12-10-2023

De ATAG ComfortHub is officieel geopend!

Het gloednieuwe trainingscentrum helpt installateurs de transitie naar warmtepompen te maken

Met de opening van de ATAG ComfortHub, het nieuwe en toekomstgerichte trainings- en belevingscentrum in Lichtenvoorde, geeft ATAG Verwarming invulling aan de energietransitie en de uitdagingen die deze met zich meebrengt voor de installateurs.
Met het nieuwe centrum, dat afgelopen vrijdag werd geopend toen de onderneming op feestelijke wijze stilstond bij het 75-jarige bestaan, zal ATAG Verwarming de komende jaren bestaande en nieuwe installateurs opleiden die overschakelen van cv-ketels op elektrische en hybride warmtepompen.

Geschiedenis

Sinds de oprichters Antoon Tijdink en Antoon van Goor driekwart eeuw geleden besloten samen te werken, worden vandaag de dag in het Gelderse Lichtenvoorde innovatieve verwarmingsproducten gemaakt. Begonnen in Ulft met kookstellen maakte ATAG na enige tijd ook gashaarden, waar na het ontdekken van de gasbel in Slochteren grote vraag naar was. “We kijken terug op een rijke en mooie geschiedenis waarin vakmanschap, innovatie en Achterhoekse nuchterheid centraal staan”, zegt Rob Maassen, Country Manager Nederland van ATAG Verwarming. Al is het bedrijf inmiddels in handen van de Italiaanse Ariston Group, ATAG Verwarming is zijn roots altijd trouw gebleven. Tijdens de feestelijke opening waren vele installateurs en ATAG-partners naar Lichtenvoorde gekomen om het bijzondere jubileum te vieren en de ATAG ComfortHub met eigen ogen te aanschouwen en te ervaren.

 

Beleving & Training

In de ATAG ComfortHub wordt ook stilgestaan bij de oprichters van ATAG Verwarming. Zo heet de belevingsruimte ‘Antoon’ en de trainingsruimte ‘Aristide’, genoemd naar Aristide Merloni, de man die in 1930 aan de wieg stond van de Ariston Group.
 
In de belevingsruimte Antoon staan naast de moderne producten ook een aantal 'museumstukken' met een bijzonder verhaal. Zoals de 'R2B2', gemaakt van een ATAG Blauwe Engel CV-ketel. En de allereerste geproduceerde Benraad ketel, met serienummer 1.

Klaar voor de nieuwe generatie installateurs

ATAG Verwarming speelt met het nieuwe opleidingscentrum nadrukkelijk in op de toekomst en de rol die het bedrijf wil spelen in de energietransitie. “Met de opening van de ATAG ComfortHub als springplank naar het nieuwe verwarmen laten we zien dat we onze rol als een van de vooraanstaande spelers op de Nederlandse verwarmingsmarkt serieus nemen”, zegt Maassen. “We hebben te maken met talloze uitdagingen. Denk aan tekorten in materiaal, schaarste als het gaat om installateurs en andere goede vakmensen, en het feit dat mensen te maken krijgen met relatief nieuwe, technologie. Neem de warmtepomp. Die moet worden ingeregeld op de specifieke omstandigheden van een woning. Dat is precisiewerk. Wij hebben de afgelopen jaren gemerkt dat veel installateurs en consumenten het fijn vinden over een expert te beschikken die eventueel meekijkt. Met het nieuwe trainingscentrum hebben we nu een moderne en toekomstbestendige locatie om een nieuwe generatie installateurs op te leiden en te ondersteunen.”