De rol van de Lightbox bij een hoge warmtevraag

De Lightbox is de meest compacte binnenunit voor de hybride warmtepompen. Dit type binnenunit is uitermate geschikt voor groot vermogen hybride opstellingen. In combinatie met de 120T en 150T buitenunit is het de enige mogelijke groot vermogen hybride combinatie. Normaliter is 37kW het maximale vermogen van de Hybrid All en Hybrid Zone.

Binnenin de Lightbox vind je alleen een printplaat. De Energy Manager in de Lightbox zorgt voor de aansturing van de cv ketel en warmtepomp. De aansturing is hiermee gelijk aan de Hybrid All en Hybrid Zone. Het hydraulische deel van de installatie wordt door de installateur zelf verzorgd, afhankelijk van de installatie. Dit maakt de Lightbox geschikt als hybride optie voor cv ketels met een vermogen groter dan 37kW. Deze 37kW is normaliter  het maximale vermogen van de Hybrid All en Hybrid Zone.

 

Een praktijkvoorbeeld

In de bestaande situatie is een Q51CR aanwezig en de bewoners hebben de wens om een hybride warmtepomp toe te voegen aan de installatie. Het vermogen van de cv ketel is groter dan 37kW, de Hybrid All en Hybrid Zone binnen units zijn ongeschikt. De te kiezen hybride binnen unit is de Lightbox. Bij de Q51CR is altijd een open verdeler aanwezig, deze gebruiken we opnieuw zodat onderstaand schema opgebouwd kan worden. Let er wel op dat de HC Flow Sensor (art. 3905128) altijd bij geplaatst moet worden. Deze flow sensor wordt ná het buffervat geplaatst en meet de aanvoertemperatuur naar de installatie. Wanneer nodig zal de cv ketel bijgeschakeld worden.
 
In onderstaand principeschema vind je een voorbeeld hoe de Lightbox met een parallel buffervat samenwerkt:

Meer weten?

Neem contact op met jouw ATAG SelectDealer en kom meer te weten over de mogelijkheden van de Lightbox.

Vind een ATAG SelectDealer