Meerdere wegen leiden naar CO₂ neutraal

Iedereen moet verduurzamen gezien de gezamenlijke afspraak in Parijs om in 2050 CO2-neutraal te zijn. Er moet nog wel wat gebeuren om daar te komen. Waar liggen uw uitdagingen op gebied van duurzaamheid? We begrijpen als geen ander dat zowel in de bestaande bouw, woningbouw als in de utiliteitsbouw specifieke oplossingen noodzakelijk zijn. Samen met u geven we invulling aan het begrip ‘duurzaamheid’, zodat u de logische stap kunt zetten naar duurzaam verwarmen.

Zakelijk platform voor
  • Woningbouwcorporaties
  • Architecten
  • Aannemers
  • Projectontwikkelaars

Referentieprojecten met onze duurzame warmteoplossingen

Wij werken aan comfortabele omgevingen in de woningbouw, utiliteits- en industriebouw en hebben al veel projecten mogen verzorgen met onze duurzame warmteoplossingen. Of het nu gaat om renovatie, uitbreiding of complete nieuwbouw; we kijken altijd welke duurzame oplossing past bij uw project. Met trots tonen wij hier een selectie uit deze projecten.

Renovatie

Nul-op-de-Meter woningen in Den Ham

Zeven woningen van Woningcorporatie Mijande zijn duurzaam gerenoveerd en laten zien dat vergaande CO2-reductie in sociale woningbouw tegen acceptabele investeringskosten en lagere woonlasten mogelijk is.

Utiliteit

Veldverwarming voor Betaald Voetbal De Graafschap

Sinds 2015 wordt het voetbalveld van De Graafschap verwarmd en speelklaar gehouden door maar liefst 32 km aan leidingen en 12 XL CV-ketels van ATAG Verwarming.

Woningbouw

Landal de Vers in Overloon

75 vakantiewoningen zijn voorzien van de ATAG A-serie CV-ketel. Deze ketel heeft een aantal belangrijke eigenschappen, waarbij duurzame materiaalkeuze (RVS) en een laag energieverbruik centraal staan.

Utiliteit

Jaap Eden IJsbaan Amsterdam

De Jaapse Eden IJsbaan in Amsterdam wil verduurzamen en het elektriciteitsverbruik halveren en daarbij het comfort in de kantine behouden. Er is gekozen voor het ATAG Low Energy Concept om de ruimte verwarmen.

Utiliteit

IJshockeybaan Jaap Eden Amsterdam

De ijshockyclub Amsterdam Tigers spelen op het iconische Jaap Eden IJsbaan en wordt verwarmd door een aantal ATAG XL’s.

Woningbouw

Luxe watervilla's vakantiepark Marveld

De 21 watervilla’s op Vakantiepark Marveld in Gelderland worden verwarmd en voorzien van veel warm water door zonlichtcollectoren, zonneboilers en een Q25S CV-ketel van ATAG.

Utiliteit

Nieuwe hoofdkantoor Asics

2 ATAG XL140 CV-ketels leveren een belangrijke bijdrage aan de ambitie van Ascis om een gezond  comfortabel binnenklimaat te creëren voor haar medewerkers.

Handige tools & Kennisbank

Uitgelicht

Hebben corporaties koudwatervrees voor warmtepompen?

Voor woningcorporaties staat het verduurzamen van hun woningvoorraad hoog op de agenda. Dat is onder andere een gevolg van de afspraken die hun koepelorganisatie Aedes met het Rijk heeft gemaakt. Desondanks is van grootschalig verduurzamen nog geen sprake.

Service

BIM Bibliotheek & CAD- en Bestekservice

Het Bouw Informatie Model (BIM) biedt u een selectie aan van ATAG CV-ketels, hybride CV-ketels, zonne-energiesystemen en warmtepompen voor uw bouwproject samen met de uitgebreide CAD- en bestektekeningen.

Producten

Ons meerjarenonderhoudsplan

Krijg ook zekerheden over onderhoud en inzicht in de Total Cost of Ownership. Maak kennis met ons meerjarenonderhoudsplan: ATAG Energie Optimaal Plan (EOP).
 

Actueel

House Energy Optimum (HEO)

U wilt energiezuinige en comfortabele woningen tegen de laagste kosten ontwerpen en bouwen? ATAG heeft samen met vijf A-merkleveranciers van bouwmaterialen en installatietechniek House Energy Optimum (HEO) ontwikkeld.

Kennisbank

Subsidies

De overheid biedt diverse subsidies en vormen van fiscaal voordeel aan voor zakelijke gebruikers / ondernemers.

Service

Servicediensten

De servicedienst van ATAG biedt ondersteuning op vele terreinen. Er is een groot aantal diensten beschikbaar die het nodige werk uit handen nemen. De ATAG servicemonteurs zorgen dankzij hun expertise voor een doelgerichte oplossing.

Tools

Zoncalculator

Denkt u wel eens aan de toepassing van zonne-energie in uw woningbouwproject? Maak voor een indicatie gebruik van de adviestest die de zoncalculator biedt.

Tools

XL Configurator

Gebruik onze XL Configurator voor het opvragen van een offerte voor een ATAG XL (cascade)systeem, het downloaden van CAD-tekeningen en/of een bestektekst.

Tools

Bespaartool ATAG XL

Dankzij het allerhoogste rendement van 110,3% heeft de ATAG XL minder energie nodig om dezelfde hoeveelheid warmte op te wekken. Bereken het voordeel.

Producten

Rookgaskoeler – ATAG Economizer

Bij deze innovatieve technologie staan extra hoge tapwaterrendementen centraal. Wat kan dit voor uw project betekenen?

Documentatie

Relevante documentatie

Van onze producten is digitale documentatie beschikbaar. Denk hierbij aan brochures, verklaringen, certificaten en installatievoorschiften en gebruikershandleidingen.


Persoonlijk advies aanvragen

ATAG denkt met u mee om tot de juiste duurzame oplossing te komen voor uw project. Soms heeft u behoefte aan een op maat gemaakt advies of een bezoek van één van onze adviseurs. Onze adviseurs staan graag voor u klaar.

Advies aanvragen