Warmtepompen van ATAG

Een warmtepomp is één van de oplossingen die bijdraagt aan de ambitie om in 2050 CO2-neutraal te zijn. Een warmtepomp verplaatst warmte van buiten naar warmte voor binnen. Het verwarmt de woning zonder gas, doordat het warmte onttrekt aan de lucht, de bodem of het grondwater. Warmtepompen zijn er in allerlei soorten en maten voor verschillende budgetten en woningen.

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om de woning huis te verwarmen, van warm water te voorzien en te koelen. Met een ATAG warmtepomp loopt de gasmeter stukken minder hard op of is er helemaal geen sprake meer van een gasrekening. Een warmtepomp kan een CV-ketel alleen volledig vervangen als de huis goed geïsoleerd is.

Wist je dat alle ATAG warmtepompen in aanmerking komen voor de zogenaamde ISDE subsidie? Hoe hoog de subsidie is, hangt af van het soort apparaat en van het vermogen. Het subsidiebedrag ligt tussen de € 1.500 en € 1.800. Klik hier voor meer informatie.

 Kies voor jouw klant de meest duurzame oplossing en laat je informeren door één van onze adviseurs. Onze ATAG adviseurs staan voor je klaar.

Contact opnemen

Op deze pagina vindt u meer informatie over:

Welke soorten warmtepompen zijn er?

De warmtepompen van ATAG zijn geheel volgens de wensen van je klant verkrijgbaar in diverse samenstelllingen in verdeeld in all-electric en hybride. De warmtepomp van ATAG is een logsiche stap naar duurzaam verwarmen. Energiezuinig verwarmen, koelen en warm water met én zonder gas met behoud van comfort. Ontdek ons assortiment en bepaald wat past bij de situatie van je klant.

CV-ketels ATAG

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp gebruikt de warmte uit de lucht en kan verwarmen, koelen en warm water leveren.
Zeer geschikt als duurzame toevoeging op de (bestaande of nieuwe) CV-ketel, maar ook bij nieuwbouw.
 

Ontdek de Energion M Hybrid

All-electric warmtepomp

Een all-electric warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de lucht en kan verwarmen, warm water leveren en (optioneel) koelen. Er is géén aardgasaansluiting meer nodig. Deze oplossingen zijn zeer geschikt voor nieuwbouw en grondige renovatie.

Ontdek de Energion M Compact

Hoe werkt een lucht/water warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de bodem, uit de lucht of uit grondwater en zet deze om in energie om de woning te verwarmen. De warmtepomp werkt met een vloeistof die als eigenschap heeft te koken op een lage temperatuur, ook wel koudemiddel genoemd. Het koudemiddel wordt zo heet dat het verdampt tot een gasvorm.

De damp van het koudemiddel stroomt richting de compressor die het samenperst en daarmee nog heter maakt. Vanuit de condensor wordt warmte afgegeven die heet genoeg is om de warmte te gebruiken voor het verwarmen van een huis. Door het afgeven van warmte en het verlagen van de druk wordt de damp weer vloeistof en kan de cyclus zich herhalen.

Kennis en onderwijs

Kennis en het beschikbaar stellen hiervan kan van cruciaal belang zijn om de warmtepomp te introduceren. Kennis, kunde en ‘handjes’ staan hierbij centraal. En spelen een belangrijke rol bij het slagen van de energietransitie.

ATAG biedt producttrainingen aan voor de ATAG Energion M warmtepompen. Het doel van deze training is om je een goed inzicht te geven in de te maken keuzes voor een juiste toepassing en het correct opleveren van de ATAG Energion M warmtepompen. Zowel de hybride als de all- electric variant komen aan bod.

Adviestraining Training installeren en inbedrijfstellen

Waarom een ATAG warmtepomp?

Met de ATAG Energion serie draagt je klant bij om de samenleving in 2050 volledig duurzaam te maken. De ideale duurzaame oplossing voor elke leefomgeving.

