De All-electric warmtepomp

Monoblock lucht/water warmtepomp voor warm water en centrale verwarming. Met R32 koelmiddel. Beschikbaar in 3 uitvoeringen: All-electric Compact, vloerstaand voor CV en warm water, All-electric Plus, wandhangend voor CV en All-electric Light, wandhangend voor CV. De Plus en Light kunnen ook uitgebreid worden met een indirect gestookte warmwatervoorziening van 200-450L.

Geschikt voor toepassingen in bestaande- en nieuwbouwwoningen.
 

Bent u adviseur, een projectontwikkelaar of aannemer en wilt u uw project duurzaam all-electric verwarmen? Wij denken graag mee op gebied van duurzaam verwarmen.

Vrijblijvend advies aanvragen


Meer informatie over:

Ontdek de ATAG Energion M All-electric warmtepomp

De Energion M All-Electric bestaat uit 3 uitvoeringen:

 • All-electric Compact: Vloerstaand model met geïntegreerde tapwater boiler van 180L
 • All-electric Plus: Wandhangend toestel voor CV. Te combineren met indirect gestookte warmtapwaterboiler in de range 200-450L.
 • All-electric Light: Wandhangende unit zonder hydraulische module voor CV. Te combineren met een indirect gestookte warmtapwater boiler in de range 200-450L.

Informatie op productniveau van de Energion M All-electric:

Productinformatie Energion M All-electric

De werking van een all-electric warmtepomp

Een all-electric warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de lucht en kan verwarmen, warm water leveren en (optioneel) koelen. De warmte wordt afgegeven via bijvoorbeeld de radiatoren en vloerverwarming. Dit betekent dat er geen gasaansluiting aan te pas hoeft te komen voor het verwarmen en koelen van de woning en het bereiden van warmtapwater.

De warmtepomp verhit -met warmte uit de lucht - het koudemiddel en laat dit middel verdampen tot een gas. Dit gas wordt door nóg heter gemaakt gemaakt, waarna het via een condensor de benodigde warmte afgeeft voor de verwarming van ruimtes en water in huis en het koudemiddel condenseert. Hierna verlaagt de druk en herhaalt de cyclus zich.

 

Besparing en subsidie warmtepomp zakelijke gebruikers

Er wordt natuurlijk bespaart op de kosten van een CV-ketel en de aansluitkosten van een gasaansluiting. Daarnaast komt de aanschaf van een warmtepomp in de nieuwebouw in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Afhankelijk van de warmtepomp die wordt gekozen kan er al vanaf €500,- subsidie worden. Samen met een ATAG adviseur wordt een berekening gemaakt, u weet van te voren waar u aan toe bent, zodat u ook kunt kiezen voor een all-electric oplossing op maat voor uw bouwprojecten.

Overzicht ISDE op ATAG warmtepompen

Waarom de ATAG Energion M Compact warmtepomp?

 • Duurzaam verwarmen, koelen én warm water
 • Geen aardgasaansluiting meer nodig en daardoor een duurzaamste keuze
 • Compact: Geschikt voor iedere woonsituatie
 • Hoog COP >5: Hoog rendement bij lage buitentemperatuur van - 7 °C door het ontwerp van de buitenunit in combinatie met de optimale aansturing
 • Stilste in zijn klasse: Door een speciaal gevormd ventilatorblad
 • Slim: Geschikt voor koppeling met zonne-energie/PV panelen
 • Geld terug: Komt in aanmerking voor subsidie (ISDE)
 • Optionele variant met gescheiden temperatuurregelingen voor meerdere ruimtes

Productoverzicht Energion M Compact

Referentieproject all-electric warmtepomp

Bekijk hier een nieuwbouwproject van 24 aardbevingsbestendige huizen die de stap maken van verwarmen met aardagas naar naar all-electric.

Vraag deskundig advies aan voor uw project

Werkt u aan een nieuwbouwproject en wilt u weten welke mogelijkheden voor uw project het meest geschikt zijn om duurzaam te verwarmen? Onze adviseurs zijn dan uw aanspreekpunt en kijken graag met u mee en zoeken naar slimme en duurzame oplossingen voor uw bouwproject.

Vrijblijvend advies aanvragen