Meerdere wegen leiden naar CO₂ neutraal

Tijdens het Klimaatakkoord in Parijs is afgesproken dat in 2050 de wereld CO2-neutraal zal zijn. Er zal veel moeten gebeuren om deze doelstelling te halen: Zowel in de bestaande bouw, woningbouw als in de utiliteitsbouw zijn specifieke oplossingen noodzakelijk. Graag geven we met u invulling aan het begrip ‘duurzaamheid’ om de logische stap te zetten naar CO2-neutraal en duurzaam verwarmen.

Waar liggen uw uitdagingen op gebied van duurzaamheid?

Zakelijk platform voor
  • Woningbouwcorporaties
  • Architecten
  • Aannemers
  • Projectontwikkelaars

Referentieprojecten met ATAG warmteoplossingen

Dagelijks worden projectenin de woningbouw, utiliteits- en industriebouw opgeleverd. Duurzame warmteoplossingen met hart voor de toekomst. Of het nu gaat om renovatie, uitbreiding of complete nieuwbouw, altijd wordt gekeken welke duurzame oplossing past bij uw project. Hieronder een selectie uit de gerealiseerde projecten.

Renovatie

Nul-op-de-Meter woningen Den Ham

Zeven woningen van Woningcorporatie Mijande zijn duurzaam gerenoveerd en laten zien dat vergaande CO2-reductie in sociale woningbouw tegen acceptabele investeringskosten en lagere woonlasten mogelijk is.

Utiliteit

Veldverwarming Stadion De Vijverberg

Sinds 2015 wordt het voetbalveld van De Graafschap verwarmd en speelklaar gehouden door maar liefst 32 km aan leidingen en 12 XL CV-ketels van ATAG Verwarming.

Woningbouw

Vakantiepark Landal de Vers Overloon

75 vakantiewoningen zijn voorzien van de ATAG A-serie CV-ketel. Deze ketel heeft een aantal belangrijke eigenschappen, waarbij duurzame materiaalkeuze (RVS) en een laag energieverbruik centraal staan.

Utiliteit

IJsbaan Jaap Eden Amsterdam

De Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam gaat verduurzamen en het elektriciteitsverbruik halveren, zonder in te leveren op comfort in de Kantine. Er is gekozen voor het zonlichtsysteem ATAG ALEC om de kantine verwarmen.

Utiliteit

IJshockeybaan Jaap Eden Amsterdam

De profs van ijshockeyclub Amsterdam Tigers spelen op de iconische Jaap Eden IJsbaan. De ijshal wordt verwarmd door een aantal ATAG XL utiliteitketels.

Woningbouw

Luxe watervilla's vakantiepark Marveld

De 21 watervilla’s op Vakantiepark Marveld in Winterswijk - Gelderland worden verwarmd en voorzien van veel warm water door zonlichtcollectoren, zonneboilers en de ATAG Q25S  CV-ketel.

Utiliteit

Nieuw hoofdkantoor Asics

2 ATAG XL140 CV-ketels leveren een belangrijke bijdrage aan de ambitie van Asics om een gezond  comfortabel binnenklimaat te creëren voor haar medewerkers.

Handige tools & Kennisbank

Uitgelicht

Hebben corporaties koudwatervrees voor warmtepompen?

Voor woningcorporaties staat het verduurzamen van hun woningvoorraad hoog op de agenda. Dat is onder andere een gevolg van de afspraken die hun koepelorganisatie Aedes met het Rijk heeft gemaakt. Desondanks is van grootschalig verduurzamen nog geen sprake.

Duurzaamheid

Welke duurzaamheidsstap neemt u?

We staan aan het begin van grote veranderingen in de warmtevoorziening. Wel of niet van aardgas los, de meningen zijn verdeeld.

Een ding is zeker: Samen hebben we een grote uitdaging, waarbij de oplossing - CO2-neutraal in 2050 - centraal staat en niet de techniek leidend is. Aan de hand van 4 duurzaamheidsstappen kijken wij graag welke manier het beste pas bij uw nieuwbouwproject of woningbestand.

Trends & Ontwikkelingen

BENG - Aangescherpte eisen

Vanaf 1 juli 2020 moeten vergunningaanvragen voor alle nieuwbouw (zowel woningbouw als utiliteitsbouw) voldoen aan de eisen van bijna-energieneutraal-gebouw, BENG, dat heeft Minister Ollongren bekend gemaakt.

Service

BIM Bibliotheek & CAD- en Bestekservice

Het Bouw Informatie Model (BIM) biedt u een selectie aan van ATAG CV-ketels, hybride CV-ketels, zonne-energiesystemen en warmtepompen voor uw bouwproject samen met de uitgebreide CAD- en bestektekeningen.

Producten

Ons meerjarenonderhoudsplan

Krijg ook zekerheden over onderhoud en inzicht in de Total Cost of Ownership. Maak kennis met ons meerjarenonderhoudsplan: ATAG Energie Optimaal Plan (EOP).
 

Actueel

House Energy Optimum (HEO)

U wilt energiezuinige en comfortabele woningen tegen de laagste kosten ontwerpen en bouwen? ATAG heeft samen met vijf A-merkleveranciers van bouwmaterialen en installatietechniek House Energy Optimum (HEO) ontwikkeld.

Kennisbank

Subsidies

De overheid biedt diverse subsidies en vormen van fiscaal voordeel aan voor zakelijke gebruikers / ondernemers.

Service

Servicediensten

De servicedienst van ATAG biedt ondersteuning op vele terreinen. Er is een groot aantal diensten beschikbaar die het nodige werk uit handen nemen. De ATAG servicemonteurs zorgen dankzij hun expertise voor een doelgerichte oplossing.

Tools

Zoncalculator

Denkt u wel eens aan de toepassing van zonne-energie in uw woningbouwproject? Maak voor een indicatie gebruik van de adviestest die de zoncalculator biedt.

Tools

XL Configurator

Gebruik onze XL Configurator voor het opvragen van een offerte voor een ATAG XL (cascade)systeem, het downloaden van CAD-tekeningen en/of een bestektekst.

Lees de visie van ATAG op duurzaamheid en de wegen die leiden naar CO₂-neutraal.

Tools

Bespaartool ATAG XL

Dankzij het allerhoogste rendement van 110,3% heeft de ATAG XL minder energie nodig om dezelfde hoeveelheid warmte op te wekken. Bereken het voordeel.

Producten

Rookgaskoeler – ATAG Economizer

Bij deze innovatieve technologie staan extra hoge tapwaterrendementen centraal. Wat kan dit voor uw project betekenen?

Documentatie

Relevante documentatie

Van onze producten is digitale documentatie beschikbaar. Denk hierbij aan brochures, verklaringen, certificaten en installatievoorschiften en gebruikershandleidingen.


Persoonlijk advies aanvragen

ATAG denkt met u mee om tot de juiste duurzame oplossing te komen voor uw project. Soms heeft u behoefte aan een op maat gemaakt advies of een bezoek van één van onze adviseurs. Onze adviseurs staan graag voor u klaar.

Advies aanvragen