Kennisbank

​De verwarmingsmarkt is een dynamische wereld en met deze kennisbank geven we allerlei informatie en tips over uiteenlopende onderwerpen. Wil je meer informatie of advies over jouw specifieke situatie? Neem dan contact op met je ATAG Adviseur in je regio.

Kennisbank
Energion Hybrid = All-Electric Ready

De meeste ATAG Energion Hybrid warmtepompen zijn All-Electric Ready. Dit betekent dat een hybride installatie makkelijk is om te zetten naar een volledig elektrische oplossing. Lees hier hoe dit gedaan kan worden.

Kennisbank
Tiny Houses verwarmen met een warmtepomp

Het verwarmen van tiny houses is soms een uitdaging en luistert vrij nauw vanwege het kleine woonoppervlak. Welk type verwarmingssysteem is het meest geschikt voor een tiny house? Voorkom dat bewoners in de kou (of in de hitte!) komen te zitten en maak de juiste keuzes bij de realisatie van jouw project.

Kennisbank
Een warmtepompboiler installeren? Om deze redenen is het een slimme keuze

Zoek je voor jouw klant een oplossing om tapwater duurzaam te verwarmen? Dan is een warmtepompboiler misschien wel de oplossing. Een warmtepompboiler zorgt op een energiezuinige manier voor warm tapwater.

Kennisbank
Hybride warmtepompen: een betaalbaar alternatief voor all-electric?

Er zijn volop kansen voor de hybride warmtepomp in de renovatiemarkt als een alternatief voor de vaak prijzige all-electric uitvoeringen. Een samenvatting van het interview in het vakblad Warmtepompen met Roy Janssen, productmanager Warmtepompen bij ATAG.

Kennisbank
Geluideisen warmtepomp

Het huidige Bouwbesluit 2012 stelt geen geluidseisen aan buitenruimten en daarmee ook niet aan het geluid van buitenunits van warmtepompen. In het vernieuwde Bouwbesluit dat per 1 januari 2021 wordt ingevoerd, worden de geluidseisen voor buitendelen van warmtepompen wel meegenomen.

Kennisbank
De Gasketelwet

Op 1 oktober jl. is de Gasketelwet van kracht. Dit betekent dat de installateur aan wettelijke eisen moet voldoen om werkzaamheden aan gasverbrandingstoestellen te mogen uitvoeren. Deze werkzaamheden omvatten het installeren, repareren, onderhouden én het in bedrijf stellen van CV-ketels, gashaarden en geisers.

Duurzaamheid
ATAG CV-ketels zijn ‘warmtepomp-ready’

De CV-ketels van ATAG zijn geschikt om in combinatie met hybride warmtepomp je woning te verwarmen.

Duurzaamheid
Geluid warmtepomp: de feiten op een rij

Er verschijnen in de media allerlei berichten over het geluidsniveau van de warmtepompen. Hoeveel geluid maakt een warmtepomp nou echt en waar dien je rekening mee te houden?

Kennisbank
De warmtepomp, iets voor mijn klant?

De warmtepomp is een goed alternatief voor de huidige verwarmingstoestel. De pomp verbruikt geen fossiele brandstoffen en verlaagt direct de CO2-uitstoot.

Lees de visie van ATAG op duurzaamheid en de wegen die leiden naar CO2 neutraal.
Veelgestelde vragen
Producten
Verwarmingstoestel in termijnen betalen

De aanschaf van een verwarmingstoestel is vaak een grote investering. Niet iedereen heeft hier direct geld voor over of beschikbaar.

Kennisbank
De werking van een lucht/water warmtepomp

Beelden zeggen vaak meer dan woorden. Bekijk de animatie die uitleg geeft over hoe een warmtepomp werkt.

Advies van een ATAG Adviseur ontvangen?

Neem direct contact op