 • Duurzaam verwarmen: Met én zonder gas
 • Comfortabel: Keuze uit een ECO- en een COMFORT stand
 • Duo Save functionaliteit: energiebesparing op energiekosten en CO2-uitstoot door het instellen van de warmtepomp op actuele energieprijzen van zowel gas als elektriciteit
  Stilste in zijn klasse: Door een speciaal gevormd ventilatorblad
 • Gemakkelijk te plaatsen: geen bouwkundige aanpassingen nodig
 • Stijging woningwaarde: Door de opwaardering van het Energielabel van de woning
 • Installatiegemak: Hybride module makkelijk aan te sluiten op de (bestaande of nieuwe) CV-ketel
 • Hoog COP >5: Hoog rendement bij lage buitentemperatuur van +7°C door het ontwerp van de buitenunit in combinatie met de optimale aansturing
  • COP >3 bij -7°C
 • Slim: Combinatie met zonne-energie/PV panelen mogelijk
 • Geld terug: Komt in aanmerking voor subsidie (ISDE)
 • Werkingsgebied verwarmen: -20 tot +35 graden
 • Werkingsgebied koelen: +10 tot +43 graden
 • Multifunctioneel: Geschikt voor bestaande bouw als nieuwbouw en voor matig geïsoleerde huizen

CV-ketels ATAG

Hoeveel geluid maakt een warmtepomp?

Iedere warmtepomp maakt geluid. Maar algemeen geldt dat geluid door iedereen anders wordt ervaren. Wat voor de een ervaren wordt als ‘veel’ wordt door de ander niet eens opgemerkt. Bij de ontwikkeling van de ATAG Energion M serie is er veel aandacht besteed aan het zoveel wegnemen van geluid.

Lees meer over de stille werking

Welke rol speelt de warmtepomp in de energietransitie?

Er zijn meerdere wegen die leiden naar CO₂-neutraal

Wat we morgen weten, weten we vandaag nog niet. De energietransitie staat geen dag stil. Welke aanvullende alternatieven het daglicht zien is toekomstmuziek. De warmtepomp is bij veel toepassingen belangrijk en een goed alternatief voor de huidige verwarmingstoestel. De warmtepomp gebruikt stroom. Hierdoor daalt de CO₂-uitstoot voor verwarming tussen de 40-60 procent.
 

Veel aandacht voor comfortbehoud

Duurzame energie binnen het bereik van iedereen is combinatie mogelijk met zonlichtsystemen en warmtepompen. Bijvoorbeeld een combinatie van CV-ketel en ‘zon’ met laag temperatuur verwarming naar een warmtepomp, al dan niet hybride. Ook andere vormen van energie zoals ‘power to gas’ en waterstof behoren tot de mogelijkheden en worden niet uitgesloten.
 

De keuze voor hybride warmtepompen

Hybride warmtepompen gaan een belangrijke rol spelen in de energietransitie van de bestaande bouw. Iedereen omzetten naar ‘all-electric’ is op dit moment niet mogelijk en levert problemen op in de energievoorziening. Hiervoor heeft het bestaande elektriciteitsnetwerk te weinig capaciteit. Daarnaast zijn ook vele woningen niet geschikt om volledig ‘all-electric’ te gaan.
 

Geleidelijk afscheid van fossiel aardgas

Op dit moment wordt gekozen voor een hybride warmtepomp, vooral in de renovatiemarkt of als ‘tussentoepassing’ in de bestaande bouw om zo geleidelijk afscheid te nemen van het fossiele aardgas. De hybride warmtepomp werkt samen met een bestaande CV-ketel en verbruikt geen fossiele brandstoffen en verlaagt direct de CO₂-uitstoot. Wanneer het buiten te koud is om de warmte te leveren of er extra warm water nodig is, springt de CV-ketel bij. 

Meer over ATAG & Duurzaam
Meer weten over de warmtepomp?

Vraag het direct aan je ATAG adviseur

Neem direct contact op