ATAG ComfortDiensten

Exclusief voor de ATAG GreenDealer

De ATAG GreenDealers profiteren exclusief van onze ComfortDiensten: voor duurzame verwarmingsoplossingen met snelle installaties en beheer op afstand.

Meer installaties in minder tijd, minder onnodige servicebezoeken en heel tevreden klanten… De ATAG ComfortDiensten maakt jouw dagelijkse werk eenvoudiger, tijdbesparender én leuker.

Ons dienstenpakket bestaat uit 3 onderdelen, met elk meerdere varianten:

Meer weten? De ATAG accountmanager informeert jou graag over de mogelijkheden. Vraag vrijblijvend een gesprek aan voor meer informatie over ATAG GreenDealer.

Vraag vrijblijvend een gesprek aan

Ondersteuning bij inbedrijfstellen (IBS)

Het inbedrijfstellen (IBS) van een warmtepomp is complex. De installatie omvat het correct aansluiten van diverse componenten, zowel hydraulisch als elektronisch, en het nauwkeurig instellen van parameters voor optimale efficiëntie. Daarom biedt ATAG ondersteuning voor GreenDealers.

Je kiest uit 2 varianten, ATAG IBS en ATAG IBS+:

ATAG IBS

ATAG IBS omvat de volgende zaken:

 • Controleren van gehele installatie
 • Instellen van parameters voor een optimale werking
 • Registreren van de installatie
 • Online zetten van de ATAG One Zone thermostaat
 • Testen van de complete installatie op juiste werking
 • Geven van advies voor de volgende installatie


ATAG IBS garandeert een installatie die optimaal werkt en aansluit bij de behoeften van de gebruiker.

ATAG IBS+

ATAG IBS+ omvat de volgende zaken:

 • Controleren van gehele installatie
 • Instellen van parameters voor een optimale werking
 • Registreren van de installatie
 • Online zetten van de ATAG One Zone thermostaat
 • Testen van de complete installatie op juiste werking
 • Geven van advies voor de volgende installatie
 • Volgen van een uitgebreide training op locatie

Met ATAG IBS+ realiseer je jouw eerste installatie met de hulp van ATAG tijdens een training op locatie. Onze ervaren installateur neemt je stap-voor-stap mee in het proces en biedt alle ruimte voor vragen.

Ondersteuning bij onderhoud (OHC)

Om de juiste werking van een warmtepomp voor de hele gebruiksduur te garanderen, is onderhoud van het grootste belang.

Binnen de ComfortDiensten zijn 3 onderhoudscontracten beschikbaar:

OHC Check

Een jaar na installatie vereist de warmtepomp een onderhoudsinspectie en finetuning van de parameters. Met ATAG OHC Check wordt de complete warmtepompinstallatie gecontroleerd en aangepast op basis van het eerste jaar data.

OHC Regulier

De OHC Regulier bestaat uit een tweejaarlijkse inspectie van de binnen- en buitenunit én een digitale check van de complete warmtepompinstallatie. Hiermee garandeer je de gebruiker een continu optimaal werkend systeem.

OHC Hybrid Comfort

Een hybride warmtepompinstallatie vraagt ook om CV-ketel* onderhoud. Laat beide apparaten controleren door een ATAG servicemonteur, zodat de gebruikers slechts één aanspreekpunt heeft voor het hele onderhoud.

*Alleen bij ATAG CV-ketel.
 

Monitoring en beheer op afstand - ComfortConnect (CC)

Voorkomen is beter dan ter plaatse verhelpen, vooral bij verwarmingsinstallaties van woningen. Daarnaast zorgt een betrouwbare verwarmingsinstallatie voor maximaal rendement en comfort.

Met ComfortConnect monitor en beheer je warmtepompinstallaties op afstand. Als installateur blijf je langer in contact met de eindgebruiker – en dat vergroot het vertrouwen: 'Bij de ATAG GreenDealer is mijn warmtepompinstallatie in goede handen'

Je kiest uit 2 uitvoeringen, ATAG ComfortConnect en ATAG ComfortConnect+:

ATAG ComfortConnect

Met ATAG ComfortConnect vindt elk kwartaal monitoring plaats via het ATAG ProZone platform. Afwijkingen worden vroegtijdig gedetecteerd – vaak nog voor de installatie zélf een storing meldt. Dit voorkomt onnodige servicebezoeken, omdat je problemen op afstand oplost. Lukt dit niet op afstand, dan weet je in elk geval welke onderdelen nodig zijn voor de reparatie.

ATAG ComfortConnect+

De ATAG ComfortConnect+ is de overtreffende trap van comfort voor jou en de eindgebruiker. Deze uitvoering combineert ATAG ComfortConnect met ATAG IBS (Inbedrijfstelling). Zo ben je vooraf, tijdens en na het installeren van een warmtepomp verzekerd van een optimale werking.

 • Kortere installatietijd
 • De meest efficiënte installatie
 • Minder onnodige servicebezoeken
 • Trouwe, tevreden eindgebruikers

ATAG ProZone

Alle Comfortdiensten op afstand worden mogelijk gemaakt door de ATAG ProZone.

Voordelen van de ATAG ProZone

 • Je beschikt over een digitale ‘kaartenbak’ met alle gegevens van de door jou geïnstalleerde toestellen in de ATAG Zone
 • Je hebt toegang tot de installatie van de eindgebruiker voor 48 uur (mits de eindgebruiker hier toestemming voor gaf), via de One Zone app en/of de eigen Zone omgeving op de desktop/laptop
 • Je monitort het energieverbruik over meerdere dagen, weken en maanden

De werking van ATAG ProZone

Meer weten over ATAG ComfortDiensten & GreenDealer?

Spreken de ATAG ComfortDiensten je aan, zie je ons nieuwe dealermodel wel zitten en wil je ook voorop lopen in de energietransitie? Dan vertellen we je graag meer! Lees over het GreenDealer-schap of vraag direct een vrijblijvend gesprek aan met onze accountmanager.

Meer over ATAG GreenDealer Vraag een gesprek aan