ATAG ComfortDiensten - exclusief voor de ATAG GreenDealer

Het meest uitgebreide dienstenpakket voor de duurzame installateur, de ATAG GreenDealer, die gebaat is bij een snellere installatietijd en beheer op afstand.

Meer installeren in minder tijd en onnodige servicebezoeken verminderen wordt mogelijk met ATAG ComfortDiensten.
Hiermee wordt installeren, inbedrijfstellen en onderhouden van duurzame verwarmingsinstallaties gemakkelijker, eenvoudiger en tijdbesparend. Het complete dienstenpakket bestaat uit 3 onderdelen:

De ATAG accountmanager informeert jou graag over de mogelijkheden en de verschillende prijzen, behorend bij de diverse onderdelen.


 

Ondersteuning bij inbedrijfstellen (IBS)

Bij het inbedrijfstellen van een warmtepomp komt veel kijken. De installatie bestaat uit meerdere componenten die zowel hydraulisch als elektronisch juist aangesloten moeten worden. Daarnaast moeten tientallen parameters juist worden ingesteld om een efficiënte werking te garanderen. 

Er zijn twee varianten van ATAG inbedrijfstelling waar je uit kunt kiezen: ATAG IBS en ATAG IBS +. Beide diensten zijn exclusief voor de ATAG GreenDealer beschikbaar.

ATAG IBS

ATAG IBS omvat de volgende zaken:

 • Controle van gehele installatie
 • Parameters instellen voor optimale werking
 • Registratie van installatie
 • Online brengen van ATAG One Zone thermostaat
 • Complete installatie testen op juiste werking
 • Indien mogelijk advies geven voor volgende installatie

ATAG IBS zorgt voor een optimaal functionerende installatie afgestemd op de wensen van de eindgebruiker.

ATAG IBS+

ATAG IBS+ omvat de volgende zaken:

 • Controle van gehele installatie
 • Parameters instellen voor optimale werking
 • Registratie van installatie
 • Online brengen van ATAG One Zone thermostaat
 • Complete installatie testen op juiste werking
 • Indien mogelijk advies geven voor volgende installatie
 • Uitgebreide training en instructie op locatie voor installateur
De eerste installatie met hulp van ATAG in bedrijfstellen en daarna zelfstandig aan de slag? Kies dan voor ATAG IBS +.

Ondersteuning bij onderhoud (OHC)

Om de juiste werking van een warmtepomp voor de hele gebruiksduur te garanderen is onderhoud van het grootste belang. Binnen de ComfortDiensten zijn 3 pakketten beschikbaar.

Onderhoudscontract Check (OHC Check)
Nadat de installatie een jaar heeft gedraaid is het tijd voor een eerste onderhoudsinspectie en het finetunen van de parameters. Met ATAG OHC Check wordt de complete warmtepompinstallatie nagelopen en worden de parameters gefinetuned op basis van de data die in het eerste jaar is verzameld.

Onderhoudscontract Regulier (OHC Regulier)
Iedere twee jaar een visuele inspectie van de binnen- en buitenunit en een digitale inspectie van de complete installatie. Zo is de eindgebruiker gedurende de hele gebruiksduur verzekerd van een optimaal werkende installatie.

Onderhoudscontract Hybrid Comfort (OHC Hybrid Comfort)
Bij een hybride warmtepompinstallatie heeft ook de CV-ketel onderhoud nodig. Combineer het controleren van de warmtepomp met CV-ketel* onderhoud door een gespecialiseerde ATAG servicemonteur. Zo heeft de eindgebruiker één aanspreekpunt voor het onderhoud van zowel de warmtepomp als de CV-ketel.

*Alleen bij ATAG CV-ketel.
 

Monitoring en beheer op afstand - ComfortConnect (CC)

Voorkomen is beter dan ter plaatse verhelpen. Dit geldt zeker voor de verwarmingsinstallatie van een woning. Een bedrijfszekere verwarmingsinstallatie zorgt voor maximaal rendement en comfort voor de eindgebruiker.
 
ComfortConnect is de naam voor de monitoring en beheer op afstand van de warmtepompinstallatie. Er zijn twee uitvoeringen beschikbaar: ATAG ComfortConnect en ATAG ComfortConnect+

Met ATAG ComfortConnect blijf je langer in contact met de eindgebruiker en heeft deze vertrouwen in de installatie en de installateur: 'Bij de ATAG GreenDealer is mijn warmtepompinstallatie in goede handen'

 

ATAG ComfortConnect

Met ATAG ComfortConnect vindt ieder kwartaal monitoring plaats door middel van het ATAG ProZone platform. In deze monitoring worden afwijkingen of storingen vroegtijdig opgemerkt, vaak zelfs voordat de installatie de storing zelf aangeeft. Het is belangrijk dat deze meldingen snel verholpen worden en met de installateur worden gedeeld.
.
Dit scheelt onnodige servicebezoeken, aangezien sommige storingen op afstand kunnen worden verholpen. Daarnaast weet je, wanneer dit niet mogelijk is, welke onderdelen er nodig zijn om de storing te verhelpen.
 

ATAG ComfortConnect+

De overtreffende trap van comfort voor jou en jouw eindgebruiker is ComfortConnect+ . Dit is een samenvoeging van ComfortConnect en Inbedrijfstelling. Hierdoor ben je als ATAG GreenDealer voorafgaand aan, tijdens en na het installeren van een warmtepomp verzekerd van een optimale werking hiervan.
Voordelen ComfortConnect+:

 • Kortere installatietijd
 • Een installatie, die altijd op de meest efficiënte manier verwarmt.
 • Minder onnodige servicebezoeken
 • Trouwe tevreden eindgebruikers

ATAG ProZone

Alle Comfortdiensten op afstand worden mogelijk gemaakt door ATAG ProZone, de ATAG Zone voor jou als installateur.

Wat kun je met ATAG ProZone?

 • Beschikken over een digitale ‘kaartenbak’ met alle gegevens van de door jou geïnstalleerde toestellen in de ATAG Zone;
 • Toegang tot de installatie van de eindgebruiker voor 48 uur mits de eindgebruiker hier toestemming voor heeft gegeven. Via de One Zone app en/of de eigen Zone omgeving op de desktop/laptop;
 • Het energieverbruik monitoren over meerdere dagen, weken en maanden.
 


Bekijk hieronder de werking van ATAG ProZone