Pijnacker, 8 woningen 'Kees & Cornelia'

In de oude dorpskern van Pijnacker wordt het vriendelijke en kleinschalige project Kees & Cornelia ontwikkeld. Acht nieuw gebouwde eengezinswoningen die helemaal passen in de sfeer van de buurt. De woningen hebben een uitstraling die past in het dorpse karakter, maar dan gemaakt met moderne energiebesparende technieken om de woningen zo energiezuinig mogelijk te maken.

Project in beeld

Energiezuinig Woonproject

De acht woningen zijn energiezuinig ingericht en stoten zo weinig mogelijk COuit. De warmwatervoorziening wordt gedaan door de ATAG Energion warmtepompinstallatie.
Warm water wordt geleverd door de energiezuinige warmtepompinstallatie in plaats van een CV-ketel en elke keuken heeft standaard een aansluiting voor een inductie- of keramische kookplaat.

De ambitie

Vroegh Installatietechniek heeft voor opdrachtgever Staton Bouw de volledige installatie gemaakt van de 8 woningen te Pijnacker. Hierbij is de keuze gevallen op 8 warmtepompen van ATAG. Alle 8 woningen zijn uitgevoerd met  warmteterugwinning (WTW) van het merk Duco. Tevens is de volledige elektrische installatie door Vroegh uitgevoerd. Een aantal woningen zijn voorzien van zonnepanelen om de EPC verder te verbeteren.

Het resultaat

Er is gekozen om de “schil” van de woningen erg goed te isoleren. Deze isolatie voldoet ruimschoots aan de huidige strenge BENG eisen. Als resultaat is de EPC van de woningen 0,4 en wanneer er gebruik gemaakt wordt van zonnepanelen is deze zelfs te verlagen naar een NOM (nul op de meter) woning. De gebruikte energiezuinige installatie en maatregelen leveren de bewoners meerdere voordelen op: een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot.

Toegepaste ATAG producten

All-electric

Energion M Compact 5

Monoblock all-electric lucht/water warmtepomp

  • Met 180L boiler voor 2-3(4) persoonshuishoudens
  • Vermogensbereik 1,5-18kW bij -10˚C
  • Zonder F-gas certificering te plaatsen
  • Komt in aanmerking voor ISDE subsidie
Meer informatie

Persoonlijk advies aanvragen

ATAG denkt met u mee om tot de juiste duurzame oplossing te komen. Onze adviseurs ondersteunen graag met een op maat gemaakt advies.

Advies aanvragen Meer projecten in beeld