NIEUWE ENERGIE! GEEN FABELS, MAAR FEITEN


Waterstof, warmtenet, hybride, all-electric, aardgas, groen gas…? Welke toekomstige verwarmingsoplossing het gaat worden, ons assortiment bestaat uit oplossingen, die op elk vraagstuk een antwoord bieden. Zowel voor toepassingen in utiliteit als consumenten en projecten.

DE WARMTEPOMP IN DE HOOFDROL
Een belangrijke rol is weggegelegd voor de ENERGION warmtepompen. De belangrijkste aandachtspunten zijn het gebruik van R32 koudemiddel en uitbreiding van het assortiment met split-modellen.
 
MONOBLOCK EN SPLIT
Het assortiment bestaat uit 2 varianten, Energion Hybrid en Energion All-electric, zowel in monoblock als split-uitvoering.

De belangrijkste eigenschappen:

 • ZEER COMPACTE BINNENUNIT (Hybride toestellen)
 • R32 KOUDEMIDDEL
 • STILSTE IN ZIJN KLASSE
 • GESCHIKT VOOR ELK MERK CV-KETEL (Hybride toestellen)
 • MET GEINTEGREERDE BOILER (All-electric toestellen)


 

Energion Hybrid

Lucht/water warmtepomp voor CV en warm water met ondersteuning van een CV-ketel. Verkrijgbaar in monoblock en split uitvoering. Met R32 koudemiddel. Beschikbaar in 2 uitvoeringen: De Energion Hybrid All voor aansluiting op elk merk CV-ketel en Energion Hybrid Zone voor aansluiting op de ATAG i Zone cv-ketel. Geschikt voor toepassingen in bestaande woningen.

Energion All-electric

Lucht/water warmtepomp voor CV en warm water. Verkrijgbaar in monoblock en split uitvoering. Met R32 koudemiddel. Beschikbaar in 3 uitvoeringen: All-electric Compact, vloerstaand voor CV én warm water, All-electric Plus, wandhangend voor CV en All-electric Light, wandhangend voor CV. De Plus en Light kunnen ook uitgebreid worden met een indirect gestookte warmwatervoorziening van 200-450L. Geschikt voor toepassingen in bestaande- en nieuwbouwwoningen.

De belangrijkste aspecten:

 • Toepassing R32 koudemiddel
 • Nieuwe binnenunit:
  • Nieuw design en extra bedienings- en servicegemak
  • Nieuwe stuurautomaat met meer functionaliteiten
 • Verbeterde bedieningsinterface
 • Uitbreiding boilerassortiment; 200L, 300L en nieuw 450L

VANDAAG AARDGAS, MORGEN WATERSTOFWaterstof wordt een belangrijke energiedrager in de wereldwijde overgang naar schone energie. In de komende jaren zullen meer dan 350 grootschalige waterstofprojecten worden opgezet, die tot 2030 $ 500 miljard aan publieke- en private financiering zullen ontvangen.

Bij de MultiFuel staat waterstof centraal met een CV-ketel, die eenvoudig van aardgas naar 100% waterstof omgezet kan worden.
 
Als lid van de European Clean Hydrogen Alliance wordt gewerkt aan verschillende projecten waarbij de inzet van100% waterstof centraal staat. In het eigen waterstoflaboratorium worden testen uitgevoerd met de zelfproductie van groene waterstof en de nieuwe Multifuel.
 

 

CV-ketel P-Serie

Op ketelgebied is er ook nog steeds vernieuwing te melden. Zo is de P-Serie vernieuwd met de meest in het oog springende wijziging dat de genoemde serie geschikt is voor 30% waterstof bijmenging.
 
De wijzigingen samengevat:

 • Ketels zijn H2-ready: Geschikt voor 30% bijmenging waterstof
 • Flow Control: Pomp met geïntegreerde flowmeting. Altijd de ideale pompsnelheid en zodoende besparing op elektriciteit
 • Vereenvoudigde onderhoudsprocedure aan de stuurautomaat

ELCO


 

De publiekstrekker voor het utiliteitsmerk Elco is de nieuwe hoogvermogen warmtepomp AEROTOP® L, verkrijgbaar in de vermogensrange van 54-88kW. In cascade opstelling zijn vermogens tot 1,4MW haalbaar.
 
Met dit vermogensbereik biedt de AEROTOP® L een complete oplossing voor verschillende verwarmings- en koelingsbehoeften met brede werkingsgebieden. Er wordt een warmtecapaciteit geleverd van 80% bij -7°C, waarbij een maximale watertemperatuur van 55°C geleverd wordt. Zelfs bij lage temperaturen van de buitenlucht.