Zonlichtsystemen van ATAG

De zon geeft dagelijks gratis energie en speelt een belangrijke rol bij het duurzamer maken van een woning. Een zonlichtsysteem wordt gebruikt voor het verwarmen van water. Dit systeem bestaat uit een zonnecollector, een voorraadvat waarin het verwarmde water wordt opgeslagen en een CV-ketel. De CV-ketel ondersteunt als de zon weinig schijnt en er toch warm water nodig is. Het ATAG assortiment bestaat uit diverse zonneboilers en zonneboilercombi’s. De laatste verwarmt – naast warm water – ook de woning. 

Welke zonlichtsystemen zijn er?

ATAG zonlichtsystemen biedt alles wat je klant nodig heeft om zorgeloos van de zon als onbeperkte energiebron te genieten. Het ATAG assortiment bestaat uit diverse zonneboilers en zonneboilercombi’s. Dus ongeacht de woonsituatie en comfortbehoefte is er altijd een zonlichtsysteem die aan de wensen voldoet van je klant.

Zonneboiler

ATAG zonneboiler slaat warmte op die geleverd wordt door zonnecollectoren op het dak. Zo maak je gebruik van ‘gratis’ warm water. Via de CV-ketel stroomt het water naar de kraan en/of douche.

  • Energiebesparend
  • Water wordt opgeslagen in voorraadvat
  • Staand of liggend in diverse formaten

Deze zonneboilers functioneren altijd in combinatie met een Combi-ketel of Solo-ketel.

Onze zonneboilers

Zonneboilercombi

Naast warm water verwarmt een zonneboilercombi ook de woning. Dit zogenaamde hybride zonne-energiesysteem combineert een zonneboiler en cv in één toestel.          

  • Energiebesparend
  • Groot warmwatercomfort
  • Geschikt voor vloerverwarming            
Omdat de CV-ketel minder wordt gebruikt om de woning te verwarmen krijgt je klant een nog lagere energierekening.
 

Onze zonneboilercombi's

Zonnecollectoren

De ATAG zonnecollectoren hebben het hoogste rendement in de markt en vangen de stralingswarmte van de zon- en daglicht op en geven deze door aan de zonneboiler.

  • Collector met hoogste opbrengst per m²
  • Gemaakt van gehard glas en aluminium profiel
  • Snel en eenvoudig te installeren
Ze zijn verkrijgbaar in de varianten opdak, indak of platdak.

Onze zonnecollectoren

Waarom kiezen voor een zonneboiler?

Met zonne-energie kan er fors bespaard worden op de energierekening. Met ATAG Zonlichtsystemen geniet je klant van een energiezuinige woning zonder comfort in te leveren. Het ALEC zonlichtsysteem maakt gebruik van de zon om het water voor bijvoorbeeld de douche te verwarmen. Ook is het mogelijk om de woning zelf te verwarmen. Dit zorgt voor een besparing tot wel 60% op het gasverbruik voor warm water. Zelfs wanneer de zon niet schijnt, zijn warmte en verwarmd water gegarandeerd. Bovendien stijgt de woning direct in waarde, omdat deze energiezuiniger wordt én een betere score op het Energielabel krijgt.

Verder draagt je klant een steentje bij aan het milieu: de zonneboiler vermindert de CO2-uitstoot. Dit maakt de wereld een stuk groener en duurzamer. En last but not least: de overheid geeft subsidie op de ALEC zonneboilercombi waardoor de aanschaf nu extra aantrekkelijk is.

ATAG ALEC zonneboiler: meer comfort met minder energie

 

ISDE subsidies op ATAG zonlichtsystemen Waarom ATAG

Meer weten over de zonlichtsystemen?

Vraag direct advies aan je ATAG Adviseur

Neem contact op