De all-electric warmtepomp

Wilt u volledig aardgasvrij bouwen en duurzaam verwarmen? Dat kan met een all-electric warmtepomp. Een all-electric warmtepomp heeft geen aardgasaansluiting. Deze oplossingen zijn zeer geschikt voor nieuwbouw en grondige renovatie.

De gebruiker honderden euro’s per jaar op de gaskosten. Ook biedt de warmtepomp de mogelijkheid om te koelen. Hiermee heeft de gebruiker ook tijdens steeds warmer wordende zomers in Nederland een comfortabele leefomgeving en is het in de zomer aangenaam koel.

Bent u adviseur, een projectontwikkelaar of aannemer en wilt uw project duurzaam all-electric verwarmen? Wij denken daarom graag mee op gebied van duurzaam verwarmen. We hebben daar verschillende slimme en duurzame oplossingen voor. U weet van te voren waar u aan toe bent, zodat u ook kunt kiezen voor een all-electric oplossing op maat voor uw bouwprojecten.

Vrijblijvend advies aanvragen


Op deze pagina meer informatie over:

Ontdek de ATAG Energion M compact warmtepomp

De Energion M Compact is een lucht-water warmtepomp en heeft een geïntegreerde boiler voor warm water. Er wordt een comfortabele leefomgeving gecreëerd voor de gebruiker. Voor deze 'all-electric' warmtepomp is geen aardgasaansluiting meer nodig en is door de compacte afmeting gemakkelijk iedere gewenste plek te plaatsen. De warmtepomp levert 'energiezuinige stilte' waarbij een hoog rendement en weinig geluid hand in hand gaan.

Ontdek het complete all-electric assortiment Energion-warmtepompen:

Bekijk alle all-electric warmtepompen

De werking van een all-electric warmtepomp

Een all-electric warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de lucht en kan verwarmen, warm water leveren en (optioneel) koelen. De warmte wordt afgegeven via bijvoorbeeld de radiatoren en vloerverwarming. Dit betekent dat er geen gasaansluiting aan te pas hoeft te komen voor het verwarmen en koelen van de woning en het bereiden van warmtapwater.

De warmtepomp verhit -met warmte uit de lucht - het koudemiddel en laat dit middel verdampen tot een gas. Dit gas wordt door nóg heter gemaakt gemaakt, waarna het via een condensor de benodigde warmte afgeeft voor de verwarming van ruimtes en water in huis en het koudemiddel condenseert. Hierna verlaagt de druk en herhaalt de cyclus zich.

 

Besparing en subsidie warmtepomp zakelijke gebruikers

Er wordt natuurlijk bespaart op de kosten van een CV-ketel en de aansluitkosten van een gasaansluiting. Daarnaast komt de aanschaf van een warmtepomp in de nieuwebouw in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Afhankelijk van de warmtepomp die wordt gekozen kan er al vanaf €500,- subsidie worden. Samen met een ATAG adviseur wordt een berekening gemaakt, u weet van te voren waar u aan toe bent, zodat u ook kunt kiezen voor een all-electric oplossing op maat voor uw bouwprojecten.

Overzicht ISDE op ATAG warmtepompen

Waarom de ATAG Energion M Compact warmtepomp?

  • Duurzaam verwarmen, koelen én warm water
  • Geen aardgasaansluiting meer nodig en daardoor een duurzaamste keuze
  • Compact: Geschikt voor iedere woonsituatie
  • Hoog COP >5: Hoog rendement bij lage buitentemperatuur van - 7 °C door het ontwerp van de buitenunit in combinatie met de optimale aansturing
  • Stilste in zijn klasse: Door een speciaal gevormd ventilatorblad
  • Slim: Geschikt voor koppeling met zonne-energie/PV panelen
  • Geld terug: Komt in aanmerking voor subsidie (ISDE)
  • Optionele variant met gescheiden temperatuurregelingen voor meerdere ruimtes

Productoverzicht Energion M Compact

Referentieproject all-electric warmtepomp

Bekijk hier een nieuwbouwproject van 24 aardbevingsbestendige huizen die de stap maken van verwarmen met aardagas naar naar all-electric.

Vraag deskundig advies aan voor uw project

Werkt u aan een nieuwbouwproject en wilt u weten welke mogelijkheden voor uw project het meest geschikt zijn om duurzaam te verwarmen? Onze adviseurs zijn dan uw aanspreekpunt en kijken graag met u mee en zoeken naar slimme en duurzame oplossingen voor uw bouwproject.

Vrijblijvend advies aanvragen