De comfort zone van Josine uit Zeist

Voor Josine bestaat er geen huis zonder planten. Overal bij haar thuis staan en hangen de mooiste exemplaren. Het maakt haar comfort zone tot een aangename groene oase, die vraagt om een contante kamertemperatuur.

"Mijn huis is een verbouwde autowerkplaats. Waar zich nu mijn woonkamer bevindt stonden ooit auto's, wachtend op reparatie. Slimme muren verdelen het pand in ruime woon-, slaap- en hobbykamers. Mijn keuken is geplaatst in het oude magazijn. Waar vroeger stellingkasten voor onderdelen stonden, staan nu een flinke eettafel en een kookeiland. Grote ramen en hoge plafonds maken het heel ruimtelijk. Hier voel ik mij perfect op mijn plek en woon ik met alle ruimte voor mijn grote hobby: het houden van tropische- en exotische planten."

Een jungle als comfort zone

 “Als kind kwam ik vaak bij mijn oom en tante. Zij hadden een handel in bloemen en planten. In mijn beleving leek het daar soms echt een jungle, haha! Ik vond het altijd geweldig om tussen al die soorten planten te zijn. In mijn herinnering torende er van alles boven me uit: ficussen, goudpalmen en zelfs bananenplanten. Wat me vooral bijstaat is dat het er in hun zaak altijd lekker warm was. Inmiddels begrijp ik precies waarom!”

Josine uit Zeist

"Ik verlang wel naar een constante temperatuur"

Ik woon hier nu een jaar of vijf. Tot het begin van de jaren ’70 werd er hier beneden gewerkt. De eigenaar met zijn gezin woonde boven. Toen de werkplaats werd opgeheven heeft het pand eerst leeg gestaan. Vorige eigenaren hebben het stapsgewijs verbouwd tot wat het nu is. Ik woon er graag. Er zijn verschillende ruimtes en een grote, centrale woonkamer. Daar is het heerlijk toeven. Dankzij ATAG is het overal in huis lekker behaaglijk. Dat vind ik belangrijk: voor mezelf én voor mijn planten.”

Geen zorgen om warmte en comfort

“De warmte in huis komt van slim geplaatste radiatoren, gedeeltelijke aangevuld met vloerverwarming. Vooral dat laatste is heerlijk: ik loop thuis graag op blote voeten en als mijn neefjes komen spelen, hoeven ze dat nooit op een koude vloer te doen. Toen ik hier voor het eerst kwam dacht ik dat een ruimte als deze lastig te verwarmen was. Ook met het oog op de energiekosten had ik mijn twijfels. Gelukkig viel dat reuze mee. Op advies van de installateur heb ik de voor mij ideale ATAG cv-ketel laten plaatsen. Daarmee wordt deze woning efficient warm gestookt én warm gehouden. En toch energiezuinig! Om de warmte en comfort in huis hoef ik me in elk geval geen zorgen te maken. Samen met mijn planten is dit mijn ideale comfort zone.”
 
 
 

 
 
 
 

Slimme thermostaat

“Daarom heb ik de ATAG One thermostaat in huis. Die bedien ik heel makkelijk op afstand met een app. Zo kan ik vanuit mijn werk alvast de verwarming aanzetten als ik naar huis ga. Ook mijn bad is snel gevuld met warm water. Daar kan ik van op aan: zuinigheid en het vertrouwen dat hij het altijd doet.

Behaaglijke oase van rust

“De kleur groen heeft me altijd al aangetrokken. Groen heeft een bewezen effect dat het mensen geruststelt. Planten staan voor leven. Doordat ik omringd ben door zoveel planten, krijg ik het idee dat ik zowel binnen als buiten ben. Ik woon in een drukke, stedelijke omgeving met veel bebouwing en verkeer. Het groen in mijn huis geeft me rust en het idee dat je toch dicht bij de natuur bent. Het is een heel comfortabel gevoel om zo vanuit de drukke buitenwereld in het comfort van je eigen huis te stappen.
  
ATAG speelt daarbij een voorname rol. De keuze voor een ketel van dit merk lag eigenlijk voor de hand. Dat ATAG een goede naam heeft, dat wist ik al. Maar het gaat niet om de ketel alleen. Via een app hou ik de temperatuur zo constant mogelijk, ook wanneer ik zelf niet thuis ben. Daarbij weet ik dat ik kan rekenen op een uitstekende service. Dat er bij wijze van spreken dag en nacht iemand stand-by is ligt in het verlengstuk van het apparaat an sich. Dat versterkt het merkvertrouwen en zorgt er voor dat ik extra zeker van mijn comfort zone geniet.”