale subsidie voor duurzaam vastgoed in 2020

De overheid stimuleert de omslag naar CO₂-neutraal te maken. Dat doen ze met diverse subsidies voor milieu-innovatie en energiebesparing. We hebben de belangrijkste regelingen voor u op een rij gezet, inclusief de financiële of fiscale voordelen.

Trends & Ontwikkelingen

Checklist: Verduurzaming corporatievastgoed

Hoe kunt u uw woningbezit verduurzamen? Wij geven in deze checklist concrete tips voor het verhogen van de energieprestatie.

Interview

Verduurzamen? Hou het simpel!

Bij grootschalige verduurzaming van hun vastgoed, zouden corporaties er goed aan doen om de installatietechniek eenvoudig en eenduidig te houden, anders raakt zowel de corporatie als de onderhoudspartij het overzicht kwijt, met als gevolg dat problemen niet opgelost worden. Een gesprek met Dyon Noy, directeur van adviesbureau Atriensis.

Whitepaper

Whitepaper Verduurzamen van corporatiewoningen

Wij geven concrete tips voor het verhogen van de energieprestatie van uw woningbezit, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare middelen. Een waaier van uitdagingen, een mix van oplossingen!

Trends & Ontwikkelingen

BENG-eisen & TOjuli

Vanaf 1 januari 2021 moeten vergunningaanvragen voor alle nieuwbouw (zowel woningbouw als utiliteitsbouw) voldoen aan de BENG-eisen en de nieuwe eis TOjuli. Wat betekent dat voor uw projecten?

Trends & Ontwikkelingen

Hoe investeer je als corporatie verantwoord in duurzame energie?

In juni 2019 publiceerden we het artikel ‘Hebben corporaties koudwatervrees voor warmtepompen?’ Het antwoord was kort gezegd dat van grootschalig verduurzamen nog geen sprake is, onder andere door onzekerheid over de in te zetten techniek. ATAG Verwarming kijkt breed naar de mogelijkheden: verduurzamen kan op vele manieren. En vaak is de warmtepomp een prima oplossing.

Hybride warmtepomp
Producten

De keuze voor hybride warmtepompen

Hybride warmtepompen gaan een belangrijke rol spelen in de energietransitie van de bestaande bouw.

Duurzaamheid
Trends & Ontwikkelingen

Duurzaamheid in de gebouwde omgeving van Nederland

Er zijn veel uitdagingen en oplossingen om de CO2-uitstoot naar 0 te krijgen. Hierbij speelt duurzaam gas een belangrijke rol in de nieuwe energievoorziening. Eén van de routes naar CO2-neutraal is het opslaan van energie in duurzaam gas. Kiwa heeft de duurzaamheid van de gebouwde omgeving in Nederland in beeld gebracht.

Waarom samenwerken met ATAG?

Onze producten zorgen voor:

 • een reductie van CO2-uitstoot door schone verbranding en een zeer lage uitstoot rookgasemissie
 • een verlaging van de Energie-Index; sneller een beter energielabel
 • een besparing op de energie- en onderhoudskosten (EOP)
 • lage intervallen voor onderhoud
 • duidelijke inzichten in TCO
 • een comfortverhoging in de woning voor de bewoner
 • een lagere energierekening voor de bewoner
 • een mogelijkheid tot huurverhoging (ivm lagere energierekening bewoner)
 • veiligheid voor huurders t.a.v. afvoergassen CO
 • diverse subsidiemogelijkheden
 • een goede benchmark.

Persoonlijk advies aanvragen

We denken graag met u om tot de juiste duurzame oplossing te komen voor uw woningbestand. We maken een advies op maat die volledig aansluit bij uw wensen en mogelijkheden. Onze adviseurs staan graag voor u klaar.

Advies aanvragen