Hoe vaak heeft mijn cv-ketel onderhoud nodig?

Ieder product dat bewegende delen heeft moet eens in de zoveel tijd een onderhoudsbeurt krijgen. Dat geldt dus ook voor jouw CV-ketel. Zonder deze ketel zou het niet mogelijk zijn een heerlijke warme douche te nemen of de temperatuur in je woonkamer te regelen. Het is raadzaam om eens per jaar een ervaren monteur langs te laten komen voor professioneel onderhoud van jouw CV-ketel.

De voordelen van goed onderhouden cv-ketels 

De belangrijkste voordelen van goed onderhouden cv-ketels op een rij.


Verhoog rendement en bespaar op energiekosten

Tijdens het periodieke onderhoud zal hij ervoor zorgen dat de brander schoon is en de ontsteking optimaal werkt. Onder invloed van warmtewisselingen zullen bepaalde bewegende delen en onderdelen uitzetten en krimpen. De monteur zal dit checken op een optimale werking. Hierdoor voorkom je dat de cv-ketel energie verspilt door verlies van warmte of door een gebrekkige verbranding. Je zult begrijpen dat het rendement hierdoor hoger is en je op lagere energiekosten kunt rekenen. Een meevaller is altijd leuk.
 

Verhoogd veiligheid in je woning

Tijdens het gebruik van de ketel kan er op den duur slijtage ontstaan. Als een monteur dit op tijd opmerkt kunnen er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Hiermee verhoog je de brandveiligheid in je woning. CO2-vergiftiging valt ook onder zo'n gevaarlijke situatie. Vooral bij de ouderwetse 'open' cv-ketels. Benodigde zuurstof voor verbranding wordt door het apparaat uit de omgeving gehaald. Bij een niet optimale verbranding ontsnapt er heel gemakkelijk koolmonoxide. Dit kan tot zeer gevaarlijke situaties leiden. Je verkleint de kans hierop aanzienlijk middels een jaarlijkse controle. De monteur kan tevens advies geven over het plaatsen van een CO2-melder.
 

Verleng de levensduur van jouw CV-ketel

De aanschaf van een CV-ketel is altijd een behoorlijke hoge post. Uiteraard wil je er dan ook zo lang mogelijk mee doen. Bespaar daarom niet op de kosten van een onderhoudsbeurt. Op den duur zul je er alleen maar profijt van ervaren. Want met goed onderhoud verleng je de levensduur van je cv-ketel. Is jouw ATAG CV-ketel aan een onderhoudsbeurt toe? Neem dan snel contact op met een ATAG SelectDealer bij jou de in de buurt.

Onderhoud aan jouw ATAG cv-ketel

In de gebruikshandleiding van jouw cv-ketel staat vermeld hoe vaak er inspectie en/of onderhoud nodig is.

Handleiding kwijt? Zoek dan jouw cv-ketel binnen ons assortiment cv-ketels. Op de productpagina van de cv-ketel vind je onder 'Downloads' de gebruikshandleiding. Voor vragen of het maken van een afspraak voor een onderhoudsbeurt staan de ATAG SelectDealers voor je klaar.

Zoek een ATAG SelectDealer